Egymillió példány kelt el a 3DS-es Zeldából

Még egy kis 3DS, ezúttal azonban jobb híreket kaptunk: a júniusban boltokba került The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D lett a kézikonzol legsikeresebb játéka, miután elsőként büszkélkedhet a platformon egymilliós eladásokkal. Sovány vigasz a Nintendónak, de azért megsüvegelendő az eredmény.

Már csak azért is említésre méltó ez a teljesítmény, mert az Ocarina of Time ugye eredetileg Nintendo 64-re jelent meg, s bár a remake már 3D-támogatással és néhány játékmenetbeli újítással érkezett, valószínűleg nagyon sokan voltak olyanok, akik szimpla nosztalgiából vették meg a címet.

Az Ocarina of Time 3D júniusban 3DS-exkluzívként is befért a tíz legnépszerűbb játék amerikai toplistájára, a minap pedig a Nintendo bejelentette, hogy világszerte is jól teljesített: múlt havi megjelenése óta nem kevesebb, mint 1,08 millió példányt értékesítettek belőle, vagyis ha azt vesszük, hogy a konzolgyártó 4,32 millió 3DS-t adott el, akkor az azt jelenti, hogy minden negyedik 3DS-tulaj megvette a játékot.

Az Ocarina of Time 3D ezzel a 3DS legnépszerűbb játéka lett, és elsőként érte el az egymilliós álomhatárt, de azért a Nintendónak volt más játéka is, ami hasonlóan jól futott: a Wii-s Mario Kartból 1,22 millió, a DS-exkluzív Pokemon Black és Pokemon White játékokból pedig összesen 1,36 millió darabot vittek haza a játékosok a negyedév során.

10 komment - szólj hozzá!