Szédületes Valve-eladások az utóbbi tíz évből

Csak a bolti eladásokat számolva közel 33 millió példány talált gazdára valamennyi Valve vagy egy belsős stúdiója által fejlesztett játékból.
Csak a bolti eladásokat számolva közel 33 millió példány talált gazdára valamennyi Valve vagy egy belsős stúdiója által fejlesztett játékból.Sejthető volt, hogy a Valve-játékokat viszik, mint a cukrot. Jók, szépek - imádjuk őket. Aligha van olyan GK-olvasó, akinek a polcán ne figyelne ott az egyik Half-Life játék vagy a dobozos Counter-Strike. Pontos összeladási adatokat eddig még nem kaptunk, most végre a kiadó pótolta tízéves lemaradását: a Game Informer legújabb számából derült ki, hogy 32,8 millió dobozos Valve-játék talált gazdára az elmúlt években.

A sort természetesen a Half-Life első része vezeti 9,3 millió eladott példányszámmal, az ezüstérmes pedig a folytatás: a Half-Life 2-re 6,5 millió játékos volt kíváncsi. Még ma is napjaink egyik legnépszerűbb játéka az egyszerű modifikiációként startoló Counter-Strike, melyből 4,2 millió kópia talált gazdára. A multiplatform The Orange Box 3, a felejthető Counter-Strike: Condition Zero 2,9, míg a Counter-Strike: Source 2,1 millió példányban kelt el. Ezek után pedig az egymilliósok tábora következik: a Half-Life: Episode One-t 1,4, a Blue Shiftet pedig 1,1 millióan vásárolták meg.

A további, nem említett címekkel együtt egy közel 33 milliós számot kapunk úgy, hogy a fejlesztők pontos adatok híján még nem számolták hozzá a Left 4 Dead eladásait (melyet az óriási mennyiségű előrendelés miatt 3,6-3,9 milliósra tesznek), illetve a 15 milliós Steam-tábor által generált vásárlások számát sem. Azért ez így sem rossz.
11 komment - szólj hozzá!