Mark Rein: a PC mindig fontos marad

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Heti fejlesztői bölcsességünk következik: az Epic Games atyaúristene, Mark Rein John Carmack egyik E3-as nyilatkozatára kontrázott rá, miszerint a mostani PC-k már tízszer erősebbek, mint a jelen generációs konzolok. Ezek alapján a PC mindig fontos marad, elvégre itt mutatják meg, hogy mi is a nextgen.

Mark Rein a Eurogamer TV-nek adott interjújában találta azt mondani, hogy "a konzolok azon életciklusában vagyunk, mikor a PC a képességeik tekintetében lenyomta őket", s ezzel az úriember abszolút kiállt John Carmack, az id Software mestere mellett, aki az E3-on nyilatkozta azt, hogy a mai PC-k tízszer erősebbek, mint a jelenlegi generáció konzoljai.

Rein szerint a PC mindig is fontos vezető platform marad, elvégre "nem szabad elfelejteni, hogy végső soron minden játék PC-n készül, mindig a számítógép lesz az elsődleges eszköz a fejlesztésükhöz."

"Egy PC-vel tudod szimulálni a jövőt - olyan hardvert tudsz beletenni, hogy megmutathatod, milyen lesz a következő konzolgeneráció" - mondta Rein, aki a gondolat kapcsán a GDC-n demózott Samaritan névre keresztelt Unreal Engine prezentációt is felemlegette: "Az egyfajta szerelmes levél volt a hardvergyártóknak, a következő generáció szerintünk így fog festeni."

A Samaritanhoz nyilván erős hardver kell, azonban Rein úgy gondolja, hogy egy-két év múlva egy teljesen átlagos PC-n is elfut majd a demó. "Azt reméljük, hogy a konzolgyártók ránéznek majd az anyagra, és azt mondják: ha ezt a szintet célozzuk meg, versenyképesek leszünk azzal, amit a PC-k egy, másfél év múlva tudnak majd."

Rein kétségtelenül igazat szólt, igaz, némi marketinget is belevitt a nyilatkozatába. Az mindenesetre szintén kiolvasható a szavaiból: az Epic arra számít, hogy másfél-két év múlva bemutatkozhatnak a nextgen konzolok.

88.
88.
hedzsooo
#87: ...Sosem leszel egyedul, ne aggodj ! ;D XD
87.
87.
Bisur1996
#72: Végre úgy látom, hogy valaki ért is hozzá. :D
Nekem nincs türelmem ezt így elmagyarázni... de tetszik, hogy végre nem vagyok egyedül... :P
85.
85.
Gamer
#81: ha teljesen szabad kezet kapok és nem szólsz bele mekkora vinyó kell meg blabla összerakom neked :)
84.
84.
Balintka98
Nem tök mind1? Szerintem aki ide írt, és konzol "párti", az sem a konzolon írta a hozzászólását. ;)

A gépet több mindenre lehet használni, csak a fejlesztése tényleg drága. Ezért van nekem egy olcsó laptopom, amin netezek, és van egy xbox 360-om és egy ps2-m amin játszom. Nekem így jó.

Egyébként mindenki azt választja, ami neki tetszik. De ez persze csak saját vélemény.
83.
83.
Skyer
Oh my holy fucking shit. Megint szép flame war lett :D
78.
78.
hedzsooo
#63: "kenderbe veri " LOL ! XD

"A vezérlés jövője a gondolatirányítás és sokakkal ellentétben én tudom hogy szinte a kezünkben van. (ebben dolgozom) . " - LOOOOL ! XD Na, itt kezdtem picit felni toled ! XD ;D

