Team Fortress 2

FPS
Kiadó: Electronic Arts, Fejlesztő: Valve
A korábban már leállított, majd pedig újrakezdett Team Fortress 2 a lélegzetelállító rajzfilmes grafikájával és érdekes játékmenetével biztosan minden Steames kedvenc játéka lesz - persze a HL2 után! :)
Értékelés: 9.0

Team Fortress 2 - megdőlt a játékosszám-rekord

Hihetetlen, de mégis igaz: több mint 14 évvel a megjelenés után ismét megdöntötte a saját rekordját a Team Fortress 2, ugyanis soha ennyien nem játszottak még egyszerre a Valve online lövöldéjével, mint az elmúlt napokban.

Halloweeni frissítést kapott a Team Fortress 2

A Team Fortress 2 már 13 éve húzza az igát, így igen meglepő, hogy a Valve most egy újabb tartalmi frissítéssel egészíti ki az online lövöldét. A Scream Fortress XII négy új pályát és egy halom kozmetikai extrát tartogat.

Megjelent a Team Fortress 2 klasszikus modja

A Team Fortress 2 nem mai játék, és rengeteget változott azóta – hogy jó vagy rossz irányba, mindenki döntse el maga. Az Eminoma nevezetű moddercsapat évekkel ezelőtt tökélte el, hogy olyat alkotnak, ami visszahozza a kezdeti hangulatot.

A Team Fortress 2 szobrokkal emlékezik Rick Mayre

Rick May szinkronszínész volt, a legismertebb videojátékos szerepeként Peppy Hare-t lehetne mondani, vagy Soldiert a Team Fortress 2-ből. A Valve is kiveszi a részét a színész előtti főhajtásból: játékbéli szobrokkal emlékeznek meg Mayről.

Bővül a Valve Studio Orchestra Spotify-zenetára

A Valve játékainak feledhetetlen dallamaival bővül a stúdió hivatalos Spotify-csatornája. Egyelőre csak a Team Fortress 2, valamint a Dota 2 szerepel a listán, ez viszont a jövőben változni fog.

Íme, a Steam 1000 legtöbbet játszott játéka

A minap egy apró zavar jelentkezett a Steam API-ján, amit a Valve gyorsan be is foltozott. Szerencsére a SteamSpy atyja elég gyors volt ahhoz, hogy a hiba alapján összeállítsa a platform legtöbbet játszott játékainak toplistáját.

730 milliós forgalma lehetett a Valve-nak tavaly

Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Valve elképesztő számokat tud felmutatni, a pontos összegeket illetően viszont csak tippelni tudunk. Egy friss becslés szerint 730 millió dolláros forgalma lehetett tavaly a cégnek.

Gabe Newellt a fizetős modokról kérdezgették

Maga Gabe Newell, a Valve főnöke válaszolt a játékosok és a modderek kérdéseire a Redditten. Természetesen a nemrég bejelentett fizetős modok voltak terítéken, és szerencsére érkezett pár megnyugtató válasz is.
  • Írta: barackostej
  • 14 komment

Steam - jövedelmezőek a felhasználói tartalmak

A Valve 2011-ben indította a Steam Workshop programot, amellyel a kreatív vénával megáldott modderek akár fizetős tartalmakat is készíthettek kedvenc játékaikhoz. Csak a DotA 2, a Team Fortress 2 és a CS:GO hozott 57 milliót.

Görögország új pénzügyminisztere és a Valve

Ritkán kapunk olyan hírt, amiben így kapcsolódik össze a politika és a játékvilág: mint kiderült, Görögország új pénzügyminisztere a Valve-nak is dolgozott, méghozzá közgazdasági tanácsadó volt a cégnél.

Blogajánló: A múlt nyomában

A konyhafőnök reggeli ajánlatában egy kevés nagyszerű évjáratú múltat szolgálunk fel letűnt korok folytatást váró játékainak körítésével. A desszertet az Animal Crossing 3DS tesztje és a Team Fortress 2 kóstolója képezi.
  • Írta: Arell
  • 2 komment

Mindenki a Valve-nál akar dolgozni

Játékfejlesztő vagy? Hol dolgoznál a legszívesebben? Egy szakmabeliek körében végzett nemzetközi felmérés szerint a legtöbben a Valve kirklandi irodájába járnának be reggelente.

Blogajánló: Ismeretterjesztő különkiadás

Most is öröm volt olvasni a véleményeiteket és informatív bejegyzéseiteket. Természetesen ezúttal is reflektorfénybe került négy munka. Nézd meg, a tiéd közéjük került-e!

Melyik free-to-play játékra költünk a legtöbbet?

Kis statisztika következik: a Superdata elemzése szerint átlagosan a World of Tanks-re költünk a legtöbbet a PC-s free-to-play játékok közül, utána a Team Fortress 2 és a Guild Wars 2 következik.

Team Fortress-karakterek a Sonic & All-Starsban

A Sonic & All-Stars Racing Transformed eddig sem szűkölködött változatos karakterekben, a hónap végén megjelenő PC-s változat viszont még tovább megy a versenyzők számát tekintve.

GDC 2013: VR-headsetekre portolják a Team Fortress 2-t

A Team Fortress 2 a közeljövőben virtuális valóságot kínáló headsettel is játszható lesz, a VR-szemüvegekkel kapcsolatban pedig egy kiadós előadást is tart majd a Valve az idei GDC keretein belül.

Már a Steamen is árulhatjuk a játékbeli cuccainkat

Elindult a Steam Community Market bétatesztje, aminek keretei között valós pénzért árulhatjuk a játékbeli holmijainkat, és ugyanígy vásárolhatunk is ilyeneket. Egyelőre a Team Fortress 2 támogatott.

GC 2012: Co-op móddal bővül a Team Fortress 2

Noha eredetileg a rajongók arról találgattak, hogy esetleg egy harmadik frakcióval bővülhet a Team Fortress 2, valójában a Valve kooperatív módot fog építeni a játékba, ráadásul a frissítés már holnap letölthetővé válik. A kék és a piros csapat összefog, a cél, hogy visszaverjék a robotok invázióját!

A Valve bejelentette a Source Filmmaker-t

Szeretnél igazán durva animációs filmeket készíteni, hasonlóan a Team Fortress 2 ütős karaktervideóihoz? A Valve mindenki számára elérhetővé teszi azt a programot, amivel bárki hasonló kaliberű kedvcsinálókat készíthet. A Source Filmmaker-t még idén magunkévá tehetjük.

Team Fortress 2 - találkozás Pyro-val

Pyro egy igazán piromán állat, kinek kedvenc étele a sült husi. A Valve kiadta a fickó vicces bemutatkozó videóját, mely igazán kellemes perceket ígér a fogékonyak számára. Lángszórójával fél másodperc alatt képes felperzselni a riválisokat. Ne kerülj vele szembe a Team Fortress 2-ben!