HWSW: Sikeres játékplatformmá vált az iPhone

  • Írta: Daks
  • 2009. március 9.
  • Hardver
Link másolása
A sokra hivatott okostelefonok, főleg az iPhone terjedésének köszönhetően tavaly 5,4 milliárd dollárra duzzadt a mobiljátékok piaca - írja a HWSW.
A sokra hivatott okostelefonok, főleg az iPhone terjedésének köszönhetően tavaly 5,4 milliárd dollárra duzzadt a mobiljátékok piaca - írja a HWSW.

Az iPhone (és az iPod touch) nem csak hatalmas kijelzője, érintéses vezérlése és grafikus képességei miatt vonzó platform a fejlesztők számára, hanem azért is, mert az App Store segítségével a szoftverek könnyen megtalálják a közönségüket. A Jupiter azt jósolja, a jövőben egyre nagyobb szerepet kapnak az ingyenes, hirdetésekkel támogatott játékszoftverek. 2012-re a felhasználók által letöltött mobiljátékok több mint fele hirdetésekkel támogatott konstrukcióban kerül majd a felhasználókhoz. Ebben az évben csak a mobiljátékokban megjelenő hirdetések piaca 1,2 milliárd dollár lesz.

Érdekel mi újság még a mobiljátékok piacán?
Irány a Nagytestvér!
35.
35.
Mathia$
Nem lett törölve kicsit sok hsz? :D



Amúgy sztem a következő psp lesz a legnagyobb durranás!
33.
33.
meridarider
sztem meg teljesen élvezhető játékok vannak iphone ra igaz nekem csak touchom van de ez több mint telefon/mp3 lejátszo... ez olyan mint a PCm mégha nem is játszol vagy nem telefonálsz akkor is lehet buzerálni:) pl csak h 1 ellenpédát mondjak a PSPre iPhone ra van PSX és SNES emulátor éés a 32 gigát nemnagyonhatja meg h pl a tekken 3 az 600 mega:)és annyi mindent tud h akinek nincs v van de nem jailbreakelte az sosefogja megtudni

in conclusion I Love My iPod Touch:)
32.
32.
klemid
Conan az jó játék!!!
31.
31.
zookill
szerintem a telefon telefonálásra a konzol meg játékra való :D (de ez csak az én személyes véleményem... )
30.
30.
boxgamer12
ok Slik hogy nem tetszett most lesznek jók am meg az iphon-on olyan gyengék a játékok . játszottam vele mer haveromnak van de .................................... de mondom ez a érintőképernyő ez pf......
29.
29.
boxgamer12
28: Végre vmiben egyet értünk:D
28.
28.
koffein
... ja a burzsujganék körében
27.
27.
Mathia$
3: Kösz nem

15: Ebben teljesen 1tértek veled :D
26.
26.
Slik
iPhone jobb... Szülinapomra meg lesz :) am van PSP-m és szerintem dög unalom egyetlen 1 játék van ami tetszett és az a God os War rajta :)
25.
25.
Krekk
24# azért a pspvel szembeni gyengébb szint szerintem már túlzás és a leveri a psp-t és hasonló megjegyzések is. Eleve mások a játékok a kettőre. A pspre komolyabb darabok vannak többségben, hisz eleve drágábbak is. A Psp játékok azért jobbak még mindig mint az iphoneosok, és ezalatt nem azt értem, hogy nagyobb szórakozást nyújtanak (mivel az egyéni véleménye mindenkinek), hanem, hogy részletesebben kidolgozottabbak. Ez persze abból is adódik, hogy a pspnek 1.8 giga helye van egy játékra (ennyi az UMD kapacitása) és azért ha megnézzük egy komolyabb psp játék minimum 1 Giga. egy 1 gigás gám az iphoneon legtöbbeknél kiverné a biztositékot szerintem. Szóval azért más a két készülék, az egyik egy telefon aminek nagyon jól használható játékos arca is van, de ezek inkább ilyen könnyedebb játékok, mig a psp hosszabb időtaramú játékra lett tervezve, annak a gépnek ez a létezésének célja. Bár bevallom, hogy suliba lyukasra már nem viszek psp-t, főleg a helyigény miatt, csak iphone-t, de ha elutazok valahova, akkor inkább a psp kerül fölénybe
24.
24.
dareal
látom a kolléga törölte magát, így ugrottak a hozzászólásai is. érdekes hozzáállás, no de mind1. így okafogyottá vált a sok-sok hozzászólás, törlöm a hozzászólásaimat.
21.
21.
dareal
26: iphone egyik nagy hibája egyébként (szerintem) az alapból gyér szoftver felhozatal. telepített szoftverek nélkül (ill a gyáriak lecserélése nélkül) valóban nem nagy szám, viszont ahogy te is írtad, fel kell tölteni jóféle cuccokkal, onnantól kánaán.
19.
19.
Krekk
24# egyszerűbb játékok is vannak az iphone, amik kifejezetten agymunkát igényelnek, pölö a fieldrunners. Döntögetni a telefont? Hát azt nem minden játékban kell és sose kell 40 foknál jobban eldönteni. Metrón vagy az utcán menet köznen meg játszó embert meg még nem láttam, bár ez lehet csak az én alulműveltségemre tanubizonyság. Először meg én is úgy voltam vele, hogy nem nagy cucc mikor az apple boltban kipróbáltam, de azok nincsnenlk feltöltve még a jóféle cuccokkal. Egy napig vagy egy hétig használnád, nehezen akarnád visszaadni sztem. Legalábbis ez a legáltalánosabb. Kifejezetten olyan cucc ami akkor fejti ki hatását, ha már a tied és "személyre szabtad", kiismerted.
19.
19.
dareal
az persze nem baj, hogy neked nem kell és nem veszel (az lenne baj, ha nem kéne, de vennél). viszont azt soha nem értettem kis hazánkban, hogy "ami nekem nincs, de a másiknak van, az csak szar lehet" mentalitás miért oly népszerű?

