Microsoft: több millió embert akarunk elérni

  • Írta: InGen
  • 2011. június 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Microsoft, úgy néz ki, jó úton halad abba az irányba, hogy igazi szórakoztató központtá varázsolja a nappalikat. Már az első Xboxszal is ez volt a cél, amit akkor még nem sikerült elérni. Az Xbox 360-nal azonban erre minden esély megvan, s megvannak az ambiciózus célok is.

Az első Xbox az akkor már eléggé népszerű PlayStation 2-vel szállt szembe, s nem is tudott komolyabban felzárkózni mögé. A Microsoft célja azonban csak annyi volt, hogy megismertesse az emberekkel a nevet, s tudassa a Sonyval: van még egy konkurencia! Éppen ezért gyorsan ki is nyírták a konzolt, és még a PS3 megjelenése előtt kidobták a folytatást, az Xbox 360-at.


S habár az Xbox 360 az eladott példányszámok tekintetében még mindig vezet a PlayStation 3 előtt, valamint az online rendszere is sokkal kiforrottabb és népszerűbb, Don Mattrick Xbox-nagyfőnök úgy gondolja, még nem érték el a kitűzött célokat: "Több százmillió embert szeretnénk elérni. A nappalit a legjobb szórakoztató központtá akarjuk varázsolni a családok számára."

Mindez ráadásul a Kinect megjelenésével még egyszerűbbé vált: habár Mattrick szerint a kontroller, s annak 16 gombja elég komplexitást nyújt szinte minden játékhoz, a Kinecttel egy egészen új közönséget tudnak meghódítani.

87.
87.
Yami
#86: Na jó, a többibe nem megyek bele, mert csak ugyanazokat a köröket futjuk.

Akkor csak egy hülyeségre világítanék rá ami lényemet is érinti.

"Elismerem, hogy én hoztam fel a HDD-t, de sem csomagként sem opcionális kiegészítőnként nem én említettem meg (amelyik hozzászólásodat már a vitánk tárgyaként említhetjük)."

Ezmiez??? Te közlöd, hogy nincs minden Boxban HDD. Én mondtam, hogy annyiért amennyiért a PS3-ban van HDD annyiért már a boxban is van akár egybe csomagban akár külön tartozékként veszed. Ez már akkor terelés? Ez is ugyan olyan szimpla logikai láncolat mint amiket nemrég felvázoltam.
86.
86.
zsigus44
#84: "Azt hogy ne légy alpári az erre a részre értettem ha nem voltam elég világos: "...de ki a f*sz beszélt..."

Én azt próbáltam elmondani az előbbi hsz.-ben, hogy Tőlem idéztél, majd jöttél a megjelenéskori árakkal, amikor nem arról volt szó.
Mondtam, hogy nem baj a példa felhozása, de akkor azt úgy tedd, hogy egyértelmű legyen az, hogy ez már nem az idézetre adott válaszhoz tartozik.

"Amikor megvettem a PS3-at, kiszámoltam, hogy mennyi lenne a box HDD-vel és Wi-Fi-vel........"

"Akkor valamit nagyon félreszámoltál. !!!!Megjelenéskor volt az Elite 100k körül 120Gb winchesterrel (tudom, mert vettem egyet) még hozzá 10k a wifi és ha jól emlékszem akkor a legkisebb 20Gb PS3 az nagyjából 110k-nál kezdődött.!!!!

Én nem a megjelenéskor vettem meg a PS3-at, és ezért fúrcsálom, hogy miért válaszoltad ezt??? És mégis honnan tudtad, hogy mikor vettem?


"Nem is tudom, hogy ezt hogyan fogja megoldani az egyszeri user, de nagy nehezen azért remélem átverekedi majd magát a telepítővarázslón. :)"

"Te jó ég! Már többszörösen ellentmondasz magadnak... Eddig itt nyavajogtál, hogy le kell tölteni egy codecket Boxra néhány videó formátumhoz, most meg én vagyok a hülye mert megemlítettem, hogy azt meg telepíteni kell? Te normális vagy?"

Szted mi tűník egy átlagember számára nehezebb feladatnak? Bekábelezni a lakást, vagy egy programot telepíteni (amit már a 10éves unokaöcsém is meg tud oldani)? Ne hasonlítsuk össze a két dolgot, szerintem.

"Eddig azt hittem egy jó kis szellemi párbajt folytathatok egy olyannal aki érdemes rá. (Sajnos nem igen akad manapság.) De elrontottad. Már csak össze-vissza vagdalkozol. Ellentmondasz magadnak, most meg szerinted terelem a témát. Én hoztam fel a HDD-t? Te jól vagy? Vagy van valami gond a memóriáddal?"

