Nyílt forráskódú Kinect-driver érhető el PC-re

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 11.
  • Letöltés
Link másolása
Alig egy héttel a Microsoft Kinect névre keresztelt mozgásérzékelős technológiájának piacra kerülése után már a PC-s felhasználók is hódolhatnak az új vívmánynak, mivel egy szemfüles programozó kiadott egy olyan drivert, mellyel a Kinect képes számítógépeken is dolgozni. Már csak az ezt kihasználó játékok hiányoznak.

Fontos tudni, hogy Hector Martin munkája nem törés, csupán egy illesztőprogram, amit PC-re feltelepítve kihasználhatjuk a Kinect nyújtotta lehetőségeket - Martinnak az érzékelő megjelenése után csupán pár napra volt szüksége a működőképes verzió megjelentetéséhez.

Kérdés, hogy a Microsoft mit fog lépni erre. Elképzelhető, hogy egy kötelező windowsos biztonsági frissítés keretében kilövi a nyílt forráskódú drivert, mielőtt a vállalkozó kedvű programozók bármilyen olyan Kinect-alapú szoftvert hoznak nyílvánosságra.

Az NUI Group már korábban létrehozott egy kiadatlan drivert, amivel játszi könnyedségű egy olyan fejlesztői környezet lefektetése, amely teljes egészében kommunikál a Kinecttel, így azok az emberek előtt nyitott az út, akikben megvan a programozói véna, megértik technológia mibenlétét, bármikor fejleszthetnek interaktív programokat és játékokat, bár az SDK-ért súlyos dollárezreket kell fizetniük.

Martin drivere azonban teljesen ingyenes, a mellékelt videón látszik, hogy az RGB kamera látja a külvilágot, ahogy a színes IR mélység-érzékelő szenzor is működik már. Várjuk az ezt kihasználó játékkínálatot vagy az MS hivatalos driverét.

8.
8.
iNKARNATE
#2: Ez elég nagy butaság szerintem, akkor már olvasd végig mit akar letölteni és azt az egyet lődd ki :)
7.
7.
Top Secret
Hát szerintem az MS nem hadja annyiba ezt az egészet.
6.
6.
Iwashi
3-féle lépést látok magam előtt az ms-től:
1:letiltják a drivert
2:kiadnak egy pc-s (bocs, windowsos...) drivert
3:hagyják az egészet a francba

Mellesleg megjegyezném, 3. esetben nem nagyon lesznek kinectet használó (AAA) játékok pcre, (természetesen kisebb projectek még elképzelhetők) mert nem hivatalos a támogatottság, másrészt a MS-nak is jobb, ha letiltják... Így többet kaszálnak vele...
5.
5.
fojesz
#4: Nem véletlenül lett az Xbox 360-exkluzív cucc a Kinect, így van üzlet mögötte - ha akarják, idővel ők adják ki PC-re a kamerát.
4.
4.
MadDragon
De a Microsoftnak nem inkább hasznos lenne? Így el tudná adni PC-seknek is a Kinect-et.
3.
3.
abydos
Ha az MS lép is, valószínűleg megkerülhető lesz, ha meg nem, akkor minden Windows mellé röhögve telepíthető egy Linux is, és mivel nyílt forráskódú a cucc, még lehet, hogy a Linux telepítőkbe alapból bekerül a drivere...
2.
2.
Semmer
"Elképzelhető, hogy egy kötelező windowsos biztonsági frissítés keretében kilövi a nyílt forráskódú drivert, mielőtt a vállalkozó kedvű programozók bármilyen olyan Kinect-alapú szoftvert hozzanak nyílvánosságra."

Beállítások -> Frissítések kilövése -> keyiccsókolom ;)
1.
1.
Speper
Rubik kocka azért befigyel :D Szép munka gg :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...