Kinect

Xbox 360, Xbox 360 Live Arcade

Kiegészítõ
Kiadó: Microsoft, Fejlesztő: Microsoft
A Microsoft legújabb találmánya, amellyel egész testünkből egy kontroller válik. Nagyszerűen kihasználja a mozgásérzékelést és hangvezérlést egyetlen egyszerű eszköz segítségével.
Értékelés: Nincs még értékelve

A játékvilágon kívül folytatódik a Kinect pályafutása

Habár a Microsoft mozgásérzékelője nem aratott osztatlan sikert az Xbox 360-as, később pedig az Xbox One-os karrierje során, a szenzor mostantól az Azure rendszerén keresztül segíthet a szoftverfejlesztőknek.

RoomAlive - kiterjesztett valóság a nappaliban

A Microsoft kutatási részlege továbbgondolta a tavalyi CES-en bemutatott IllumiRoom koncepciót. A RoomAlive már sokkal bonyolultabb dolog, amely a nappaliból egyfajta interaktív, kiterjesztett valóságot csinál.

Peter Molyneux: az Xbox One-os Kinect egy vicc

Noha Peter Molyneux annak idején óriási támogatója volt az első generációs Kinectnek, az Xbox One-osat feleslegesnek tartja, és egy viccnek nevezte. Szerinte lesz Kinect-mentes Xbox One-csomag.

Így fest majd az új windowsos Kinect

Természetesen az Xbox One Kinectjéből is érkezik majd egy PC-s változat, és bár a pontos megjelenési dátumát és az árcéduláját még homály fedi, képeket már tudunk mutatni róla.

Hivatalos: az Apple-é a PrimeSense

Igazak voltak a hónapok óta keringő pletykák, az Apple megvette a Kinect mögött dolgozó technológiát is kifejlesztő PrimeSense vállalatot. Az még nem világos, hogy mihez kezdene a cég az izraeli csapattal.

Megvenné az Apple a Kinect készítőit?

A pletykák szerint megvenné az Apple a Kinectben duruzsoló technológiát is kifejlesztő PrimeSense-t - az izraeli vállalatért 345 millió dollárt fizethet az almás cég. A PrimeSense nem kommentálta a híreket.

Laptopokba integrálná a Kinectet a Microsoft

A jövőben tévékbe és laptopokba is integálhatja a Kinect technológiáját a Microsoft, a hosszútávú tervekről a redmondiak vezető tanácsadója, Craig Mundie beszélt a TechForum nevű rendezvény keretei között.

Kinect nélkül nem is használható az új Xbox?

Újabb pletykák érkeztek a következő generációs Xboxról. A legfrissebb hírek szerint a konzol mellé eleve jár majd a Kinect, nélküle nem is lehet használni, és a játékok feltelepítése is kötelező lesz.

Bemutatkozott az Xbox IllumiRoom

A Microsoft Research kutatói bemutatták az Xbox IllumiRoom nevű fejlesztést, ami arra hivatott, hogy a játékos teljes szobájából játszóteret csináljon, miközben összemossa a virtuális és a valódi környezetet.

Játszótérré alakíthatja a szobádat az új Xbox

A Microsoft olyan megjelenítőtechnológiát szabadalmaztatott, ami a játékos egész szobáját bevonná a mókába. Elsődlegesen továbbra is a tévén zajlana minden esemény, viszont a panel kávája nem "zárná be" a játékvilágot: ezzel párhuzamosan az események a játékos körül is zajlanának.

Ne számoljunk az Xbox 360 árcsökkenésével!

Szakértők szerint nem valószínű, hogy a Microsoft idén csökkenteni fogja az Xbox 360 árát, a karácsonyra inkább bundle csomagokkal és más akciókkal készül majd a redmondi vállalat. A Wii U bekavarhat, de az elemzők úgy vélik: a cég teljesen elégedett a jelenlegi eladásokkal, nincs szükség árcsökkentésre.

Pletyka: ezt látja majd a Kinect 2

Érdekes kép szivárgott ki a minap, ami állítólag a Kinect 2 fejlesztői csomagja alapján készült. A legfontosabb, hogy feltűnik rajta az is, hogy mit lát a mozgásérzékelős kamera: a felvételen tűélesen rajzolódnak ki a felhasználók ujjai és ruházatai is. Persze csak, ha nem vagyunk átverve.

Mobileszközökbe költözhet a Kinect

A Microsoft már szabadalmaztatta az ötletet, tehát van arra elképzelése, hogyan lehetne mobileszközökbe átültetni a Kinect képességeit - igaz, ez korántsem jelent garanciát arra, hogy ténylegesen meg is valósítják a redmondiak. Egy kinectes filmstúdión is dolgoznak a cég mérnökei.

GC 2012: A Microsoft kihagyja a kiállítást

A Microsoft bejelentette, hogy idén nem vesz részt a kölni GamesComon és a Tokyo Game Shown, helyette kisebb, lokális rendezvényeken népszerűsíti majd az Xboxot és a first party címeit. Bár a GamesCom a világ legnagyobb játékos rendezvénye, már több kiadó is jelezte, hogy idén nem kér a felhajtásból.

SmartGlass - minden Microsoft-játékban

Minden first party játék támogatni fogja a SmartGlass funkcióit, jelentette be a Microsoft. A fejlesztők maguk választhatják meg, hogy milyen jellegű információt szeretnének közölni a SmartGlasson keresztül: fontos dolgokat, vagy csak kiegészítő érdekességeket.

E3 2012: Minden konferencia egy helyen

Mint minden évben, idén is sajtókonferenciákkal nyitottuk az E3-at, amiket természetesen a Gamekapocs stábja élőben blogolt, közvetített. Ha tovább kattintasz, felsorolásszerűen megtalálod az összes fontosabb bulit, azok összefoglalóját és persze felvételét, hogy bármikor visszanézhesd őket!

E3 2012: Microsoft sajtókonferencia - ÉLŐBEN!

Az E3-as sajtókonferenciákat a Microsoft kezdi meg, reményeink szerint izgalmas bejelentésekkel teszik emlékezetessé a redmondiak az estét. Az eseményt természetesen a korábbi szokásainknak megfelelőn élőben közvetítjük, kövessetek bennünket, azonnal szállítjuk a legújabb bejelentéseket!

HWSW: Magabiztosan menetel előre a Microsoft

Történetének egyik legnagyobb termékrajtjára készül a Microsoft, de a cég korábbi generációs termékei is jól fogytak az első naptári negyedévben, ahogy a vállalati ügyfelek folytatták üzleti PC-ik cseréjét és új szervertermékeket is vásároltak - írja nagytestvérünk, a HWSW.

E3 2012: Az első konferencia időpontok

Mára a Microsoft és a Sony is bejelentette, hogy az idei E3-on egészen pontosan mikor áll neki a sajtókonferenciázásnak. A menetrend a szokásosnak tűnik, a redmondiak kezdenek, aztán hajnalban a japánok veszik át a stafétabotot. Idén is reggelig fogunk virrasztani!

Még áprilisban Kinect-támogatást kap a Skyrim

A Bethesda váratlan bejelentéssel örvendeztette meg az xboxos Skyrim-tulajokat. Ha van Kinected, végre kihasználhatod a szenzorodat a tavalyi év legjobb szerepjátékában. Több mint 200 hangutasítást vethetünk be az ingyenes frissítés telepítésével, sőt a menüben való kavarás is könnyebb lesz.