Silent Hill: Downpour - hol marad a PC-s verzió?

Sok számítógépes horrorrajongó éjszakákon át álmatlanul forgolódik heverőjén, mivel a Konami eddig még nem jelentette be a Silent Hill: Downpour PC-s portját. Lehetséges, hogy a Homecoming után az új rész kimarad ezen a platformon. Most a játék tervezési igazgatója hintett el az esetről egy infómorzsát.

Brian Gomez, a Downpour design direktora váltott néhány Twitter-üzenetet a türelmetlen rajongókkal, melyben a játék PC-s verziójának sorsa felől világosította fel az egybegyülteket. Ez alapján a remény még mindig él, csupán a Konami fülét kell rágni a nemes ügyért, és vásárolni bőszen a konzolos verziókat.

"Tehát alapvetően az egy költségorientált kérdés, hogy érkezik-e, a PC-s Silent Hillről a kiadó dönt majd."

Gomez azt is felvetette, hogy relatíve könnyű folyamat lenne a portolás, de a Konami kizárólagos joga, hogy kívánja-e megjelentetni az Xbox 360-as és PS3-as változatok mellett. A dobozos példányok csomagolása és forgalmazása után járó számlákat a kiadónak kéne fizetnie, így ez a döntés egyáltalán nem könnyű. A Homecoming PC-s verziója, mint egy rossz példa máig sokat nyom a latba, elvégre tele volt hibákkal és problémákkal.

Őszintén reméljük, hogy nem szakad meg a Silent Hill életútja számítógépeken sem, legalább a teljes értékű folytatások jelenjenek meg rá. Megvan rá az esély, hogy a Downpour is beáll a sorba, ha konzolos megjelenés után pár hónappal is.

12 komment - szólj hozzá!