Quake 3-ban hívja ki a Mojang a Bethesdát

Érdekes módszert választottak a Minecraft alkotói a Bethesdával való jogi csatározás befejezésére: Notch, a népszerű indie fejlesztés kitalálója azt javasolta a kiadónak, hogy Quake 3-ban döntsék el az ügyet. Ha győznek, marad a Scrolls, ha nem, akkor keresnek majd valami más címet neki.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Mojang azért került szóváltásba a Bethesdával, mert utóbbi úgy véli, hogy a Minecraft fejlesztőitől érkező Scrolls című kártyás játék a neve alapján összekeverhető a The Elder Scrollsszal, ami nyilván bekavarhat majd a novemberben megjelenő Skyrim eladásainak is.

Notch, a csapat vezetője egyszerűen nem érti a történteket, szerinte ők egyáltalán nem sértettek jogot (álláspontjuk szerint a Bethesda védjegye a The Elder Scrolls szavakra együtt vonatkozik, és nem külön-külön), de a kiadó állítólag már hadrendbe állította az ügyvédeit, és a bírósághoz fordult.

Ha az ügyet teljes mértékben jogi pályára terelné a Bethesda, az valószínűleg a kis csapatnak sem jönne jól, nyilván nem tudnak ilyen módon harcba szállni a céggel. Notch ezért dobhatta be az alábbi javaslatot: játsszák le az egészet Quake 3-ban! Ha a Mojang háromfős csapata végez a Bethesda triumvirátusával, megtarthatják a Scrolls nevet, ha pedig veszítenek, keresnek valami mást.

Notch a blogján azt írta, teljesen komolyan gondolja a fent leírtakat, ugyanakkor véleményünk szerint kicsi az esély, hogy az így is túlerőben lévő Bethesda egyáltalán szóra méltatja az elképzelést. Sejtésünk szerint a Mojang az egyetlen fegyverével szeretne élni: a közössége felé fordul, az ötlettel az ő szimpátiájukat szeretnék elnyerni, hogy a Bethesda minél nagyobbat égjen, mire a procedúra véget ér. Mi szurkolunk nekik!

A hírt krisz195 küldte be, köszi!

28 komment - szólj hozzá!