Lelépett a Fable technikai igazgatója is

Simon Carter, a Fable-sorozat technológiai főnöke nem erősíti tovább a Lionhead Studios sorait, hanem testvére, Dene Carter cégéhez, a Blue Boxhoz igazolt. Az ok nem egyértelmű, lehet neki sem tetszik a Fable: The Journey kinectes jellege? Természetesen szó sincs erről, de egy remek szakembert kell nélkülöznünk.

A döntés, miszerint a Lionheadet elhagyja, nagyon nehéz volt - kezdte a monológját Simon Carter. A frencsájz kezdetétől követő tíz éven át nagyon szerette a Fable világát, és nagyon büszke rá, hogy a Blue Box Studiosnál építeni tud a Lionheadnél elért eredményekre.

Dene és Simon Carter

"Nagyon jó barátokat hagyok a hátam mögött és néhányuk a legjobb fejlesztők az iparban; nem is választhattam volna jobb csapatot az elmúlt tíz évben."

Carter kiemelte, hogy "itt az idő továbblépni". Az új munkájáról egyelőre nincsenek részletek, vélhetőleg segít befejezni testvére, Dene Carter futó projektjeit, aki korábban szintén a Lionheadnél húzta az igát.

Az úriember egyébként társalapítója a Blue Box Studiosnak, és viszonylag öreg rókának számít, elvégre még a Bullfrognál is szolgált a Dungeon Keeper fejlesztésénél, Peter Molyneux vezetésével.

Sok szerencsét kívánunk a Carter-testvéreknek, és reméljük, hamarosan egy magvas bejelentéssel is szolgálnak majd.

8 komment - szólj hozzá!