Hamarosan Kinect-driverek érkeznek PS3-ra?

  • Írta: zoenn
  • 2010. december 15.
  • Pletyka
Link másolása
Megtörhet a jég, s egyben a legelképesztőbb fúzió jöhet létre a Kinect nyílt forráskódú drivereinek köszönhetően. A Microsoft mozgásérzékelője használható lehet a régi firmware-t és OtherOS funkciót tartalmazó PS3 rendszerekkel. Eléggé elborult feltételezés, mégis igaz lehet.

Miért pont a PS3-felhasználók ne részesüljenek a Kinect nyújtotta néhány funkcióban? Hála a legújabb API OpenNI drivereknek, immáron a Windows mellett Linux operációs rendszerekkel is együttműködik a Kinect. S mivel régi firmware-rel rendelkező, az OtherOS funkciót használó PS3 rendszereken futtatható még ez a rendszer, így vele együtt a megfelelő Kinect-driverek is. A Sony pont a kalózkodás visszaszorítása végett egy későbbi firmware frissítés keretén belül szüntette meg más operációs rendszerek futtatásának lehetőségét, ám sokan maradtak olyan felhasználók, akik maradtak a régi rendszernél és nem frissítettek. Számukra jönnek jól a linuxos Kinect-driverek.

Így a szenzor számos előnyét élvezhetik a lelelményesek, mind a mélységérzékelést, mind a Kinect audió és videó képességeit, melyek elvileg PS3-on is elérhetőek. A kezdeti kísérletező kedv nem hagyott alább, bár még nagyon messze van, hogy széleskörben is élvezhető programok szülessenek az amatőr próbálkozásokból.

Várnunk kell még arra is, hogy PlayStation 3-on is használható legyen a Kinect, aki ilyen videót talál, kommentben ossza meg velünk!

21.
21.
Mathia$
Csak idő kérdése és ugyanúgy megcsinálják mostani és jövő beli fw-n is működő képesre. A PS3 feltörése ugyanígy kezdődött.
20.
20.
hakydakillah
17. Az én tapasztalataim szerint, az ilyen esetekben frissíteni szokták a hírt, és külön megköszönik az illetőnek, aki egy kis pluszt tudott adni a hírhez…
19.
19.
fojesz
#17: jézusom, haver...
17.
17.
NECROSMOKE
"aki ilyen videót talál, kommentben ossza meg velünk!" Azért,hogy ti arasátok le a babért,mi?
16.
16.
meridarider
Nemtudom közületek mond e valakinek valamit GeoHot neve?:)
Szerintem ha kedvet kap a dologhoz ő megcsinálja az tuti.:D
14.
14.
Exinor
Nagyon valószínű, hogy ebből soha nem lesz semmi, de aki ezzel foglalkozik annak sikerélménye lesz, hogy ezt is megcsinálta. Ezek az emberek saját szórakoztatásukra csinálják ezeket, kb mint a crack meg keygen készítők.
12.
12.
ZsupiDav
Énmiattam ne fárasszák magukat. Biztos elismerik majd nekik amit összehoztak ezzel a cuccal (pl.: pc irányítás, 3D letapogatás, stb.), de értelmetlennek tartom PS3-ra drivert készíteni. Aki ezzel a vacakkal akar szórakozni, az vegyen boxot. Én maradok a move+kz3-nál (persze csak miután megjelenik).
11.
11.
hakydakillah
5. igen, rosszul tudod :-) Legtöbb játékot meg tudják oldani, talán a legnagyobb fejfájást a GT5 okozza most :-)

Erről a PS3as kinectről már régóta kering a pletyka, de szerintem az amatőr fejlesztések azok elég gyengék lesznek. Ráadásul ilyen alapon meg nem éri 150E-t kiperkálni érte.
10.
10.
Pukhi-zik
hülyeség, semmire nem lesz jó. Ki irja meg ezeket a programokat? Még a drivert talan, de egyebet? Abbol sem 1 db kéne..
9.
9.
ilor14
#8: mármint hülye vagyok xD
simán a Pongot
8.
8.
ilor14
Commodore 64-es Pong-ot fogják a kemény gyerekek nyomatni xD
7.
7.
huszti
lassan már tetris-sel is kompatibilis lesz a cucc
6.
6.
Folti90
#2: Miről beszélsz?? Gameboy ColoronXD
5.
5.
biolencse
Mondjátok már meg nekem, ki az a hülye, aki nem frissíti a PS3 szoftverét? Mivel a játékok lemezén rajta van a játékhoz szükséges legújabb firmware, így ha valaki nem frissít, akkor jó sok játékról lemarad.
Vagy én tudom ezt rosszul?
4.
4.
Apostol360
#3: microsoft papa sztem se fogja ezt hagyni xD sztem ink dobolná ink ki a ingyért gameket mint h a sony gépén menjen a kinect :D:D:D:
3.
3.
p.balou
Hát, nem hiszem hogy van olyan aki "hopp"ra veszi a Kinectet amikor PS3-ja van. Ez még kockázatos. Egyébként ez ügyben már szerintem fog tevékenykedni a Microsoft!
2.
2.
Dresa
Lassan iphone on is fut majd XD
1.
1.
Speper
Microsoft eredetileg nem CSAK xboxra akarta kiadni a Kinectet? Ehhez képest már lassan a Wii is kezelni tudja ezt az eszközt :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...