"És ha a hardwar eléri azt a célt hogy mniden ALKALMAZÁST akadás mentesen futtat....elveszti az értelmét a tovább fejelsztés.....ahogy az ajtó is ajtó marad....nem fejlődik." - LOL ! XD Jo pelda lett volna, de te nem erzed benne a logikai bukfencet ? ;D Az alakalmazasok folyamatosan fejlodnek a op.-rendszerken, szerinted miert van annyi frissites a progikhoz, alkalmazasokhoz csak biztonsagi okokbol ??? 1ebkent meg 1 ajto is fejlodik, barmilyen hihetetlenul is hangzik szamodra, ezt neked szerintem illene tudni, ha mar "hangrezonátor kütyü" is van nalatok. XD ;D ...Kerdezz csak meg rola pl. 1 iparmuveszt, v. 1 akar pl. 1 formatervezot az ajtok fejlodeserol, ha nekem nem hiszel ! ;D

Azert jokat nevettem az irasodon es a ami a PC VS konzolt-temat illeti, az tenyleg 1 b@romsag, felesleges hasonlitgatni oket..., mindegyik megfelo teljesitmenyu a maga modjan, a celjanak megfeleloen ! ;-) ^^


Amugy meg a PC a kedvenc nalam is meg mindig..., de persze kitudja mit hoz a jovo, milyenek lesznek a jovo konzolai majd ? En nem zarkozom el toluk terljesen, ha megfelelnek a konzolok egyszer majd az en igenyeimnek, akkor en is beruhazok majd ra. :-)

76.
76.
Lordnekroseth
Nem a mostani konzolokra gondoltam...sorry ezt nem írtam. Hanem ált. ami pl majd kijön az akkori pc hez képest valószínű többet tud.
De azért érdekes megfigyelni hogy egyre kevesebb ideig tudják tartani ezt a konzolok.
(nekem is van ps3 am...de egyébként megbántam már)
73.
73.
Gamer
#57: Csak halkan jegyzem meg neked, h azon a konfigon amit leírtam szebben futnak a játékok mint a Ps3-on és igen fullon, + mivel a PC-t jóval több dologra tudod használni akkor szerinted nem érdemesebb azt venni mint egy ps3-at?
72.
72.
Lordnekroseth
Uthane....lehet neked ez az egyértelmű de tévedsz. a PC_t nem "munkára" találták ki. A pc-t DIGITÁLIS vagy bináris kód feldolgozására találták ki. És mivel minden program: Játék,felhasználó program,Os de még a legalapvetőbb rendszerek is ebből állnak....ezért ha úgy veszed a Ps3 ad egy pc. Szóval lehet vitatkozni DE MINDEN KONZOL EGY PC. Alapvetőn. SŐTT minden konzol egy specifikált pc. Szóval alapvetően az hogy konzolnak nevezel valamit annyit jelent hogy a pc-nek egy aspektusát elnevezted.

Mellesleg Valaki2...mi a fakkról beszélsz milyn cégekről? Én Multi TOOL -t mondtam. Azaz egy mindenre felhasználható dolgot. Az hogy az a 10 alkalmazás "alszik" csak annyit jelent éppen alszik. És másik 10 működik. A másik hogy maga a koncepció a lényeg. Míg a konzol csak azt futtatja amire használod épp a Pc mást is. De ha eleget szarakodnál vele igazából digitálisan beállíthatnád és optimalizálhatnád a Pc-d játékra is. És akkor azt futtatná hasonló teljesítménnyel mint a Konzol. DE még ha így is teszel az os ed és pár alapvető program így is futni fog és teljesítményt zabálni.

