A Mojang lemondana a Scrolls márkanévről

Úgy látszik, a végéhez közeledik a jogi pereskedés a Mojang és a Bethesda között, miután Markus “Notch” Persson, a Minecraft készítője felajánlotta, hogy lemond a Scrolls márkanévről a Bethesda számára, de szíve szerint alcímmel látná el az eddig simán Scrolls néven készülő táblás kártyajátékot.

Minden perpatvar úgy kezdődött a Minecraft alkotója és a Zenimax (a Bethesda tulajdonosa) között, hogy utóbbi perbe fogta az előbbit, miszerint a Scrolls című játék címe feltűnően hasonlít a Bethesda aranytojást tojó tyúkjára, a The Elder Scrolls szerepjáték-sorozatra. Notch cége, a Mojang ugyan hónapokon át kitartott, de talán ők sem gondolták komolyan, hogy egy durva tőkével megáldott kiadóval szemben képesek labdába rúgni egy per során.

Notch beszélt blogjában a per fejleményeiről, ahol bevallotta, felajánlotta a bíróságon, hogy hajlandó lenne alcímmel ellátni a játékot, vagy levédetné a Scrolls márkanevet. A kiadó mindkét lehetőséget mereven elutasította, úgy látszik, hogy addig nem pihen, míg teljesen le nem mond a Mojang a Scrolls névről.

Notch most azt fontolgatja, hogy feladja a márkanévért folyó pereskedést, de azért megvárja, hogy mi lesz a per végeredménye. Egyáltalán nem jogos a Bethesda aggodalma, hiszen aki összetéveszti a tábla- és kártyajáték Scrollst a Skyrimmel, az inkább kerülje messzire a videojátékokat.

29 komment - szólj hozzá!