Én is az eddigiek alapján értelmes embernek tartalak, és tisztellek is, viszont a folyamatos szőrszálhasogatást már meguntam egyszerűen.
Elismerem, hogy én hoztam fel a HDD-t, de sem csomagként sem opcionális kiegészítőnként nem én említettem meg (amelyik hozzászólásodat már a vitánk tárgyaként említhetjük).


A többire pedig inkább nem reagálok (ha megengeded), mert az idők végezetéig nem szeretnék vitatkozni (pedig a hsz.-ed végére szívesen tenném). Ha esetleg mégis szeretnéd akkor írd meg és válaszolok.
84.
84.
Yami
#80: "Nem is tudom miért lehetett ez. Talán a Blu-Ray, memóriakártya-olvasó és hasonló extrák miatt?"

Én nem mondtam, hogy ok nélkül csak azt, hogy amit írtál az baromság. Idézem ha netalán elfeledted: "Arról nem is beszélve, hogy a box egy évvel hamarabb jelent meg, és 2006 végén logikus, hogy olcsóbb volt mint a PS3." Csak korrigáltam hogy az ár nem folyományosan lett olcsóbb hanem az idő eltolást figyelembe véve is.

"Nyilvánvalóan a "kockáknak" és a hálózati szakembereknek találták ki az "egy kattintásos" Wi-Fi beállítást, ahova csak a felhasználónevet/jelszót kell beírni és megy is a hálózat."

Nem minden routeren van és amúgy is te rinyáltál, hogy milyen bonyolult bedugni egy kábelt. plusz ha nincs wifi router azt venni kell külön.

Azt hogy ne légy alpári az erre a részre értettem ha nem voltam elég világos: "...de ki a f*sz beszélt..."

"Nem is tudom, hogy ezt hogyan fogja megoldani az egyszeri user, de nagy nehezen azért remélem átverekedi majd magát a telepítővarázslón. :)"

Te jó ég! Már többszörösen ellentmondasz magadnak... Eddig itt nyavajogtál, hogy le kell tölteni egy codecket Boxra néhány videó formátumhoz, most meg én vagyok a hülye mert megemlítettem, hogy azt meg telepíteni kell? Te normális vagy?

"Az utolsó mondatra pedig inkább nem reagálok.
Én elmondtam több dolgot a legelső hsz.-emben, elismertem két tévedésemet is amit megcáfoltál, de te írtad azt egy pár hozzászólással ez előtt, hogy ez már nem arról szól amit elkezdtünk.
Akkor kérdezem én, miért írsz ilyet amikor te hoztad fel a HDD-t, az árakat, az Extender-t stb.?? Én csak reagálok rá. Ha nem érdekel ne olvasd el."

Eddig azt hittem egy jó kis szellemi párbajt folytathatok egy olyannal aki érdemes rá. (Sajnos nem igen akad manapság.) De elrontottad. Már csak össze-vissza vagdalkozol. Ellentmondasz magadnak, most meg szerinted terelem a témát. Én hoztam fel a HDD-t? Te jól vagy? Vagy van valami gond a memóriáddal? Engedd meg hogy idemásoljam a vitaindító hozzászólásod:

"Előre szólok, hogy nekem PS3-am van, ugyan játszottam Xbox360-on is többször, de megvádolhattok nyugodtan fanboysággal.

Sztem a PS3 szórakoztató eszközként sokkal többet nyújt mint az Xbox360.
A belső HDD-ről, vagy külső USB-s adathordozóról való filmnézés-zenelejátszás-képek nézegetése, DVD-Blu-Ray lejátszás, Audio CD+SACD lejátszás, minden modellen HDMI, 3D Blu-Ray (+rengeteg 3D-s játék) stb. stb.

Szóval mit is szeretne az MS?
jaa, hogy a hangvezérléssel való DVD lejátszásra gondoltak, hmmm"

Remélem látod hol jön szóba a HDD.
A másik kettő pedig pusztán logikai konstelláció. Ha nem értetted itt megpróbálom jobban leírni. Mondtad, hogy nincs HDD -> Mondom de lehet csomagban meg külön is kapni -> Erre mondtad, hogy az csak opcionális a PS3-ban meg alapból benne van. -> Mondtam, jó de cserébe a HDD nélküli gépek jóval olcsóbbak mint a PS3 - na és itt került szóba az ár, egyszerű logikai láncolat.
A másiknál pedig:
Behoztad a vitába a formátumokat (hopp egy terelés) -> Erre mondtam, hogy az extenderrel minden megy - ez is egyszerű.

