730 milliós forgalma lehetett a Valve-nak tavaly

Azon valószínűleg senki nem lepődik meg, hogy a Valve elképesztő számokat tud felmutatni, a pontos összegeket illetően viszont csak tippelni tudunk. Egy friss becslés szerint 730 millió dolláros forgalma lehetett tavaly a cégnek.

A Valve nem tőzsdei cég, és mint ilyen, nem köteles nyilvánossá tenni a pénzügyi eredményeit. Ezért van az, hogy valójában fogalmunk sincsen, hogy mennyire pöröghet Gabe Newellék üzlete, csak okoskodni tudunk a témával kapcsolatban, ahogy például a SuperData elemzőcég is tette a minap.

A szakemberek szerint a Valve tavaly 730 millió dolláros forgalmat bonyolíthatott le. Úgy becsülték, hogy ebből 400 millió dollárt hozhatott a cég három legnépszerűbb játéka, a DOTA 2, a Team Fortress 2 és a Counter-Strike: Global Offensive, míg a maradék 330 millió dollár a steames eladások jutaléka lehet - szerintük egyébként 1,5 milliárd értékben vásároltunk náluk játékot 2014-ben.

Azt egyébként a SuperData is elismeri, hogy a becslésük elég óvatos, előfordulhat, hogy még ennél is szebb számokat produkált a cég.

8 komment - szólj hozzá!