Silent Hill: Downpour - új infók és képek

A Vatra produrcere, Devin Shatsky elmondta, hogy amikor a Downpourt tervezték, az elsődleges alapelv az volt, hogy az új rész elszakadjon a Homecomingtól - szóval nem csupán az idegörlő harcra rendezkedik be a játék. Főhősünk is hétköznapi ember, nem katona, ennek igazán örülünk.

A legfontosabb erénye a játéknak az előddel szemben, hogy inkább lassabb, felfedézés-központú pszichológiai horror lesz, reálisabb fegyverekkel és eszköztárral. A Homecomingban minden benne volt: uzik, kardok és kalapácsok, ez sok játékost felháborított. Ezzel szemben a Downpourban lesz egy alap lőfegyver az öveden és egy közelharci fegyver a kezedben. Minden fegyver leamortizálható - a fából készültek hamarabb tönkremennek, mint a fém társaik. A legtöbb eszköz, amit használhatunk. teljesen hétköznapi tárgy: gereblye, palackok és konyhai kés. A HUD is megújult, Murphy fizikai állapotáról tanúskodik, aki ha megsérül, vérzik, ruhája is elszakadhat.

Régi ellenfelek is visszatérnek, de Shatsky elmondta, hogy a szörnyek közvetlenül kapcsolódnak majd a főszereplő hátteréhez. A piramisfejű rémség sokkal inkább kötődik a Silent Hill 2-es Jameshez. A játék különböző fóbiákat is felvonultat majd, a víznek nagy szerepe lesz, illetve az időjárás is kihat a játékmenetre. Ha vadul esik az eső, akkor a városban több szörnyeteg kószál majd, célszerű lesz menedéket keresnünk.

A Silent Hill: Downpour márciusban jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra, attól függően, hogy miként játszunk, olyan befejezést kapunk majd.

10 komment - szólj hozzá!