GC 2011: Készül az új FIFA Street

Az Electronic Arts sajtókonferenciája rögtön egy új bejelentéssel kezdődött, mégpedig egy olyannal, amire nem nagyon számítottunk: visszatér a korábban vegyes fogadtatásban részesült FIFA Street, mégpedig a FIFA 12 motorjával, minden korábbinál több tartalommal.

Egy ütős előzetest követően leplezték le a srácok az új FIFA Street játékot, melyet az EA Sports kanadai stúdiója, vagyis a FIFA-sorozat eredeti csapata készít, Vancouverben. Elmondásuk szerint az új változat készítésekor az elsődleges céluk az volt, hogy végigmenjenek a világ különböző pontjain, s megnézzék, hogy hol milyen stílusban játsszák a focit. Aztán látták, hogy a dolog mennyire másként működik Amerikában, Angliában, vagy éppen Dél-Amerikában.

Ennek megfelelően a FIFA Streetben összesen 35 különböző helyszínen rúghatjuk a bőrt, kezdve Londontól, Barcelonán át egészen Rióig. A játék a FIFA 12 új motorját használja, ennek megfelelően élvezi az új ütközési rendszer nyújtotta előnyöket is, végre kihasználhatjuk majd az utcai focira jellemző, főként levegőben végrehajtott mozdulatokat, hogy kicselezzük az ellenfél védőit, vagy éppen a kapusát - az egész inkább emlékeztet egy ritmusos táncra. Ezen kívül az EA Sports a Football Club és a Season Ticket rendszert is bevezeti a játékban.

A játék Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra jelenik meg, 2012 elején.

15 komment - szólj hozzá!