A beszélgetést alaposabban megvizsgálva egyből látszik, hogy én csak igyekszem kijavítani a következtetési hibákat, aztán ezekbe te sorban belekötsz és folytathatom a korrigálást.
83.
83.
Sakee
#60: persze,egyszer le kell szedni a media update-t ahhoz,hogy divx filmet lejátsszon de utána NEM KELL hozzá lájv,ha érdekel valakit meg tudom mutatni.
82.
82.
zsigus44
#81: Ezt nem hiszem el. Elnézést kérek a moderátoroktól, de miért nem lehet a hozzászólás után 1-2 percig szerkeszteni a hosszászólást?

Természetesen ez két külön idézet:

"Az S megjelenése előtt bármelyik konzolbolt Xbox árlistáját nézted meg, az az Arcade géppel kezdődött, kicsit 40e Ft fölötti áron, HDD, Wi-Fi és hasonló dolgok nélkül, 1 kontrollerrel. "

"Az Xbox legjobb csomagja is !!!!!mindig!!!!! is olcsóbb volt a PS3 leggyengébbéhez képest is. Így az, hogy a PS3-ban van alapból HDD meg WiFi az nem jelent semmi előnyt."
81.
81.
zsigus44
#80: Elnézést kérek, közben mást is csinálok, két idézet kimaradt.

"Az S megjelenése előtt bármelyik konzolbolt Xbox árlistáját nézted meg, az az Arcade géppel kezdődött, kicsit 40e Ft fölötti áron, HDD, Wi-Fi és hasonló dolgok nélkül, 1 kontrollerrel. Az Xbox legjobb csomagja is !!!!!mindig!!!!! is olcsóbb volt a PS3 leggyengébbéhez képest is. Így az, hogy a PS3-ban van alapból HDD meg WiFi az nem jelent semmi előnyt."

"De azt aláírom, hogy ezek nélkül valóban olcsóbb a box, csak a legtöbb embernek (már egy ideje) nem elég az alapcsomag."

"Most már olcsó egy xbox HDD, de 2 évvel ezelőtt nem ennyi volt az ára. Nem tudom, hogy milyen Wi-Fi dongle-eket kezel a box, de 2 évvel ezelőtt ez szintén nem annyi volt mint amennyi most."

"Hol élsz te? 2 évvel ezelőtt? Hahó! 2011-et írunk! És az Ms sem 2 évvel ezelőtt tette ezt a kijelentést, ami a cikkben van."

"Úgy látom nem igazán tudsz követni.
Arról volt szó hamarabb, hogy az S megjelenése ELŐTT milyen volt a helyzet."
80.
80.
zsigus44
#78: "Úgy látom nem igazán tudsz követni.
Tényleg nem, a hülyeséget néha nehéz."

Akkor nem velem van a baj, mert elég egyértelmű nekem, hogy mire válaszoltam.


"Az Xbox legjobb csomagja is !!!!!mindig!!!!! is olcsóbb volt a PS3 leggyengébbéhez képest is. Így az, hogy a PS3-ban van alapból HDD meg WiFi az nem jelent semmi előnyt."

"Most már olcsó egy xbox HDD, de 2 évvel ezelőtt nem ennyi volt az ára. Nem tudom, hogy milyen Wi-Fi dongle-eket kezel a box, de 2 évvel ezelőtt ez szintén nem annyi volt mint amennyi most."

"Hol élsz te? 2 évvel ezelőtt? Hahó! 2011-et írunk! És az Ms sem 2 évvel ezelőtt tette ezt a kijelentést, ami a cikkben van."

"Úgy látom nem igazán tudsz követni.
Arról volt szó hamarabb, hogy az S megjelenése ELŐTT milyen volt a helyzet."


Remélem most már egyértelmű, ha nem szólj.


"Jegyzem az Xbox 360 megjelenéskori ára is alacsonyabb volt a PS3 megjelenéskori árához képest, nem csak menet közben alakult így."

Nem is tudom miért lehetett ez. Talán a Blu-Ray, memóriakártya-olvasó és hasonló extrák miatt?

"Szóval az sem egészen out-of-box működik, ugyanis a hálózatért MINDIG kell tenni valamint - vagy beállítani egy wi-fi hálózatot, vagy bedugni egy kábelt"

Nyilvánvalóan a "kockáknak" és a hálózati szakembereknek találták ki az "egy kattintásos" Wi-Fi beállítást, ahova csak a felhasználónevet/jelszót kell beírni és megy is a hálózat.


