Túl véres Ausztráliának az új Syndicate

Ausztráliában különösen szigorúak a feltételek a felnőtteknek szánt tartalmakat illetően, olyannyira, hogy a hatóság továbbra sem engedi, hogy a felnőttek azzal játszanak, amivel akarnak. A tartalmak besorolásáért felelős hivatal újabb áldozata a Syndicate.

Habár az elmúlt évben jelentős lépéseket tett az ausztrál kormány annak érdekében, hogy valahogy rendbe hozza a helyzetet, úgy látszik, még közel sem tettek eleget: a kontinensen egy felnőtt továbbra sem fogyaszthat saját belátása szerint 18+-os könyveket, filmeket, vagy játékokat.


A korhatár-besorolásért felelős Classification Board a minap pedig megtagadta a Syndicate besorolását, ami azt jelenti, hogy a játék jelen formájában nem jelenhet meg Ausztráliában. Erre válaszul az Electronic Arts helyi képviselete azt reagálta, hogy nem fognak változtatni a játékon, az ugyanis súlyosan rombolná a játékmenetet, így inkább nem hozzák el a Syndicate-et az országba.

A bizottság egyébként túlságosan véresnek találta az anyagot: a jelentés szerint kifogásolták, hogy a lövések hatására az emberekből durván spriccel a vér, szakadnak a végtagok, lehet csonkolni, miközben látszik a hús és a csont - úgy látszik, jó játék lesz a Syndicate.

24 komment - szólj hozzá!