mint írtam, nekem speciel a munkámban nagy segítség, ill mellette azért a szórakozáshoz is jó móka.



egyébként irígy vagyok egy picit, hogy ki tudtad próbálni az összes iphone játékot (még a nem létezőket is), lévén tudod, hogy szar az összes. jó neked!
18.
18.
dareal
24: gondolom nem sok játékot próbáltál rajta. az általad leírtak IS vannak (nevezzük nevén, platform játékok), no meg van GTA klón payback ésatöbbi.
17.
17.
HATRED
hát én nagyon nem értem ezt az iphone mániát kipróbáltam nem tetszett amíg nincs olyanod tök nagy szó meg király meg minden de amint a kezedben van 1 ahhh. meg most a metrón fogod döntögetni ezt a nagy lapot vagy gyalog melóba menet? áhhh akkor otthon nah ott meg ott a gép meg a box meg ki mivel tolja. a másik meg ezek a játékok amik próbálnak jól kinézni de közbe tiszta szarok. engem sokkal jobban leköt valami egyszerű/bugyuta játék ami állít eléd egy célt egy kihívás végigvinni azt a pályát pedig az egész egyszerű, és nem igényelt nagy munkát
16.
16.
Krekk
13# Nemtom haverjaid milyen csomagban vannak, hogy 15k fizetnek, de akkor had mondjam el, hogy én speciel nem kértem netet a telóhoz. A wi-fi elég nekem, a játékokhoz meg baromira nem kell net és ha piszkált a telód, akkor a játékok is olcsóbbak;) Én használtan vettem, az enyém, nagyon jó áron, pannonos vagyok, semmi gond nincs vele. Nem a lehúzós t-mobilenál kell vásárolni, mert az egy rablás ami ott megy. Okosan kell vásárolni és kész. Netet meg nem kell kérni az iphone-élményhez, az csak egy opció, mint a többi teló esetén. KÉSZ
15.
15.
dareal
21: azért ennek nézz utána :) (iphone jóval erősebb mint a psp, ill a gyroscope nagy móka játékokban)

azt se feledd, hogy a kiadók és a fejlesztők már voksoltak, mellette. ez az, ami számít.
14.
14.
boxgamer12
sztem az iphone nem játék konzol és nem is lesz az főleg érintőképernyővel meg rohadt drága mellesleg psp-hez képest semmi :D
13.
13.
dareal
18: nem warez-ról beszéltem. iphone hack csak az apple szerint warez, egyébként lassan végre kötelezik őket a független készülék árulására is, speciel külföldön simán szervízelik a függetlenített készülékeket. arra meg már legálisan lehet ingyenes szoftot tölteni.



a warez iránti büszkeséged lehengerlő.
12.
12.
dareal
14: telefonnak ott az iphone, kézi konzolnak ott az iphone, sok esetben laptop helyett ott az iphone (stb). :)
11.
11.
dareal
16 iphone-ra is van ingyen cucu (bár ahhoz már piszkált iphone kell), ellenben azért a játék és játék között van némi különbség. (mert ugye nem minden játék nyújta azt, amit a másik)
9.
9.
dareal
uh bazz :D komoly érvelés, "lehet olyan is". nem mondod.

az akkor akármelyik másikon is lehet, ergo akkor mindegyikre igaz :D

ez kb olyan, mintha X dolog azért kula mert piros, de végül nem piros, csak piros színben is van. nem baj, az piros! :)



akik úgy vették, azok szinte biztosan úgy vásárolták, hogy első körben olcsó legyen (999-4999), utána meg a drága havidíj.

9.
9.
ZERO88
Ja meg ha akarod azokra ingyen vannak a játékok:)
8.
8.
ZERO88
Én nem vagyok oda az iPhone-ért! Telefonnak ott van a pl: NOKIA N95.

Játékra meg PSP vagy DS!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...