"És ha kérhetlek akkor tartózkodj az ilyen alpári megnyilvánulásoktól, mert nem illik egy érett vitához."

Akkor légy szíves úgy fogalmazz, hogy ne válasznak tűnjön, hanem példának, mert - lehet, hogy velem van a baj - de én eléggé úgy éreztem, hogy a két sorral előtte lévő idézetre írtad. Olvasd el, hogy mire írtam ezt, ne csak azt amit én írtam, hanem azt is amit te.


"Míg a PS3 Media Server-t külön kell telepíteni."

Nem is tudom, hogy ezt hogyan fogja megoldani az egyszeri user, de nagy nehezen azért remélem átverekedi majd magát a telepítővarázslón. :)

Az utolsó mondatra pedig inkább nem reagálok.
Én elmondtam több dolgot a legelső hsz.-emben, elismertem két tévedésemet is amit megcáfoltál, de te írtad azt egy pár hozzászólással ez előtt, hogy ez már nem arról szól amit elkezdtünk.
Akkor kérdezem én, miért írsz ilyet amikor te hoztad fel a HDD-t, az árakat, az Extender-t stb.?? Én csak reagálok rá. Ha nem érdekel ne olvasd el.
78.
78.
Yami
#75: "Úgy látom nem igazán tudsz követni."

Tényleg nem, a hülyeséget néha nehéz.

"Arról volt szó hamarabb, hogy az S megjelenése ELŐTT milyen volt a helyzet."

Ezt mondhattad volna hamarabb is, ugyanis az első kommentedben ezt nem deklaráltad, csak arról beszéltél, hogy jelenleg a Box csak hang vezérelt DVD lejátszásra jó és amúgy is mit képzel az Ms, hogy media központnak meri nevezni.

"Szóval 2 évvel ezelőtt megvettél egy Arcade-ot ~ 50k + 20 GB-os HDD ~15-20k + Wi-Fi ~ 10k = 75e Ft"

Nem tudom melyik univerzumról beszélsz de 2 évvel ezelőtt 20k-ért már az Elite-ekhez járó 120Gb HDD-t adták.

"Én az egyszeri userről beszéltem. Sztem mindenki ake azért vesz konzolt, hogy ne kelljen semmit csinálnia csak beletenni egy játékot és játszani, az majd megcsinálja ez? A válasz: NEM"

Ha feltételezed, hogy már van egy működő Wi-Fi-s routere. Ma már ugyan elég elterjedt, de pár éve még nem volt az és néha még én is meglepődve konstatálom ismerősöknél, hogy a régen vett wi-fi nélküli routerük használják a mai napig. Szóval az sem egészen out-of-box működik, ugyanis a hálózatért MINDIG kell tenni valamint - vagy beállítani egy wi-fi hálózatot, vagy bedugni egy kábelt (egyik sem nagy meló, de te erőlteted itt minden áron az "egyszeri felhasználót") - nem jön internet csak úgy az éterből.

"Már elnézést a kifejezésért de ki a f*sz beszélt itt a megjelenéskori áráról?
Arról nem is beszélve, hogy a box egy évvel hamarabb jelent meg, és 2006 végén logikus, hogy olcsóbb volt mint a PS3."

Umm... én? És ha kérhetlek akkor tartózkodj az ilyen alpári megnyilvánulásoktól, mert nem illik egy érett vitához. Még akkor sem ha elnézést kérsz. Példának hoztam fel és azért, mert a megjelenés kori árakat biztosan tudom. Menet közben nem mindig figyeltem az árak fluktuációját. Gondoltam ha neked szabad a múltba kacsingatnod példákért akkor talán nekem is. Jegyzem az Xbox 360 megjelenéskori ára is alacsonyabb volt a PS3 megjelenéskori árához képest, nem csak menet közben alakult így.

"A PS3-on is van egy PS3 Media Server nevű alkalmazás, amivel minden létező formátumot lejátszik (mkv, m2ts stb.), ugyanis a PC átkódolja a jelet neki emészthető formátumba (ugyanaz mint az Extender), és csak el kell indítani PC-n és máris tallózható a PC összes háttértára."

Épp ezért lényegtelen akkor a formátumokról vitatkozni. (És most csak a kulcsra készségi mániád miatt jegyezném meg, hogy a Windows Media Center minden Win7 alap felszereltsége és 2 kattintással már használható is. Míg a PS3 Media Server-t külön kell telepíteni. Továbbá a Media Extender kicsit fejlettebb.)

