Miyamoto: tényleg készül a Wii 2

  • Írta: InGen
  • 2011. április 23.
  • Érdekesség
Link másolása
Szinte nem telik el nap anélkül, hogy újabb pletykákat hallanánk a Nintendo új asztali konzoljáról. Ma azonban nem pletykákat kapunk: egyenesen a Nintendo-nagyfőnök és überlegenda Shigeru Miyamoto erősíti meg, hogy tényleg dolgoznak a Wii utódjának tekinthető masinán.

Elege lett a rengeteg pletykából az egyik neves külföldi magazinnak, így betámadta kérdésével a Nintendo nagymestert, Shigeru Miyamoto-sant, aki elismerte, hogy már régóta dolgoznak a Wii "folytatásának" szánt nagykonzolon. Amikor azonban a részletek felől érdeklődtek, Miyamoto már zárkózottabb volt: "Ne kérdezd. Már amikor az első Wii-t bejelentettük, akkor is dolgoztunk új hardvereken, a 3DS tervezése már akkor elkezdődött. Minden azon múlik, hogy mikor jelentjük be."


Ennek megfelelően a Nintendo-vezér arról sem akart beszélni, hogy bemutatják-e a gépet az idei E3 alatt: "Kérlek várjatok, legyetek türelemmel, amíg eldöntjük" - ennyi volt a mester válasza. Az új konzol egyébként a cég berkein belül a Project Café néven fut, és valószínűleg a végleges neve nem fogja tartalmazni a "Wii" szócskát, a Nintendo ugyanis szeretné visszahódítani a hardcore játékosokat, akiket a Wii sikeresen elijesztett magáról örökre.

A pletykák egy hárommagos IBM PowerPC-alapú processzorról, AMD R700-leszármazott grafikus magról, legalább 512MB memóriáról, és beépített HD kijelzővel rendelkező mozgásérzékelős kontrollerről szólnak.

26.
26.
Quent1n
Kénytelenek a hardcore felé nyitni, mert a mostani Wii bőven kiszolgálja a casual playerek igényeit. Viszont nem lesz egyszerű a két nagy riválissal felvenni a harcot. Nem hiszem, hogy még egyszer ekkorát fognak robbantani mint a Wii-vel. Aztán ki tudja. :)
25.
25.
Tacskoexe
Kíváncsi vagyok, mit kezdenek a "hardcore" réteggel :D
24.
24.
Yami
#6: Remélem, hogy már közeledik az új generáció, mert unalmas minden fejlesztőtől azt hallgatni, hogy ezeken már nem lehet tovább fejleszteni a játékokat...
23.
23.
p3ti
Jó a taktikája a nintendonak , ameddig a "konkurens" cégek fejlesztgetnek meg préselik még a pénzt a régi konzolokból a nintendonak igenis van mersze belevágni az újabba :) Ugyan ez a 3DS-el , NGP még sehol ... jó előnyre tesznek szert . Azért remélem hogy tényleg jobban fog hajlani a nintendo a HC gamerek felé ;)
22.
22.
myrte
#1: szerintem ennek a lehetősége konvergál a nullához....ahogy elnézem, hogy az emberek tudatlanul is lehúzzák a vetélytárs konzolokat...
21.
21.
#18: Értem, akkor köszönöm a helyreigazítást!
20.
20.
Apostol360
#19: kétlem h a "vassal" akarják újra hódítani a népet...ink megint vmi hatalmas újításra lehet számítani...de remélem nem ez a kijelzős butaság lesz az
19.
19.
gucho
ide ütős vas kell, ha vissza akarják hódítani a gamereket
18.
18.
treck
#15: Én úgy emlékszem (de nem 100%) hogy az R700 2008-as. Jelenleg a legújabb az R900 chipset!
17.
17.
szcsaba1994
Rakjanak bele 8 GB RAM-ot, 160 GB SSD-t, ARES VGA-t, 16magos procit. Ez a gép kerülne kb. 300.000 Ft-ba. Ki venné meg? Senki.
Bőven elég a mostani grafikai szint számomra
Ha megfizethető árban lestz, lehet 1 évvvel a megjelenés után veszek egyet használtan
16.
16.
Mortis
Nem sok újdonságot tudtunk meg...

Egyébként igen, megint az lesz, mint a Wii-nél. Kihoznak egy mai viszonyokhoz képest egy kicsit erősebb konzolt, ami a következő évben már el is avul, de addig annyira megszedi magát, hogy könnyedén bele tud szólni megint a nagy "konzol-harcba". Talán az tenne be a Nintendo-nak ha inkább a hardcore rétegre feküdnének rá és hanyagolnák a casual-okat: Bukás lenne. De gondolom ezt a hibát nem követik el...
15.
15.
#13: Az Xbox 360-ban már ATI chip van, de nem hiszem hogy megközelíti is, akárcsak ezt a chipet (ATI R700). Szerintem a két chip nem egy kvalitású.

