PlayStation Move - előbb létezett mint a Wii?

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis erre utal egy nemrégiben előkerült videó, melyben az EyeToy készítője mutat be egy korai színkövetős technikát a PlayStation 2-n. Az eszköz működése kísértetiesen hasonlít a PS Move mostani működéséhez, s mindezt évekkel a Nintendo Wii megjelenése előtt.

Avagy mire jó a YouTube, ugyebár. Nos, a felszínre került egy olyan felvétel, melyen az EyeToyért is felelős Dr. Richard Marks mutat be egy eszközt, ami kinézetében és működésében is a jelenleg PlayStation Move elődjének tekinthető. Mindezt természetesen még a PS2-n mutatja be, de az eszköz működése technikailag nagyon hasonló a PS3-on hamarosan megjelenő kistesójához.

Az egészben persze az a pláne, hogy a Sony-t folyamatosan ostorozzák amiatt, hogy a Nintendo Wii kontrollerét másolta le egy az egyben (míg a konkurens esetében a játékosok kollektív tudatából valahogy kiesett az EyeToy-Kinect párhuzam), amit most komolyan cáfolni látszik ez a kis videó, hiszen évekkel a Nintendo Wii megjelenése előtt készült.


18.
18.
Mathia$
#15: akkor erre varjál gombot, 360om van :) de mégis a MOVE lesz sikeresebb, mert kevesebb mint feleannyit vesz ki a buxádból és játékok terén többet tud nyújtani.
Kinect is tetszik, érdekes elgondolás a kontroller vagy vmi segédeszköz nélküli irányítás. Egy fps játék viszont pont emiatt vesztheti el az élményét... (pl.: sorozol valakit aztán nincs semmi a kezedben stb.) Más típusú game viszont pont ettől lesz élvezhetőbb.
Na mégegyszer, ha játszani akarok mozgásérzékelős cuccal akkor inkább Move.
A Kinect-ben több rejlik, mint azt korábban a technológia eredeti (izraeli) fejlesztői hangsúlyozták, ők nem játékra készítették. Mindössze eladták a MS-nek mert az fűt fát meg sok pénzt ígért és adott nekik. Részemről végeztem, lehet oltani ill. osztani.
17.
17.
Top Secret
Ne már ez komoly?!Jót szakíthatott volna rajta a Sony most meglátjuk hogy remekel a mostani kütyüjük szerintem jobban megéri Movet venni a játékok miatt is pl:KILLZONE 3 (saját vélemény).De drágább is négy főre.
16.
16.
akey
#15: Attól még lehet kulturált egy komment, hogy egy fanboi írja, viszont szerencsétlenségedre nem lesz kulturált a hozzászólásod attól, hogy te nem vagy fanboi. Egyébként meg az a cikk lényege, hogy már a Wii megjelenése előtt 5 évvel prezentálható állapotban volt a Sony mozgásérzékelős technológiája, nem pedig az, hogy ki nyerte meg a "mozgásérzékelős háborút".
15.
15.
Gt17
11*
Ha má kultúrált komment,akkor nemártana 1 kicsit függetlenül írni attól,hogy milyen konzolod van :):Mert hát ki szidja a sony-t azért hogy nyalókás mozgásérzékelőt csinál?(Kinect jobb lesz XXXD).
14.
14.
BloodyDeath
Hát mindenkinek jó szórakozást kivánok a tv ellötti ugri bugrihoz.
Nekem nem lessz addig, mig nem adnak ki valami jó kis hent játékhoz, pl GOW Darksiders, és még sorolhatnám. Igen igen én ennél a stilusnál lemaradtam, hogy mész hentelsz, nekem ez tetszik.
A másik érv ami a mozgás érzékelös kontrollerek ellen szól, hogy hogyan lehet játszani avval jó pár üvegsör után? Imbolyogsz össze vissza, és nagyon kétlem, hogy ugyan azt csinálná. Még a joy-nál elmegy, mert hunyorogsz ezerrel, és amikor ketöt látsz, akkor becsukod az egyik szemed, és már is jobban látsz.
Nos én igy gondolom, akinek meg beletapostam a lelki világába, attól szives elnézést kérnék.
13.
13.
Batri
Látom elérte a cikk a várt hatást. Jöhetnek a fanboyok fröcsögni. Csak hajrá, a tényeken nem változtat, a Sony nem mert lépni, helyettük megtette a Nintendo és álvahagyta őket ebben a generációban.
12.
12.
zsilvolgyi
ennyit érsz nintendó hehe !!
11.
11.
Mathia$
#3: szia, ja és neked köszi "emese".... wii fejlesztés 2002-ben? egészségedre. (ez az emesézés már lejárt, mellesleg kúltúrált kommentelés nem az erősséged... :))
#4: tévedsz, a 10.-esnél van a pont.
10.
10.
InGen
Lehet, hogy a Wii sikere előtt nem gondolták, hogy ennyire befuthat egy ilyen kütyü, lévén az EyeToy sem volt valami átütő siker.
9.
9.
adam183
Hupsz, ez mellé ment.. :/ Ha egy admin jár erre legyen szíves és törölje az utolsó két hsz.-om. Köszönöm!
8.
8.
adam183
És mire leírtam 5-en írtak közbe.. xD
6.
6.
adam183
Akármi is az igazság, a Nintendo szakemberei előbb készítették el az eszközt, még akkor is ha még nem volt igazán kifinomulva az irányítás. Ha jól vettem ki a videóból (ami egyáltalán nem biztos :D), akkor az alap már 2001-ben meg volt a Sonyinál a technika. Én nem vagyok szakmabeli (még, haha) de szerintem azért 9 évnél sokkal hamarabb is elkészülhettek volna, ezzel megelőzve a Wii-t.
5.
5.
DzsungelCsirke
A mozgásérzékelőt sem a Sony szarta, elég régóta a köztudatban volt, elég csak a kezdetleges virtuális valósághoz használt progikra és eszközökre gondolni. A verseny célja az volt hogy ezt a technikát ki tudta előbb a piacra dobni kész, élvezhető formában, ezt pedig a Nintendo nyerte, a Sony fogja tökéletesíteni, a Microsoft pedig egy teljesen más irányba indul el, ezen kár vitatkozni.
3.
3.
Gt17
2*
Ja ennyit erről,köszönjük emese...meg arról is annyit hogy a Sonynál mien faxa emberek dolgoznak/dolgoztak.Ha annyira kész volt akkor mér nem dobták piacra?+A Wii-t se 2008 ba kezték el fejleszteni,szerintem már 2002-2004 körül elkezdték...
2.
2.
Mathia$
Na ennyit ennyit arról hogy wii utánzat, ezek után senki ne szodja itt a Sony-t hogy valakit is lekoppintott.
1.
1.
gamerplayer
olyan, mint egy ping-pong ütő, amire teniszlabdát raktak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...