" De ezt azért nem említettem eddig, mivel itt a kulcsra kész lejátszásról volt szó, te pedig ismét tereled a témát. (egyébként boxon is működik a PS3 Media Server)."

Csak te beszélsz folyton "egyszeri felhasználókról" meg "kulcsra készségről". Én nem kötöttem magam ilyen kritériumokhoz. Aki komolyan médiaközpontnak akarja használni bármelyik konzolt az úgyis mindent megtesz azért, hogy minél több formátum menjen róla.
Ja és ha már szóba hoztad a terelést, akkor a bagoly meg a veréb esetéről hallottál már?
77.
77.
zsigus44
#76: Olvass már vissza légy szíves egy pár hsz.-t, hogy tudd miről van szó.
76.
76.
l.rics16
75 2 ével ezelöt már voltak super elite xbox ok ami ugyanaz mint az elite csak hozácsaptak egy forza t és 250 giga hdd t és 80 ba került szal nem tom miről beszélsz te itt a 75 ezerélt arcadorol
75.
75.
zsigus44
#74: "Most már olcsó egy xbox HDD, de 2 évvel ezelőtt nem ennyi volt az ára. Nem tudom, hogy milyen Wi-Fi dongle-eket kezel a box, de 2 évvel ezelőtt ez szintén nem annyi volt mint amennyi most."

(És a következő bekezdésre is)

Hol élsz te? 2 évvel ezelőtt? Hahó! 2011-et írunk! És az Ms sem 2 évvel ezelőtt tette ezt a kijelentést, ami a cikkben van."

Úgy látom nem igazán tudsz követni.
Arról volt szó hamarabb, hogy az S megjelenése ELŐTT milyen volt a helyzet. Szóval 2 évvel ezelőtt megvettél egy Arcade-ot ~ 50k + 20 GB-os HDD ~15-20k + Wi-Fi ~ 10k = 75e Ft
40 GB-os FAT PS3 (Wi-Fi + 40 GB-os HDD) = 70k (ennyiért vettem 2,5 éve)

Szóval akkor mi olcsóbb? Most lehet, mivel az S olcsóbb 250 GB-al + WI-Fi-vel mint az alap PS3, csak tudod annyiért adják amennyiért megveszik, és már egy jó ideje több PS3-at adnak el mint Box-ot (egyedül az USA-ban veszik a box-ot, de ez nem tudja felhozni annyira, hogy az ázsiai és európai piacot is vezető PS3-at verje). Szóval akkor most miért is adnák olcsóbban ha így is jobban megy mint a konkurencia és minden hónapban vezeti az eladási listákat?

"Szóval az hogyha te csak ezt az egy eshetőséget tartod lehetségesnek ,- hogy kihúz egy kábelt - az a te szellemi szegénységére utal, nem arra, hogy az úgy is van."

Én az egyszeri userről beszéltem. Sztem mindenki ake azért vesz konzolt, hogy ne kelljen semmit csinálnia csak beletenni egy játékot és játszani, az majd megcsinálja ez? A válasz: NEM

"Megjelenéskor"

Már elnézést a kifejezésért de ki a f*sz beszélt itt a megjelenéskori áráról?
Arról nem is beszélve, hogy a box egy évvel hamarabb jelent meg, és 2006 végén logikus, hogy olcsóbb volt mint a PS3.

"A formátum támogatottságban alaphelyzetben még igazad is lenne, de mivel a Box működik Windows Media Extender-ként"

A PS3-on is van egy PS3 Media Server nevű alkalmazás, amivel minden létező formátumot lejátszik (mkv, m2ts stb.), ugyanis a PC átkódolja a jelet neki emészthető formátumba (ugyanaz mint az Extender), és csak el kell indítani PC-n és máris tallózható a PC összes háttértára. De ezt azért nem említettem eddig, mivel itt a kulcsra kész lejátszásról volt szó, te pedig ismét tereled a témát. (egyébként boxon is működik a PS3 Media Server).
74.
74.
Yami
#72: Az egy dolog hogy reagálsz a HDD-re. Igen az fontos, viszont az nem jut el a tudatodig, hogy az Xbox 360-ban is van merevlemez OLCSÓBBAN mint egy PS3-ban. Ha valaki anélkül vette, az meg vagy megveszi külön vagy multimédiázik DLNA-n keresztül.

