HWSW: Bejöttek a folytatások az EA-nek

Az év elején kiadott bombasikereknek, valamint a FIFA 11 folyamatosan jó piaci teljesítményének köszönhetően javult az Electronic Arts pénzügyi teljesítménye. A vállalat bevétele és profitja egyaránt emelkedett éves összehasonlításban, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Egy év alatt 11 százalékkal 1,1 milliárd dollárra növelte forgalmát a világ második legnagyobb független játékkiadója, az Electronic Arts. A kiváló eredmények elsősorban a negyedév során megjelent bombasikereknek köszönhetők, név szerint a Crysis 2, a Dead Space 2 és a Dragon Age 2 húzták az eladásokat, mindegyikből több mint 2 millió ment el - ezek egyikének sem a fejlesztője az EA, csupán a kiadója. Továbbra is jól fogyott a FIFA 11, amelyből a tavaly őszi megjelenés óta már 12 milliót értékesítettek különféle platformokra, valamint a Battlefield: Bad Company 2 is keresett cím, már 7 millió példánynál tart.

A növekedő bevételhez látványosan növekedő profit is társult, a nettó eredmény ötszörösére emelkedett és 151 millió dollárt tett ki. Ennek oka egyrészt, hogy az EA tovább folytatta korábban megkezdett költségcsökkentési programját, amely létesítmények bezárásával, elbocsátásokkal és átszervezésekkel jár - 2010 azonos időszakához képest a létszám 200 fővel 7645-re csökkent, de a megelőző negyedévvel összehasonlítva is 100-zal kevesebb dolgozót foglalkoztat a cég. Az alkalmazottaknak több mint ötöde "alacsony költségű" régióban tevékenykedik.

A vállalat nagy reményeket fűz a Battlefield 3 és a The Old Republic felé is - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

7 komment - szólj hozzá!