Unreal Engine 3.0

Akció
Kiadó: Digital Extremes, Fejlesztő: Digital Extremes
Az Unreal motor 3.0-ás verziója, eddig még sosem látott fizikai és grafikai képességekkel!
Értékelés: Nincs még értékelve

Tim Sweeney: aggódom a Microsoft jövőjéért

Az Epic Games alapítója szerint aggasztó, hogy a Microsoft gyakorlatilag lezárta a Windows 8-at, míg a VR-szemüvegekről azt mondta, hogy megváltoztathatják majd a világot.

Böngészőben is fut az Epic Citadel

A Mozilla és az Epic Games barátságának köszönhetően minden Firefox-felhasználó megcsodálhatja az Epic Citadel techdemót. Az idei GDC óta tudjuk, hogy az Unreal Engine 3 már webböngészőben is fut.

Távozik az Epic Games marketingfelelőse

Valami baj lehet az Epic Games falain belül, hiszen újabb magas beosztású személy hagyja ott a céget. Cliff Bleszinski és Mike Capps után a globális marketingért felelős Kendall Boyd mondott fel.

GDC 2013: Unreal Engine 3 a böngésződben

A Mozilla és az Epic Games GDC-s bemutatójában a Firefox mindennemű beépülő nélkül, gyönyörűen futtatta az Epic Citadel techdemót. A cél, hogy a webes játékok látványra is felvehessék a versenyt a natív programokkal.

Mike Capps végleg otthagyja az Epicet

Mike Capps még decemberben jelentette be, hogy lemond az Epic Games elnöki posztjáról, akkor viszont úgy határozott, hogy az igazgatótanács tagjaként jelen marad a fejlesztőcég életben.

Visszavonul az Epic Games elnöke

A magyar Game Developers Forumot is megjárt Mike Capps a családja miatt mond le az Epic Games elnöki pozíciójáról. Nemrég Cliff Bleszinski hagyta el a fejlesztőcéget.

Az FBI is licencelte az Unreal Engine 3-at

Nem semmi ügyfélkört alakított ki az Epic Games, az egyszer biztos, főleg ha a legutóbbi vásárlóját, az FBI-t nézzük. Az amerikai hadseregnek egyre több különböző szimulátorra és virtuális gyakorlótérre van szüksége, ezek pedig Unreal Engine-re fognak épülni.

GDC 2012: Üssön a nextgen, vagy jön az Apple

Egyre többször halljuk, hogy a konzolgyártók nem akarnak annyit hardveres fejlesztésre költeni, mint tették azt a korábbi generációnál. Csökkenteni akarják a kezdeti veszteséget, és olcsóbb, elérhetőbb hardvert akarnak. Az Epic szerint ez azonban nem fog jóra vezetni.

GDC 2012: DX11-gyel és Flashsel villant az Epic

Nem telhet el Game Developers Conference anélkül, hogy az Epic villantson valami technológiai újdonságot, habár idén inkább a hordozható eszközökre és a Flashre helyezték a hangsúlyt. Ettől függetlenül azért a DirectX 11-gyel megtámogatott Unreal Engine 3.0 még mindig durva dolgokra képes.

Közeledünk a grafikai határokhoz

Legalábbis Tim Sweeney, napjaink egyik legnagyobb programozóguruja úgy gondolja, hogy hamarosan már a valóságot képezhetjük le a játékokban, amihez körülbelül a mai hardverek erősségének a kétezerszeresére van szükség. De arra már nem kell sokat várni.

VGA 2011: Teljesen új címet fog bejelenteni az Epic

Arról már beszámoltunk korábban, hogy a most szombaton esedékes Video Game Awards 2011-en az Epic is bejelent valamit, most pedig a fejlesztőcég elnöke azt is az orrunkra kötötte, hogy egy teljesen új cím lesz, ami eltér minden eddigi Epic-játéktól. Meg azt is, hogy izgul miatta.

Square Enix: Unreal 3 motorral új akció-RPG

A Square Enix bevásárolta az Epic Gamestől az Unreal 3 motort, s elmondása szerint több, eddig még bejelentetlen játékot is fog készíteni hozzá. Ebből az egyik egy akció-RPG, ami a pletykák szerint akár a következő generációs konzolokra is érkezhet.

Epic: befolyásoljuk a nextgen konzolokat

Mike Capps, az Epic elnöke nyilatkozott arról, hogy aktívan igyekeznek befolyásolni a következő generációs konzolok fejlesztési irányát. Hogy ez sikerült-e, arról már nem szól a fáma, a nagyfőnök mindenesetre elég sejtelmesen beszél ahhoz, hogy valószínűsítsük: igen.

Már Adobe Flashen is fut az Unreal Engine 3.0

Lassan már a hűtőgépekre és kenyérpirítókra is érkezik port az Unreal Engine 3.0-t használó videojátékokból. A legfrissebb Adobe Flash Player 11 már teljes mértékben fel van készítve az Epic motorjára, sőt Tim Sweeney az Unreal Tournament 3-at is demózta rajta az Adobe MAX 2011 rendezvényén.

GC 2011: Öt új játékon dolgozik az Epic

Bizsereg az alsógatyánk tájéka, az Epic elnöke, Mike Capps ugyanis a GamesComon elárulta: cége öt új játékon dolgozik. Abba sajnos nem volt hajlandó belemenni, hogy legalább ezek közül egyet felfedjen, arra viszont utalgatott, hogy náluk újra a PC válik a fő platformmá.

Új Unreal-játékot szeretne az Epic?

Ugyan egyelőre halvány a reménysugár, az Epic elnöke most elismerte, hogy méltatlanul hanyagolták az Unreal franchise-t az elmúlt években, főként amiatt, hogy a Gears of War-sorozatra tudjanak koncentrálni. Elképzelhető azonban, hogy a legendás cím visszatér.

Nem sietne az új konzolgenerációval az Epic

A következő konzolgenerációval kapcsolatban látszólag úgy állnak a fejlesztőcsapatok, hogy szeretnék is, meg nem is. Jó lenne már erősebb hardvert kapni, de senki nem akarja sürgetni dolgot, hogy aztán drága gépet kapjunk. Ebbe a sorba állt be Mark Rein, az Epic elnöke is.

Epic: sok a buta felvásárlás a játékiparban

Az Epic Games európai főnöke úgy gondolja, hogy rengeteg az idióta felvásárlás a játékiparban, amikor nagy cégek olyan fejlesztőket vesznek meg, melyekkel igazából semmit nem tudnak kezdeni. Ugyanakkor ez néha jól is elsülhet, mert új ötletekhez vezethet.

Mark Rein: a PC mindig fontos marad

Heti fejlesztői bölcsességünk következik: az Epic Games atyaúristene, Mark Rein John Carmack egyik E3-as nyilatkozatára kontrázott rá, miszerint a mostani PC-k már tízszer erősebbek, mint a jelen generációs konzolok. Ezek alapján a PC mindig fontos marad, elvégre itt mutatják meg, hogy mi is a nextgen.

Hackertámadás érte az Epic Games oldalait is

Oké, véletlenül jött ki így: alighogy kitettük a Codemasterst ért támadásról szóló cikket, máris jött a következő közlemény, amelyben Tim Sweeney, az Epic Games alapítótagja írja le, hogy támadás érte a cég weboldalait. A csapat már elhárította a problémákat, de jelszót mindenkinek cserélnie kell.