"Most már olcsó egy xbox HDD, de 2 évvel ezelőtt nem ennyi volt az ára. Nem tudom, hogy milyen Wi-Fi dongle-eket kezel a box, de 2 évvel ezelőtt ez szintén nem annyi volt mint amennyi most."

Hol élsz te? 2 évvel ezelőtt? Hahó! 2011-et írunk! És az Ms sem 2 évvel ezelőtt tette ezt a kijelentést, ami a cikkben van.

"Igen, HDD és Wi-Fi nélkül persze, hogy olcsóbb mivel egy pár évvel ezelőtt, ahogy már mondtam nem 2 Ft volt egy 2,5"-es HDD vagy egy Wi-Fi modul."

Megint a volt. De elárulom, h régen is olcsóbb volt. Az Xbox 360 legkisebb alapgép úgy 60-ba kerülhetett anno, a wifi modul még egy 10-es volt (ha eredetit vettél, de megtette valami után-gyártott is) a HDD nagyjából egy 20-as volt. ez így kb 90k. A PS3 meg akkoriban még nem igen kúszott 100k alá. De elárulom, hogy itt a jelenkorban (ahová neked láthatóan nem sikerült eljutnod) már 20k-val olcsóbban hozzájutsz egy Xbox 360 S-hez wifivel meg 250Gb HDD-val mint egy 160Gb PS3-hoz.

"Persze, az egyszeri user biztosan kihúz otthon 20m UTP kábelt csak azért, hogy menjen a LIVE. Az online szolgáltatások pedig fontosak ennél a generációnál."

Sok emebernek a gép mellett van mert a monitorán játszik és ott alapból ott a kábel. Vagy nekem pl van olyanom ismerősöm akinek az Internet TV-je miatt amúgy is ott volt a kábel. Szóval az hogyha te csak ezt az egy eshetőséget tartod lehetségesnek ,- hogy kihúz egy kábelt - az a te szellemi szegénységére utal, nem arra, hogy az úgy is van.

"Amikor megvettem a PS3-at, kiszámoltam, hogy mennyi lenne a box HDD-vel és Wi-Fi-vel, és ugyanannyi jött ki, feleakkora HDD-vel, USB-s Wi-Fi-vel.
De azt aláírom, hogy ezek nélkül valóban olcsóbb a box, csak a legtöbb embernek (már egy ideje) nem elég az alapcsomag.
Ha Elite-et nézünk plusz Wi-Fi-vel, szintén ott van az ára ahol egy PS3."

Akkor valamit nagyon félreszámoltál. Megjelenéskor volt az Elite 100k körül 120Gb winchesterrel (tudom, mert vettem egyet) még hozzá 10k a wifi és ha jól emlékszem akkor a legkisebb 20Gb PS3 az nagyjából 110k-nál kezdődött.

"Nem akarlak sem áttéríteni, sem meggyőzni semmiről, de az egyértelmű, hogy multimédiás szolgáltatásokban jobb a PS3 ez nem vitás.
Több formátum támogatott, nincsenek kötöttségek (HDD), és kulcsra kész (CODEC letöltés).
Egyedül az mkv lejátszás nem támogatott, viszont ez boxban sem."

Szerintem egyáltalán nem. Egyedül a BR az amit aláírok, hogy az nagy előny, de semmi másban nem jobb. Olcsóbban kapsz HDD-s boxot mint PS3-at, úgyhogy az nem gond, A formátum támogatottságban alaphelyzetben még igazad is lenne, de mivel a Box működik Windows Media Extender-ként, így a lejátszható formátumok gyakorlatilag végtelenek. (A Windows Media Centerhez kell telepíteni a codec-eket). Talán telepíteni kell pár codecket és így nem "kulcsra kész" de szerintem ez nem nagy ár azért, hogy cserébe minden Windows Media player codek kompatibilis.
73.
73.
rozi07
#69: se spanyolorszagba a ps-nel se mmagyarorszagon az xboxnal nincs legkondi! spanyolorszag 4. emelet gondolhatot milyen meleg van! bar az a 3 nap non stop az igazabol nem volt olyan jatek maraton de megis ment! ja es ismerosom (magyarba) volt h masfel hetig nem kapcsolta ki mer lusta es akkor volt olyan h fifazas kozbe 1x lefagyott! pihentettuk egy kicsit majd go tovabb;)
72.
72.
zsigus44
#71: Oké, ne folytassuk a vitát, de ha megengeded akkor az utolsó kommentedre reagálnék.

