Megkapta végleges címét a Silent Hill 8

Az új Game Informerben leplezték le a fejlesztők az eddig csak Silent Hill 8 néven készülő, következő nagykonzolos ööö... Silent Hill epizódot. Ezen kívül néhány apróság még napvilágra került a bejárható területtel és a játékmenettel kapcsolatban is.

Az tavalyi E3-on leplezte le a Vatra Games a Silent Hill 8-at, de már akkor sem gondolta senki, hogy ez marad a cucc végleges neve. Nos, sejtéseink beigazolódtak, az anyag címe ugyanis Silent Hill: Downpour. A névből kikövetkeztethető, hogy a víznek komoly szerepe lesz a játékmenetben, valahogy úgy, ahogy azt a Silent Hill: Shattered Memories esetében láttuk a hóval és a jéggel kapcsolatban.


A Downpourban egy eddig sosem látott részt járhatunk majd be Silent Hillben, mégpedig a városka délkeleti részét. Ez azt is jelenti, hogy a korábban a sorozatra jellemző tipikus helyszínek, úgy mint az iskolák és a kórházak nem fognak visszatérni, viszont a felfedezhető terület akkora, hogy a készítők beépítettek egy földalatti hálózatot a gyors közlekedés érdekében.

A harccal kapcsolatban annyi tudtunk meg, hogy a sima ellenfeleket kikerülhetjük, illetve elfuthatunk előlük, a bossharcokat azonban nem tudjuk kikerülni. Utóbbiaknál használnunk kell majd az agyunkat is, illetve QTE részek is várhatóak. A felvehető fegyverek elhasználódnak és egy idő után elromlanak, inventory pedig nem lesz.

15 komment - szólj hozzá!