Megmenekült az All Points Bulletin

A GameIndustry.biz értesülései szerint megmenekült az All Points Bulletin, a játékot állítólag a K2 Network vásárolta fel minimális összegért. Jó hír, hogy a cég ingyenes játékokkal foglalkozik, ezért minden bizonnyal az APB is teljesen díjmentesen játszható majd a jövőben.

A Realtime Worlds halála után az All Points Bulletin is eltűnt a süllyesztőben, azonban úgy néz ki, kaphat egy második esélyt az MMOGTA-nak is becézett a játék. A GameIndustry.biz úgy tudja, az APB-t a K2 Software vásárolta fel mindössze másfél millió fontért (derék moderátorunk bizonyára örül majd a rá váró szóviccekre), ráadásul ha minden igaz, még az idei év vége előtt újra felbőghetnek a szerverek.

Az említett összeg borzasztóan kevés ahhoz képest, hogy egy ilyen kaliberű játék fejlesztése a sokszorosába szokott kerülni a stúdióknak, és a Realtime Worlds is többek között ezért volt kénytelen lehúzni a rolót az ősz elején. Ráadásul az APB nem is zakatolt úgy, ahogy azt a készítők remélték; a kritikai siker elmaradt, és fénykorában is mindössze 130 ezer játékos játszott egyszerre. A játék nagyban épített volna a mikrotranzakciókra, azonban a játékosok átlagosan 28 dollárt költöttek a különféle extrákra, ami meglehetősen halvány eredmény.

A K2 viszont megtolhatja az APB szekerét, főleg akkor, ha ingyenes modellben gondolkodik tovább: a cég már üzemeltet egy ingyenes MMO-kra szakosodott hálózatot GamersFirst néven, ide tartozik például a Knight Online, a War Rock és a 9 Dragons is. Ezekben a játékokban is lehet mikrotranzakció útján vásárolni, érdekesség viszont, hogy ehhez a GamersFirst saját fizetési rendszerét kell használni, ahol 400 kredites csomagokat vásárolhat 5 dollárért a rajongók.

8 komment - szólj hozzá!