"ugyanis már rég nem arról szól mint amikor elkezdtük"

Te hoztad fel a HDD-t én csak reagáltam, és a multimédia szempontjából fontos a HDD tehát sztem arról van szó még mindig.

"Az hogy valami az egyikben alapból benne van a másikban meg opcionális, nem feltétlen baj. Sőt, ahol a részegységek opcionálisak még az ember jobban testre is tudja szabni, hogy mire van szüksége."

Ezzel alapjában véve nem is lenne gond, csak azzal van a problémám (amit már korábban is említettem), hogy irreális áron lehet megvásárolni a komponenseket.
Most már olcsó egy xbox HDD, de 2 évvel ezelőtt nem ennyi volt az ára. Nem tudom, hogy milyen Wi-Fi dongle-eket kezel a box, de 2 évvel ezelőtt ez szintén nem annyi volt mint amennyi most.

"Vagy ha te megelégszel a konzolba integrált fél giga háttértárral a mentéseknek akkor nem kell a merevlemezt is kifizetned."

Ha jól tudom memóriakártya volt a boxokhoz mielőtt engedélyezték volna a pendrive-ok használatát, szóval integrált fél giga háttértár nem létezik.

"Pl ha nincs otthon Wireless hálózatod akkor tök fölösleges a beépített wi-fi."

Persze, az egyszeri user biztosan kihúz otthon 20m UTP kábelt csak azért, hogy menjen a LIVE. Az online szolgáltatások pedig fontosak ennél a generációnál.

"Az Xbox legjobb csomagja is mindig is olcsóbb volt a PS3 leggyengébbéhez képest is."

Igen, HDD és Wi-Fi nélkül persze, hogy olcsóbb mivel egy pár évvel ezelőtt, ahogy már mondtam nem 2 Ft volt egy 2,5"-es HDD vagy egy Wi-Fi modul.

"Mert akinek szüksége van rá boxon az úgyis megveszi (és még mindig olcsóbban kijön mint PS3-nál) ha meg nincs rá szüksége akkor meg még spórol is az ember."

Amikor megvettem a PS3-at, kiszámoltam, hogy mennyi lenne a box HDD-vel és Wi-Fi-vel, és ugyanannyi jött ki, feleakkora HDD-vel, USB-s Wi-Fi-vel.
De azt aláírom, hogy ezek nélkül valóban olcsóbb a box, csak a legtöbb embernek (már egy ideje) nem elég az alapcsomag.
Ha Elite-et nézünk plusz Wi-Fi-vel, szintén ott van az ára ahol egy PS3.

Nem akarlak sem áttéríteni, sem meggyőzni semmiről, de az egyértelmű, hogy multimédiás szolgáltatásokban jobb a PS3 ez nem vitás.
Több formátum támogatott, nincsenek kötöttségek (HDD), és kulcsra kész (CODEC letöltés).
Egyedül az mkv lejátszás nem támogatott, viszont ez boxban sem.
71.
71.
Yami
#64: Nem hiszem, hogy folytatom veled a vitát, ugyanis már rég nem arról szól mint amikor elkezdtük. Eleinte te alapvető hiányosággokról, hiányzó HDMI-ről (amúgy a HDMI-re írtam a 2005-öt) beszéltél meg arról, hogy a box csak "hangvezérléssel való DVD lejátszásra" jó.
Most meg már csak codec-ekről meg opcionális HDD-ről beszélsz. Ez már csak arról szól, hogy csak azért is neked legyen igazad...

