HWSW: Utolérte az Xbox 360-at a PlayStation 3

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 1.
  • Hardver
Link másolása
Mérföldkőhöz érkezett a konzolháború, az aktív felhasználói bázis tekintetében utolérte a PlayStation 3 az Xbox 360-at. A Microsoft gépe az amerikai piacon még mindig vezet, de Japánban és Európában gyengébben szerepel, és ezen még a Kinect sem tudott segíteni - írja nagytestvérünk, a HWSW.

A lassú indulás után végül mégis fordult a kocka. A PlayStation 3 az utóbbi két évben egyre jobban szerepel, és a Strategy Analytics tegnapi jelentése szerint már többet használnak mint Xbox 360-at. A különbség még nem annyira nagy: a PS3-ból 43,4 millió darabot használnak világszerte, míg az Xboxból 42,9 milliót. A Nintendo Wii még mindig vezet, a japánok gépéből mintegy 75,5 millió példány működik a felhasználóknál. A Strategy Analytics elemzői szerint a fejlemények annak köszönhetők, hogy az Xbox 360 viszonylag gyengén szerepel Európában és Japánban, ami értelemszerűen rányomja a bélyegét a világpiaci eredményekre is.

Nem titok, hogy a Microsoft elsődleges piaca az Egyesült Államok, ide koncentrálódik az eladások többsége is. A GameStop üzletlánc jelentése szerint tavaly decemberig bezárólag 25,4 millió konzolt adott el a cég a tengerentúlon, Európában pedig mindössze 13,7 milliót, ilyen módon a Sony itt meg is előzte a redmondiakat 1 millió géppel, viszont Amerikában 10 millióval kevesebb PS3 fogyott mint Xbox 360. A Strategy Analytics megjegyezte: a 10 millió példányban eladott Kinect húzta ugyan az Xbox értékesítéseit, azonban “a konzol Amerikán kívüli teljesítménye továbbra is csalódást keltő.”

Még nincs vége, az elemzők véleményéről és a Nintendo sorsáról is szó lesz még - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

96.
96.
lac15
Hmm...Sztem jobb lenne ha mindenki magába nézne és elgondolkodna azon, hogy mi értelme vitázni. Persze tisztelet a kivételnek.
Sokan túlzásba estek, és ha a fele igaz lenne annak amit összehordatok itt, nem lennének ekkora eladások.
Mindkettőnek vannak/voltak hibái, ez tény, de mindenért kárpótolnak az exkluzív címek.
95.
95.
l.rics16
93.
93.
l.rics16
92.
92.
Yami
#91: Nem tudom ki Yumi, de átadjuk neki. :)
91.
91.
armino8
90.
90.
armino8
89.
89.
Yami
#86: Köszi, hogy elismered mentális képességeimet, sajnos ezt nem viszonozhatom. :)
88.
88.
p3ti
#67: Hát nézd csak meg milyen a Playstation networkje , 1 nagy vicc az egész . Lehet hogy fizetős a boxé , de az legalább használható normálisan . Amúgymeg ha lebontod havi díjra akkor nemis annyira vészes , de valószínűleg ez még nem jutott el a kis agyadig . Dehát mi kell a magyarnak ? Ingyen legyen minden , magyarokon múlna beis csődölne az egész játék ipar.
87.
87.
p3ti
Nem is tudom miért kell ennyire összehasonlítani a két konzolt... Annyira más világ mind kettő , nekem már rég óta van boxom , ami mellé vettem egy PS3mat . És eléggé sz*r hogy akinek van az 1ik fajta egyből fikázni kezdi a másikat . Az exclusive címek is különböznek 1mástól , arról nemis beszélve hogy minek szól hozzá egy olyan akinek csak ps3ja vagy boxja van , minek ócsárolja azt amit nemis ismer ?
86.
86.
armino8
84 Én is leszürőm a tiedből:okos vagy!
85.
85.
zola2000
nemcsoda hogy visszaszorul a box, induláskor volt rá blue dragon, eternal sonata, lost odyssey, tales of graces, star ocean 4, aztán most semmi, mintha elvágták volna, ps3mon meg egyre jobb játékok jönnek (valkyria chronicles, disgaea 3-4, yakuza 3-4, last guardian, ni no kuni), persze hogy erre megfordultak az arányok...
84.
84.
Yami
#83: Szóval életed első 18 évét csupaszon töltötted mindenféle anyagi támogatás nélkül és túlélésed csak azon múlt, hogy mennyi kaját tudsz összeszedni a kukákból. Érdekes...

Ezt nem személyeskedésnek szánom, csak levonom a következtetést a hsz-edből.
83.
83.
armino8
Kitörölheted a kommenteket nem fogok rosszul aludni....Jó neked,nekem semmit nem vett apuci mindenért megdolgoztam:)
82.
82.
hakydakillah
Nekem meg van Nokia 3310-esem, és azon a Snake játék grafikája mindent überel! Nincs annál jobb, és ráadásul apuci vette! ...... :-) Ha elcsap egy kocsi, nah az, nem mindegy, de hogy milyen platformon játszom, az aztán teljesen mindegy. A játékok az ember vs game közötti kapcsolatra épülnek, hogy mennyire tud magával ragadni téged az eléd tárt világ. Miért tud valakit a platform típusa sérteni, azt sose fogom érteni...