A PS3-ban egy G70-es GPU-ban (egy Geforce 7800), ebbe meg egy ATI R700 (Radeon 4800 X2-el egyezik meg!

A kettő nem ugyanaz. Én nem vagyok Nintendo párti, de nehogy már egy 2010-es GPU csak annyit tudjon, mint a 2005-ös Xbox 360 Xenos, vagy egy 2006-os PS3 RSX.
14.
14.
sanadreas
#9: igen csak nem ugy van ahogy a Crytek gondolja mert amiket ök fejlesztenek azok még pc-n is akadoznak tehát még a 8gb se lenne elég és azt is vegyük figyelembe hogy a konzoloknak csak a játék használja az 512mb-ot bár beismerem igy is kevés
13.
13.
McDuff
az R700-tól eltekintve ez 1 xbox 360 lesz.a proci 1 az 1ben ugyanaz,memória is ugyanannyi,nem tudom mit vagytok úgy elájulva tőle...ilyenkor bejelenteni egy Wii 2-nek szánt gépet,amikor már az xbox 360 is elavulóban van,gáz...persze ezek pletykák,de ha ez igaz,akkor ciki...
12.
12.
#7: Semmi baj, másokkal is megesik.
11.
11.
#6: Akár hiszed, akár nem, pont én is így gondolom. (De ez csak egy megérzés.)
10.
10.
Mathia$
8: Igen, de ha ezt így folytatja a nintendo, akkor már 3-4 évente jöhet az új "wii".
9.
9.
Mathia$
512MB memória?!!! Ezek teljesen hülyék!
Crytek említése szerint minimum 4 de legalább 6bg-ra lesz szüksége a kövi generációnak! És ha valaki tudja ezt, azok ők!
8.
8.
dzsiádzsó
Nintendo megint rohadt jól csinálja!
Pont mikor kissé pang, és kezd elavulni a jelenlegi generáció meglépik az újat.
Ha R* ne adj isten valamilyen GTA-t fejleszt erre a platformra akkor aztán tényleg betesz a nagyoknak (bár most már ő nagy egy ideje) és az MS, meg sanyi csak pislognak, és elmegy mellettük ez a vonat. Nem veszik komolyan (ahogyan az előzőt sem, és gamecube 1.5-nek titulálták) pedig komoly veszély, hiába lesz ez is fostalicska majdan 2014-es konzoljaikhoz képest!
Pl ha kijön egy exkluzív GTA címmel, akkor nem igazán értem mi fog vele versenyezni, elnézve mi vár ránk az idei kínálat után (nem sok).
7.
7.
Apostol360
#6: hehe :D nem fog :D pedig közel sincs a két gomb ,na mind1 vakon írok .. :D
6.
6.
Apostol360
#5: Sztem ha nintendo bácsi kiadja az új konzolt akk se a m$ se a sony nem fos sokat várni az új konzolokkal...sőt...
5.
5.
#4: Ezekkel teljesen egyetértek. Én csak azt mondtam, hogy a mai kozoloktól (7-ik generációs hardverek) lesz jobb a Nintendo új konzolja, ami a 8-ik generációs konzol lesz.

Igen, ha 2-3 év múlva kijönnek kijönnek a konkurencia konzoljai (PS4, Xbox 360-2), akkor labdába sem rúghat velük a Nintendo konzolja. Aztán meg ki tudja, mi lesz, majd akkor eldől.
4.
4.
K/G.
#3: De ugye 5-6 évvel később is adják ki, mint az előző konzolgenerációt. Még jó, hogy erősebb. De ha szabad jósolgatnom, a soron következő Xbox/ps erejét meg sem közelíti.
3.
3.
Nem azért, de ha ez mind igaz, akkor a Nintendo új konzolja szarrá veri a konkurens konzolokat, a PS3-at és az X360-at! Ugyanis a GPU-ja az rohadt erős. Elnézést a erős szavakért. Ramból rakjanak bele többet és jó lesz az (1-2 GB).

Az ATI R700-ról:
http://www.anandtech.com/show/2567

A mai konzolok grafikai chipjei meg sem közelítik az ATI R700 tudását. Ebben az egy chipben majdnem 1000 (vagy 2000) millió tranzisztor van, a PS3 GPU-jában 320 millió tranzisztor van. A többi adatról már nem is beszélnék.
2.
2.
Apostol360
hát én mint "harcore gamer" ha fejemhez tartanának egy stukkert,akk is ink a következő generációs boxot v pst kérném... én a nintendo helyében várnék,hogy minél jobb technológiát préselhessek a vasba...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...