De elárulok valamit. Az hogy valami az egyikben alapból benne van a másikban meg opcionális, nem feltétlen baj. Sőt, ahol a részegységek opcionálisak még az ember jobban testre is tudja szabni, hogy mire van szüksége. Pl ha nincs otthon Wireless hálózatod akkor tök fölösleges a beépített wi-fi. Vagy ha te megelégszel a konzolba integrált fél giga háttértárral a mentéseknek akkor nem kell a merevlemezt is kifizetned. És akkor most rátérnék ezek kapcsán az árakra. Az Xbox legjobb csomagja is mindig is olcsóbb volt a PS3 leggyengébbéhez képest is. Így az, hogy a PS3-ban van alapból HDD meg WiFi az nem jelent semmi előnyt. Mert akinek szüksége van rá boxon az úgyis megveszi (és még mindig olcsóbban kijön mint PS3-nál) ha meg nincs rá szüksége akkor meg még spórol is az ember.
70.
70.
kopic
#63: Nem vertek át de mindegy. Meg én nem 3 éve 2008-ban vettem hanem 2007-ben, a Halo 3 Limited Edition Consolt. Nem sokkal a kiadása után vettem meg.
69.
69.
kopic
#59: Biztos azért bírta addig mert légkondis szobában játszottatok. Mert furcsa az enyémmel csak 10-11 órát lehet vele játszani, pedig semmi baja sincsen.
68.
68.
zsigus44
#67: *nem gyártanak már egy pár évtizede
67.
67.
zsigus44
#66: 4 GB-os HDD-t nem gyártanak ár egy pár évtizede, szóval a mostani olcsóbb gépekben sincs HDD, max. egy 4 GB-os flash háttértér.
Egyébként tudom, hogy van már mindkettő, csak azzal van a "bajom", hogy 4 ill. 5 évet késtek vele. És külön jó pénzért árulták mindkettőt, kötöttségekkel (pl. HDD csere).
66.
66.
K/G.
#65: Jah, de végül is a HDD és a wifi is alapfelszerelés minden boxban a slim óta. Mást már nem gyártanak.
65.
65.
zsigus44
#64: És az olyan kötöttségekről pedig ne is beszéljünk, mint a HDD csere a boxokban (csak MS HDD-re), hagy ne mondjam hogy a konkurenciánál mi van ilyen téren.
64.
64.
zsigus44
#62: 1, Most kikerestem a hozzászólást, ugyanazt nem találtam meg (amiben egyértelműen az volt írva amit mondtam) de egy másikat igen, ami szerint avi-t csak akkor visz ha a LIVE-ról leszeded a codec-et.
Elnézést kérek, ezt rosszul tudtam, de ha a formátumokat tekintjük akkor még mindig a PS3 vezet ilyen téren.

2, "Az, hogy néhol még vannak elfekvőben merevlemez nélküli csomagok az más dolog."

Az S megjelenése előtt bármelyik konzolbolt Xbox árlistáját nézted meg, az az Arcade géppel kezdődött, kicsit 40e Ft fölötti áron, HDD, Wi-Fi és hasonló dolgok nélkül, 1 kontrollerrel. Szóval nem hiszem, hogy elfekvőben maradt egy pár, amikor minden boltban volt. Egy átállás több hónapot vesz igénybe a nagy vállalatoknál, szóval még az S bejelentése után is egy darabig lehetett kapni Arcade gépeket, a bejelentés előtt pedig egyértelmű, és ez 2010-ben volt! Nem 2005-ben ahogy te mondtad. (ne nézz hülyének légy szíves, csak olyan dologról írok amihez van valami közöm, de előfordulhat, hogy rosszul tudok valamit, viszont akkor odaírom mellé, hogy SZERINTEM, és itt nem volt ilyen, tehát tudom, hogy voltak HDD nélküli gépek tavaly is a boltokban.)

3, "De amúgy is, egy teljesen opcionális kiegészítőről van szó."

Ez a baj, hogy az MS-nél opcionális az ami máshol alap dolog. A Wi-Fi alapfelszerelés minden 2007-es vagy későbbi PS3-ban (a HDD pedig minden PS3-ban).

63.
63.
l.rics16
58 sokat feltételezel nekem már vagy 5-6 éve van xbox om és azóta nincs vele baj szóval nem tudom honnan szeded a hülyeségeidet és ha meg 100 ér vetted a box ot gratulálok mert nagyon átverhettek téged mert 3 éve már lazán a legjobb változat is csak 80 körül volt
62.
62.
Yami
#60: Akkor valamit vagy te vagy az X-mediások nagyon félre értettek, mert hülyeség.

Manapság nem hoznak forgalomba olyan Xbox csomagot ami nem tartalmaz háttértárt. És ez már az S bejelentése előtt is így volt. Nem tudom pontosan mikor, de amikor én az Elite-re cseréltem a konzolom, már akkor is járt merevlemez a legkisebb csomaghoz is. Az, hogy néhol még vannak elfekvőben merevlemez nélküli csomagok az más dolog.

De amúgy is, egy teljesen opcionális kiegészítőről van szó. Akinek szüksége van rá, az már vagy merevlemezzel veszi, vagy külön vásárol hozzá egyet.
Ha meg nincs benne akkor értelem szerűen nehéz róla videót nézni vagy bármit is másolni rá, de a lehetőség megvan, aki multimédiára használja az élni is fog vele.
Úgyhogy továbbra is teljesen alaptalan amit irkálsz.
61.
61.
Yami
#56: Szerintem csak tetszett neki az az irónia amit neked láthatóan nem sikerült felismerned.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...