Térjetek vissza a normális kommunikációhoz, mert mennek a kommentek a kukába!
81.
81.
armino8
74 Másoltasd a játékokat boxra nagy ember vagy 2000 ft játék!:)
És még én szégyenítek...
80.
80.
armino8
74 Nem monitorom van hanem led tv-m!:)
79.
79.
szilveszte31
#61: Elolvastad a cikket vagy csak a címet??? még mindig a Wii az első...
78.
78.
Jinbobo
Ennek a vitának semmi értelme, egyik tábor sem tudja meggyőzni a másikat az igazáról. De nem is kell, amíg mindenki elégedett azzal amilye van. Én ps3 tulaj vagyok, ezt már leszűrhettétek a kommentjeimből és maximálisan meg vagyok vele elégedve. Itt most az írhat logikus hozzászólást, akinek mindkettő gépe van. Nekem 2haveromnak is van mindkettő konzolja, de mindkettő a ps3-at dicséri jobban. Én már a kezdetek óta vagyok ps3 tulaj, 2007-től, akkor meg még az xboxot dicsérte mindenki, én mégis ps3-at vettem mert a ps2-be sem csalódtam, és ebbe sem! Szerintem igenis a Ps3 a nyerő!!!
77.
77.
ilor14
#58: akkor gyerünk itt vannak casual cuccok boxra: Kinect Joy ride, Kinectanimals,Kinect sports,kinect adventures ezeket csak azért írtam mert sorolgatni akartam kinect játékokat xd
76.
76.
ilor14
#49: nemtudom de mikor én megkaptam a halo reach-et tesómmal 12 óra környékén játszottunk és semmi baja nem volt
75.
75.
Quent1n
Jó ez a vita. :) Amúgy szerintem mindkét konzolnak megvan a maga erőssége, nem attól lesz jobb egyik a másiknál, hogy többet adnak el belőle. :) Mindkettőnek megvan a maga piaca és ez pont így jó. A PC meg a Wii megint más tészta. Ahelyett, hogy itt fikáznak sokan, inkább örülnének, hogy 1. van választék 2. nincs egyik gyártó se monopolhelyzetben. 3. Így fejlődik a világ, hogy verseny van.

Én nemrég vettem 100k ért egy full extrás(2 Move, logitech dob, gh gityo+miki, 10 játék) 120GB-os PS3 Slim-et és nagyon jó vétel volt. Maximálisan meg vagyok elégedve a cuccal. Igaz ez is ki tud fagyni, a hőtágulástól pattog mint egy pin-pong labda, de kikapcsol és szórakoztat. Legyen akármilyen cuccotok is, ez a lényeg szerintem!
74.
74.
Ra1D3n
#58: Büszke lehetsz magadra... Nem foglak itt sértegetni, mert sírva csapnád a monitorodat a PS3-adhoz, de elég primitív ez a megnyilvánulásod. Szerinted ez a világ, ez az 5 játék és folytatásaik? Rendkívül elvagy tévedve, és rendkívül minimális a hozzáértésed a dologhoz. Neked csak ez meg ez tetszik, mert PS3-on van stb... Hadd súgjak meg neked valamit: Maradandó élmény marad számomra a Heavy Rain, és még a jövőben rengetegszer előfogom venni, mert briliáns játék, de vegyük pl az Unchartedet. Rendkívüli egy kalandjáték mind az első és 2. része. Egyszerűen magába szippant, és alig lehet letenni. Infamous is fasza kis játék, elsőre ódzkodtam tőle, de nagyon jól ellehet vele szórakozni, és, hogy folytassam a God of War 3-ról már nem is nyilatkoznék, egyszerűen 2010 legjobbjai közt volt nálam.

DE, azt írásba adom neked, hogy életemben nem szórakoztam olyan jól PS3-on, mint X360-anon. Miért is? Konkrétan magam sem tudok választ adni erre, de elég lenne két kedvenc címemet felhozni a Fable és Gears of war személyében. Ezek, de különösképp utóbbinak mind a 2 része annyira fergeteges, zseniális és adrenalinpumpáló, hogy félelmetes. Ezt a fajta pörgést, ilyen nagyszerű kivitelben soha nem tapasztaltam még, és bár hiába van itt mind a 2 konzol, a multiplatform cuccokat inkább X360-ra szerzem, mert a PS3 nagyon kicsi joystickjére egy idő után rágörcsöl a kezem...

Előbb játssz, utána meg írj rendes indokot, mert amit itt írtál, az gyalázat az egész gamer közösséget nézve, hogy lehet valaki ennyire alacsony szinten mint te....
73.
73.
Apostol360
#72: ne törődj vele,én már nem fárasztom magam,megpróbáltam tényeket mondani,viszonylag karcolom a témát....de sajnos falra hányt borsó....mint már mondtam sok ember szerint a box:2 óra alatt lesz 3ledes,csak a supermárió jön rá ki és az is sokkal gyengébb grafikával mint a tamagocsikon....a live több mint 3 milla évente....mek aludni holnap meló :D....köszi annak aki elolvasgatta amiket írtam és felisfogta---##>mind2 konzol egyedi,egyszersem akartam egyiket se szidni,csak sokan butaságot írtak szerintem<##----
72.
72.
Yami
#70: Én inkább a Halo sorozatot állítanám szembe az általad felsoroltakkal. Minddel.
Csak a Halo 3 -ból többet adtak el mint azokból együttvéve.
És erre nem mondhatod, hogy csak azért fogyott ennyi mert 3LED-es lett és újat kellett venni, mint ahogy néhány iq-betyár az Xbox eladásoknál szokta felhozni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...