55 milliós fordulaton jár a Gran Turismo-széria

A világ legsikeresebb autósjáték-sorozata átlépte az 55 millió eladott példányszámot, pedig az ötödik rész megjelenése egyelőre még a közelben sincs.
A Playstation, s talán az egész konzolbiznisz egyik legmeghatározóbb játéksorozata mindig is a Gran Turismo volt. Rengetegen csak ezért az egy címért vásárolnak PS-t, s egy-egy új rész megjelenése garantáltan megdobja a kormányeladásokat is.

Ugrás a galériához

A héten a sorozat összesített eladásai átlépték a bűvös 55 milliós álomhatárt úgy, hogy a kiherélt PSP-s leszármazotton kívül a legutolsó félig-meddig igazi GT játék az ötödik rész Prologue verziója volt, az utolsó teljes változat pedig a PS2-re 2005-ben megjelent Gran Turismo 4.

A folytatások közötti eladási versenyt a Gran Turismo 3: A-Spec  viszi 14 millió példánnyal (ami még akkor is a legjobb rész, ha Chocho egy bizonyos cikkben azt állította, hogy a kettes az igazi), az első, második és negyedik epizód egyaránt 10 millió körül teljesített, a maradék pedig megoszlik a PSP-s és a Prologue verziók között.
18 komment - szólj hozzá!