És megint kihangúlyoznám arról beszélsz a topik témája a játék....ez így is van. Mivel a játékod egy kibaszott digitális 01010100011 ből áll és azt a Pc vel változtatják azzá amit egy konzol(ami ugyanazt az eljárást használja)!!!!!!!!!!!!! ezért arról beszélnük lessz e különválasztott része a digitális kód felhasználó programoknak(vagy hardwarenek) amiket csak játékra terveznek......!!!!!!!!!!!!!!! A válaszom az hogy nem! Mert ha elérik azt hogy : egy hardware hiba nélkül tudjon akármit kezdeni a 101010110 számhalmoddal mait megveszel nemlessz szükséged 3 fajta másikr ami ugyanazt tudja más módszerrrel. Nemtudom valaki egyáltalán érti e ami ről beszélek.
Hogy nem a marketin gecivel kell foglalkozni hanem a PUSZTA technikai résszel.
A példa kedvéért azért : Arról beszélsz hogy lesz e Ferrári vagy a BWM terjed el.....a válasz pedig az hogy Mindenki teleportálni fog(mert a legegyszerűb módja az utazásnak az hogy ott teremsz ahol lenni akarsz.....ez az egész lényege az autónak) -_-...kb ilyen ez.
66.
66.
Joc1
64.
64.
Józsi_Doe
Hát igen, ha nincs PC akkor ugyan mi a túrón fejlesztenék a konzolos játékokat? A konzolon nincs programozói fejlesztői lehetőség.
63.
63.
Lordnekroseth
HÁÁÁÁÁT azért látszik sok ember nincs a képben a mai keménydolgokról(Hardware). Szerintem sokan azt sme tudjákhogy van 16 magos gép ami 4*4 magos gép igazából 4 magot felügyel 2 azt meg még 2 hangolja egybe. Nemhogy nem elavult a pc a konzolhoz képest....de nem egy játékot butítottak lejjeb konzolon. Sőőőőőőőőt ha azt veszem a konzolra külön írják a játékokat és csak azért futnak úgy rajta mert arra van terveve AMI KURVA SOKAT SZÁMÍT. Sokkal többet mint egy átlag felhasználó sejtené. A pc meg úgy egy az egybe úgy hogy a háttérben vagy 10 szarsága fut csak a windowsnak és felzabálja a teljesítménye kb felét simán viszi legalább úgy a dolgokat. És most egy közepes kategóriáról(magyar szabvány szerint) beszélek.
Nem egy 16 magos corsairről ami nálunk max 5 év mulva jelenik meg.....Arról meg hogy sokan úgy vannak hogy 4 giga ram a max.....HAverom már úgy kezdte Aionban hogy 16 gigával. Az hogy mi használja ki...és hogyan az más kérdés.

