Buzz! Quiz TV

  • Írta: Ca$h
  • 2008. augusztus 23.
Link másolása
Gondolom a Playstation tulajoknak nem kell bemutatni Buzzt, a végtelenül idegesítő műsorvezetőt, akihez már több rész óta a feledésbe merült Jason Donovan kölcsönzi a hangját. Hét különböző rész után eljött az ideje, hogy mindenki kedvenc kvízműsora PS3-on is tiszteletét tegye, lássuk hát!
Aki esetleg nem tudná a Buzz sorozat tulajdonképpen nem más, mint egy kérdezz-felelek szerű tv műsornak a játékra való adaptálása. A televíziós változatok és e között annyi a különbség, hogy a képernyőt bámulva nem fogunk ennyi humort, cinizmust és felhőtlen szórakozást átélni. Ellentétben a Buzz játékokkal, ahol a humor mindenek felett áll, még a műsorvezető is egy vérbeli pojáca, aki állandóan csak magát sztárolja és nincsen egy kedves szava senkihez.


Természetesen a játékosok sem lesznek valami egyszerű formák, találkozhatunk egy Darth Vader szerű hatalmas erővel bíró sötét lovaggal (persze nem az eszére gondoltam), maga a híres Quizember is tiszteletét teszi a szuperhősök becsületét megvédve. Természetesen lesz egy Elvis imitátorunk is, akinek legnagyobb büszkesége a 10.000 dolláros mosolya illetve a kibuggyanó hasa. De lesz cicababánk is, Trinity másolatunk és még sokan mások. Az egyetlen probléma a választható karakterekkel, hogy annyira jól sikerültek, olyan szórakoztató csupán nézegetni amit a stúdióban művelnek, hogy szinte kínzó fájdalomként kell megélnünk annak a tényét, hogy sajnos igencsak kevés van belőlük. Igazán lehetett volna akár kétszer ennyi is.


Azon kívül, hogy ez az első újgenerációs rész lesz még egy nagyon hasznos újítás a többi epizóddal szemben, mégpedig a wireless buzzerek (ezekkel tudjuk irányítani a játékot) „személyében". Igen-igen, vége van a zsinórokkal való szenvedésnek, végre bárhonnan tolhatjuk a gammát és senki sem fog véletlenül beléjük botlani és ezzel kiütni a kezünkből a kis egyszemű távkapcsolókat. Az egyetlen gond velük talán csak annyi, hogy 2db AA elemmel működnek, amik nem éppen a tartósságukról híresek, de ezt a problémát is gyorsan át lehet hidalni azokkal a bizonyos tölthető AA akkumulátorokkal, amik manapság már minden háztartásban jelen vannak. A buzzerek egyébként egy idő után maguktól kikapcsolnak, ezzel is biztosítva az elemek lehetőség szerinti leghosszabb élettartamát.


A menüből ki fogjuk tudni választani, hogy egyedül szeretnénk-e marháskodni, esetlegesen 1-4-darabig terjedő barátokkal együtt, vagy pedig online tennénk magunkat próbára. Sajnos, ha egyedül toljuk, akkor 3 körön keresztül mindig ugyan azzal a kvízzel fogunk találkozni. Történetesen amikor minél hamarabb válaszolunk egy kérdésre annál több pontot kapunk. Ez egy rövid ideig mókásnak tűnhet majd, esetlegesen arra jó lesz, hogy kitapasztaljuk a kérdéseket, de mivel több mint 5000 van belőlük ezért jó ideig kell a TV előtt ülnünk és magolnunk ahhoz, hogy mindegyik berögzüljön.


Az online mókával egyedül annyi gond van, hogy sajnos csak három próbából áll. Először a sebességre alapozó versennyel tesznek minket próbára, ezután egy több jó választ magába foglaló elmepróba jön, majd végül mindenki kedvence; a kockáztass minél többet, hogy nagyot kaszálj típusú. Itt sajnos inkább csak elveszíteni fogjuk a pontjainkat, nemhogy megtöbbszöröznénk őket. Annak ellenére, hogy ez rendkívül szórakoztató időtöltésnek számít, sajnos mivel Buzz mindig újra és újra ugyanazt hajtogatja, illetve folyton csak olyan zsenikkel fogunk találkozni, akik mindenre tudják a választ, igazi sikerélmény hiányában szerintem mindenki a barátokkal való hülyéskedést fogja választani. Hogy miért? Többek között azért, mert itt fogunk a legtöbb típusú kvízzel találkozni és azért, mert nincsen annál nagyobb móka, mint amikor egymást szívatjuk és még a másik arcát is láthatjuk eközben.


A stuffnak egyébként eléggé korrekt grafikája van, persze nem kell olyan nagy számra számítani, de itt nem is ez a lényeg. A zenei aláfestések, a hangulat, a rengeteg poén megteszi a hatását, rendkívül jól fogtok szórakozni rajta ezt garantálom. Külön pikantériának számít, hogy megszerkeszthetjük a saját kérdéseinket is, amiket természetesen csak egymás között vethetünk be, online nem, de szerintem ennyi bőven elég is. Ezen kívül nemsokára sorban fognak megjelenni az újabb és újabb kérdés csomagok, amikkel többszörösére bővíthetjük majd az online kihívást. Az egyetlen kissé elkeserítő dolog ebben a fajta játékstílusban, az maga a kérdések színvonala. Hiszen igaz, hogy találkozni fogunk TV-vel, mozival, zenével, sporttal, tudománnyal, földrajzzal kapcsolatos kérdésekkel is, de sajnos ezeknek a színvonala igencsak alacsony szintet képviselnek. Az igazán szomorú dolog az, hogy az amerikaiakkal játszva ők folyton csak filmes kérdéseket fognak nekünk feltenni, ami hűen tükrözi a mai általános műveltség színvonalát. De hagyjuk ezeket az elkeserítő gondolatokat, a lényeg, hogy a játék nagyon jó lett.


A Buzz quiz TV egy vérbeli buli gamma, amit természetesen egyedül is élvezni fogunk, de a maximumot a haverokkal tudjuk kihozni belőle. Mindenkinek csak ajánlani tudom így a nyár végefelé, egy igazi minőségi színfoltot képvisel az only for PS3 gyér felhozatalában! A tesztpéldányért köszönet a Sonynak!

3.
3.
Ca$h
Whehehehheeee... köfike! =)
2.
2.
Dentis 360
1.
1.
Ca$h
:((( Ahogy azt sejtettem, nem sokan ismerik ezt a játékot... pedig érdemes kipróbálni! =)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...