Dead Space 2: Severed bejelentés

Alig jelent meg a Dead Space második része, az Electronic Arts máris bejelentette a játék első DLC-jét. A Severed két különálló fejezettel lepi meg a rajongókat, amelyek történései az alapjáték sztorijával párhuzamosan játszódnak - igen, kitaláltátok, a kiegészítőben éppen ezért nem Isaac lesz a főszereplő.

Valakinek bizonyára szúrja majd a szemét, valaki pedig biztosan örülni fog, de a lényeg: DLC-t kap a Dead Space 2. A Severed alcímet viselő kiegészítőt a játék megjelenésének apropójából kiküldött sajtóközleményben leplezték le, s bár az ára és a megjelenési dátuma még nem ismert, az biztos, hogy a PlayStation Network- és az Xbox Live-felhasználók biztosan kapnak majd a csomagból.

A Dead Space 2: Severed a Dead Space: Extraction főhőseit, Gabe-et és Lexine-t állítja a középpontba: a ránk váró két fejezetben a játékosok Gabe-et irányíthatják. A történet független (már ami a főcselekményt illeti) az alapjáték sztorijától, de lényegében Isaac hentelésével párhuzamosan zajlik.

A PC-sekre viszont rájár a rúd: nem elég, hogy jelen állás szerint nem kapnak a DLC-ből, de a Valve fórumain arról is olvashatunk, hogy a Steamen vásárolt játékokat csak letölteni lehet, az EA által mellékelt kulcsot már nem tudják aktiválni a felhasználók. A Valve egyik munkatársa már felvette a kapcsolatot a kiadóval, remélhetőleg hamarosan megoldódik a probléma.

14 komment - szólj hozzá!