Kinectes FPS lesz a Codename: Kingdoms

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 7.
  • Hír
Link másolása
Végre konkrétabb információk is körvonalazódni látszanak hazánk fiainak, a Crytek Budapestnek a közbenjárásával készülő Codename: Kingdomsról. Nos, a játék kihasználja a Microsoft mozgásérzékelős technológiáját, és belső nézetből kell véres közelharcot vívnunk - de nem csak jó hírrel szolgálhatunk.

Januárban, az anyacég alapítója, Cevat Yerli úgy nyilatkozott a Codename: Kingdoms Kinect-támogatásának játékba építéséről, hogy "talán igen, talán nem". Nos, azóta változott a helyzet, a Gamasutra biztos forrásokra hivatkozva említi, hogy egy belős nézetű, közelharci játékkal lesz dolgunk. A szenzor előtt bemutatott ütésvágások visszaköszönnek majd a képernyőkön is, ahol fontos lesz az időzítés és a halálos találatok bevitele, hogy gladiátorunk túlélje a véres viadalokat.

A játékot a Crytek Budapest fejleszti, ám a jelentések szerint 30-35 alkalmazottól kellett megválnia a cégnek, indokként pedig azt mondták, hogy "hangsúlyváltásra" készülnek a kizárólag Xbox 360-ra készülő Codename: Kingdoms munkálatai során. Ez pedig azt jelenti, hogy a Crytek Budapest a jövőben a tabletes játékokra koncentrál majd, megerősítve ezzel a németországi anyacég korábban felvetett elképzeléseit. A szerényebb munkaerőkapacitás bőven elég lesz a tabletes címekhez, s mivel már nincs szó Xbox 360-as megaprojektekről, így az elbocsátások elkerülhetetlenek voltak.

Ez egyáltalán nem jó hír, furcsa, hogy Magyarországon vagyunk és mégis külföldi forrásból kell értesülnünk a tényekről. A Microsoft megerősítette, hogy elveszi a Codename: Kingdoms fejlesztését hazánk fiaitól és a munkálatokat a frankfurti stúdió veszi át. Avnit Yerli - a két alapító fivér egyike - meg is erősítette a híreket: "Mi is megerősítjük, hogy a budapesti stúdió új irányba fókuszál a jövőben!"

A Codename: Kingdoms minden jel szerint kinn lesz a jövő hónapban tartandó E3-on, reméljük, már játszható formában.

4.
4.
Naire
3.
3.
galbalazs87
#2: Igen, már akkor is X360 exkluzívként mutogatták. :)
2.
2.
Kocsis92
hát ez a játék ezekkel a képekkel leírta magát nálam:D az e3-mas teaser még hihetetlen módon felteaselt, azon a vonalon kellett volna maradni.. amúgy akkoris úgy volt h xbox only?
1.
1.
sundiszno
Ez a zene nagyon ismerős :)
Nem tudja valaki a címét ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...