20 ezer dollár támogatás kinectes fejlesztőknek

  • Írta: InGen
  • 2011. november 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Kinect Accelerator néven indított pályázatot a Microsoft, melyben néhány kiválasztott, frissen induló cégbe fektetnének be, akiknek célja valamilyen kereskedelmben használható, kinectes szoftver kifejlesztése lenne. Jelentkezni január végéig lehet, ha esetleg valakit érdekelne.

A Microsoft a TechStarsszal közösen indította el a kezdeményezést, melyben 20 ezer dollárt fektetnének be 10 vállalatba. A TechStars eleve azzal foglalatoskodik, hogy induló vállalkozásoknak nyújt kezdeti anyagi támogatást és mentorokat a megfelelő starthoz.

A feladat pedig, hogy hozzanak létre olyan kereskedelmi alkalmazást a Kinecthez, mely nem játék. Az ötlet szerint a cégek egymással versengenének az első 10 pozícióért, akik végül megkapják a 20 ezer dolláros befektetést, valamint egy Xbox devkitet, a windowsos Kinect SDK-t, a Microsoft BizSpark összes erőforrását, valamint minden emberi segítséget ahhoz, hogy a vállalkozásuk sikeres legyen.

Három hónap után minden cég be fogja mutatni az elért eredményeket egy befeketetői találkozón, ahol további anyagi befektetésekre, illetve a média figyelmére tehetnek szert. Ezek mellett a TechStars a segítségéért mind a tíz vállalatban 6 százalékos részesedést kap.

Most tényleg elindulhatnak azok a fejlesztések, amiket a Kinect első évfordulós videójában láthattunk?

11.
11.
Enerla
#10: Sok alkalmazás van rá ami jó, lásd DAZ Studiohoz, Poserhez is van plugin, pedig eddig hivatalosan játékra szánták.

20.000 dollár elsőre nem tűnik nagy pénznek, ellenben nem is kell nagy dologra számítani. Ha mondjuk a Windowsos kinnect API-t és pár alap komponenst felhasználva ötletes Kinnectes vezérlést adsz a prezentációk megjelenítéséhez, vezérléséhez (Zoom, scroll, dia váltás, sorok kiemelése), akkor van egy ütős alkalmazásod. Nem sok. De pont elég.

Mire jó? Hát kérlek szépen arra, hogy aki ezzel prezentál, az el tudja hitetni a potenciális megendelővel, hogy ő baromira high-tech. És amíg a megrendelő ettől el van ájulva, nem fog a buktatókra fizetni, inkább befogadja az üzenetet. 1-2 évig divat lesz, el lehet adni pár kinnectet (MS nyer), pár példányt a programból olcsón, te is kerestél valamit...

De a lényeg az, hogy a pár egyetemistából összeálló garázscég híre sok céghez eljut, a diáknak referenciája van, igazolható gyakorlata, és pár év múlva nem frissdiplomás munkanélküliként kezd. Ez termeli ki a fejlesztőket.

Olcsó, minimális költségvetésű, de ötletes kis programokkal akár egy magyar diákokból álló kis, kezdő csapat is megalapozhat egy nemzetközi piacon sikeres céget.

Na erre pont elég a 20k.

És tudod, ha ilyen módon a cégen kaszálnak 20 millát, a 6%on, akkor a maradék 94%on több mint 300 milla lesz a profit. Hidd el nekem, ha ez a pénz és a fejlesztő kit elég ahhoz, hogy ekkora profitú céget építs, a 3 nagy tulajdonos egyikeként, és a 300 millából tiéd lesz 100, akkor nem azon fogsz keseregi, hogy az MS a kezdeti segítségen, tanácsokon, kinnect SDKn, befektetésen, ingyen reklámon, partner szerzésen, stb 20 millát keresett. Hanem baromira megköszönöd nekik.
10.
10.
daenath
Tipikus MS huzas, amolyan nesze semmi fogd meg jol dolog, ok nem tudnak mit kezdeni a kinectel, igy ra bizzak a garzs/kicsi/egyeni csapatokra hogy talaljanak ki softokat amik nekik nem jutott eszukbe vagy nem sikerult, azt ha egy is bevalik, ok adtak 20k $ es kaszalnak 20 milat :?
9.
9.
cannondale
Ja mint a Nike par dolcsiert megvette a logot egy iskolas kislanytol...gratula ez is csak egy filleres szivatas a nagypalyasok ledobnak egy darabka cukrot...miert pont karacsony elott parhettel jelentik be ezt az OLCSO! hirt szerinted?
8.
8.
Gubi
#7: Nem tudom, hogy odaát mennyi az egy főre jutó átlag fizetés, de 20 000 dollár az 4.5 millió forint. A cikkben nem volt szó arról, hogy csak amerikai jelentkezőket várnak, nem tudom a hivatalos részvételi szabályzat mit ír erről. Másrészről pedig egy kisebb csapatnak, aki most kezdené meg a fejlesztést, nem hinném hogy rosszul jön egy ekkora összeg a vállalkozás beindításához.
7.
7.
cannondale
Ez is csak egy ingyen reklam....20 ezer dolcsi mire eleg?Brutto?Netto? Nyugaton ha a fizetes 2ezer dolcsi per fo,akkor alig par ember fizeteset se nagyon teszi ki....nemhogy meeg fejlesztgessenek...szoval ez pont arra jo,h a sok almodozo most hirtelen beronhanjon es vegyen maganak egy kinct-et es higgye azt,h marmindjart fejlesztgetik neki...
6.
6.
kopic
#5: Én inkább a Rysera leszek kíváncsi!
5.
5.
Gubi
#4: Raving Rabbids? Na, akkor azt hiszem irány a marketplace, már ha van demoja is :P Amúgy meg igen, a Kinect nem a Hardcore játékosoknak van kitalálva.

Viszont amit bemutattak Fable-t ami Kinecthez van kitalálva, az nagyon ütős. Ha jól emlékszem Fable The Journey. A másik meg a Ryse. Kíváncsi leszek rájuk.
4.
4.
fubenalvo
#2: nem értek egyet. A kinect sports széria kimondottan jó játék és élvezetes, DC sorozat szintúgy még akár egyedül is, nem csak haverokkal. A most kijött Raving Rabbids meg egyenesen haláli. :)
Tény, hogy sok B kategóriás játék van hozzá, de azért aki akar, talál magának játékot.

Persze, az is tény, hogy a Kinect nem HC gamereknek készült. Szerintem ez a technológia nem is összeférhető a HC gaming fogalmával. Akinek az kell, az maradjon a kontroller/billentyű-egérnél. Aki meg mozogni akar és közbe jól érezni magát, az meg kinectezik.
3.
3.
tabu3x
Keresik a killer app-ot?:-) Ha nagyok nem jutottak semmire, akkor tán a garázscégek...?:-)
2.
2.
Grabowsky30+
Éppen ideje lenne már valami, mert eddig nagyon gyenge az eresztés a szoftverek terén. Marhára be lett harangozva, hogy hú de jó ez nekünk, jó sokat el is adtak, vettem én is jó nagy marha voltam, aztán olyan játékok vannak amiket a 6éves kislányok is 20perc után unnak meg!
1.
1.
giga321
Haverom most kapott karácsonyra megelőlegezve majd kipróbálom ezt a csoda kütyüt. Első játék amivel tolom az a Michael Jackson the experience awyea.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...