Az pedig hogy 65 ért kapsz ps 3 at és erősebb mint amit azért Pc-t kapsz....nevetséges a ps3 egy játékra kiélezett konzol. A pc egy multitool. SZINTE azt csinálsz vele amit akarsz. Ha műholdat akarsz vezérelni azt vezérelsz vele. Megnézem hogy fogsz Ps3 on 3dprogramozni. De még egy gagyi flashben sem nemhogy 3d animációt. És ez csak 1/1000000000 amit lehet említeni. Szóval szerintem itt az összehasonlítás nevetséges. A Pc egyértelműen kenderbe veri a konzolokat. Csak nem vakon kell dobálózni beszűkült régimódi szemlélettel. Meg érteni sem árt hozzá.
Egyébként egyetértek Mortissal. A jövőben nemlesz iylen olyan izé meg mizé. Lesz 1 dolog ami egy multittol lessz. Hogy milyen formában? Mellékkérdés. A vezérlés jövője a gondolatirányítás és sokakkal ellentétben én tudom hogy szinte a kezünkben van. (ebben dolgozom) . A megjelenítés és a hang is mellékkérdés. VAn olyan hangrezonátor kütyünk már most ami akkora mnit egy mobil és közvetlen az agyhullámaid befolyásolja. Olyan mint. zenét hallanál. De az sehol nemszól. Képet a fejedben is meg lehet jeleníteni. Sőtt ha mindenképp látni akarod, egyszerűen az a parancsot kapja az agyad hogy ott van és ott fogod látni. Akár az üres monitorra is láthatod amit a gép eléd "vetít" . Úgyogy az iylen 5.1 eket el lehet felejteni.
ITT EGY fontos dolog számít csak. A multfuncionalitás és mivel a pc vel programozol mindent binárisan az fog kifejlődni. És ha a hardwar eléri azt a célt hogy mniden ALKALMAZÁST akadás mentesen futtat....elveszti az értelmét a tovább fejelsztés.....ahogy az ajtó is ajtó marad....nem fejlődik. Mert a funciója az hogy ajtó legyen. HA ezt betölti ennyi.....Úgyhogy ivalójában ez az egész konzol vita. Meg hordozható kütyi stb vita egy nagy baromság. És az emberek 95% kb fel sem fogja miért.
60.
60.
Mortis
Jajj, istenem. Erről, hogy el lehet vitatkozni, pedig annyira egyértelmű, hogy Rein bácsinak ha nem is teljesen(mindig vezető platform marad), de a legtöbb dologban igaza van. A multifunkciónalitás a jövő. :)
59.
59.
Speper
#58: Milyen konfig? :D Mert akk nemrossz...
58.
58.
megalonagyix
57#azért ez sem igaz. anno 100k a gépem 3 éve, de még mindig elvisz mindent maxon, 60FPS-en full HD-ben.
57.
57.
Speper
#56: Azt írtad azon h ez elvinne fullon.... mindent. Álmaidban esetleg. Ha fullon akarsz futtatni mindent, ahhoz mélyen a zsebedbe kell nyúlnod sajnos... valamit valamiért alapon. Olcsó gép kompromisszumokkal, vagy drágább vas határok nélkül.
56.
56.
Gamer
#55: a vita nem arról szólt melyik a jó, és nem is arról én milyent raknék össze, hanem arról, h ha vkinek van 70-80ezer ft a zsebbe és játszható gépet akar akkor kitudja hozni simán belőle!

55.
55.
Speper
#54: Nem azért de..... alaplapon és tápon sosem spórolunk. Alaplap kb 20-23 ezer (jó ha fel van készítve a jövőben történő bővítésekre, ergo nem kell cserélni az egész rendszert), a táp is kerülhet vagy 15-20 ezerbe, mert ugye nem szeretnénk ha egy gagyi táp miatt menne tönkre a konfigunk. GTS450-re ha rádob az ember + 10et ott a GTX460. 3 magos cpu 15 ezerért az milyen?.... de figy, te pakold össze úgy ahogyan te gondolod, én meg úgy ahogyan én.
54.
54.
Gamer
#52: ház:5000ft
alaplap:10000
3magos proci:max 15000
4giga ram :7000ft
táp:4000ft
vinyó:10000
videókari:gts450 25000

kábelek 1-2ezer?
számold össze, ez 1.366 x 768 felbontásban fullon elvisz mindent!

na akkor ki nem ért hozzá?
53.
53.
Neo1989
Hát mivel szinte mindenkinek van ellenben a konzollal na ja, de azé a konzolokat se kell lebecsülni :)
52.
52.
Speper
#45: Na itt látszik h nem értesz hozzá, és h olvasni sem tudsz. Azt írtam h izmosabb gépen gondolkozom, nem azt, hogy van is! Meg csak megsúgom, hogy a corei5 az nem 5 magos processzor, hanem max 4... de sebaj haver.
51.
51.
anonymus26
#45: ezt mikor álmottad te is vmi pces hantaboy vagy 70e ft bol és fullon megy minden hagyuk már
46.
46.
keiji maeda
#45: látom nem vagy elfogult
45.
45.
Gamer
A hozzászólásokból pontosan látszik, h mennyire nem értenek emberek a PC-hez... az ilyen dumák h 2évente újítok 80ért, meg most 5magos proci kéne gtx 460-al, meg zsír új izmos a konfigom mégis minden szaggat rajta, stb stb annyira szánalmas!

Na pont nektek analfabétáknak lett kitalálva a konzol!

egy profi simán összerak 70ezerből egy olyan gépet amin fullon megy minden....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...