25 éves a Super Mario Bros.

Huszonöt éves lett mindenidők egyik legnépszerűbb, legismertebb, legkeresettebb és legjobb sorozata, a Super Mario Bros. Az első rész 1985. szeptember 13-án jelent meg Japánban, és azóta több mint 40 millió példány kelt belőle, a teljes sorozat pedig már 240 milliónál jár.

Bár Mario nem a Super Mario Brosban tűnt fel először, az igazi népszerűséget ez a sorozat hozta el neki: a derék vízvezetékszerelőt korosztálytól függetlenül bizonyára senkinek sem kell bemutatni, hiszen a mai napig bővül a sorozat újabb és újabb, jobbnál-jobb epizódokkal.


A huszonötödik születésnap alkalmából Shigeru Miyamoto is megpróbálta összefoglalni a sorozat népszerűségének okát: "A technológia fejlődése ösztökélt minket, mindig is élveztük a Super Mario Bros. játékokkal való munkát. A sorozat mindig kihasználta a legfrissebb technológia előnyeit és ez a gyümölcse a csapatunkban dolgozó barátaink kreativitásának."

A Nintendo új gyűjteménnyel is meglepte a japán rajongókat: az október 21-én Wii-re megjelenő Super Mario Collection Special Pack egy - eddig sosem látott képekkel kiegészített - Mario-történelemkönyvet, egy zenei CD-t és a Super Mario All-Starst (a három Super Mario Bros.-t és a The Lost Levelst) tartalmazza majd. A csomag sajnos Japánban is csak limitált példányszámban lesz kapható, nem is drágán: átszámítva olyan 6500 forintot kóstál az új kiadás.

11 komment - szólj hozzá!