Valve: az árak nem befolyásolják a kalózkodást

Gabe Newell szerint a növekvő játékárak nem sarkallják arra a leendő ügyfeleiket, hogy kalózkodásba kezdjenek. A Valve fejese elmondta, hogy a kalózkodás inkább szolgáltatási kérdés, nem az áraktól függ. Ha elvárható minőséget és megbízható közeget kap a játékos, nem próbálkozik másolt példányokkal.

"Az egyik dolog, amit megtanultam az az, hogy a kalózkodás nem árazási kérdés. Ez szolgáltatási kérdés" - mondta a Valve első embere egy Seattle-ben tartott konferencián. "A legegyszerűbb módja annak, hogy valakit leszoktassunk a kalózkodásról, nem az anti-piracy technológiákkal és védelemmel érhető el, hanem azáltal, hogy ezek az emberek olyan szolgáltatást kapjanak, amely jobb, amit a warezcsapatoktól kapnának."

Newell nem hiszi, hogy az illegális módon beszerzett szoftvereknek bármi köze is lehet az árakhoz, de látva azt, hogy Oroszország bizonyul a legnagyobb warezhatalomnak az európai piacon, szót emelt ő is:

"Itt van például Oroszország. Azt mondod, lépjünk be Oroszországba, mások azt mondják, hogy ne, mert kárhozatra vagyunk ítélve egy olyan országban, ahol majdnem minden ember kalózkodik. Hiába kell várni hat hónapot arra, hogy lokalizálják a termékeket, amennyire érintettek vagyunk, elmondhajtuk, hogy jobb szolgáltást biztosítunk, mint az ottani kalózok - ez nem kérdés."

Első lépésként a Valve partnerséget kötött Xsollával, mely kapcsolat lehetővé teszi az orosz Steam-felhasználók számára, hogy készpénzes fizetési módokat is használhassanak a tranzakciók során.

54 komment - szólj hozzá!