Grand Slam Tennis 2 - videón az Australian Open

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 16.
  • Videó
Link másolása
Tudjuk, hogy a tenisznek nagy rajongótábora van kishazánkban is, kérdés, hogy kedves olvasóink között is van-e olyan, aki fogott már a kezében ütőt? Reméljük, hogy igen, még ha virtuális formában is. Nekik kedvez majd a Grand Slam Tennis 2. Van benne elég potenciál a Top Spin 4 mellett?

Az első Grand Slam Tennis még Wii-re jelent meg, mókás karikatúraszerű karakterekkel operálva - a második rész már pont a Nintendo konzoljára nem érkezik meg, helyette maradnak a HD-gépek és a realisztikus látványvilág. Ideális folytatás, azt kell mondanunk, ráadásul benne lesz az Australian Open, s szépen lemodelleztek egy sor világklasszis teniszezőt is. A játék februárban jelenik meg PS3-ra és Xbox 360-ra.

8.
8.
Marci@
Sajnos a tenisz szimulátorok még gyerekcipőben járnak, ami a reális labdameneteket illeti. A Top Spin 4 közelítette meg a legjobban, de vannak hibák: Az a labda, amit elér a játékos, mind visszaadható, nincs meg az a faktor, hogy éppenhogy eléri, de már nincs semmi realitása visszaütni a háló felett. Egyszerűen irreálisan kevés labda köt ki a hálóban. A valóságos labdameneteknek így végződik szerintem kb. a 30-40%-a. (Nyilván vagy ki nem kényszerített hibából, tehát kockázatos támadóütést vállal a játékos, vagy kikényszerített, tehát már alig éri el, azért üti bele.)

Ez az egész orvosolható lehet majd később, ha többféle helyzetre dolgoznak fel egy adott ütést. Mondjuk az adott játékos tenyeresének értéke meghatározza azt a szórást (területet), amin belül a labda be fog csapódni, szóval minél jobb valaki, annál kisebb lenne ez a szórást kifejező kör. Viszont ha futtából kell ütnie, akkor ez a képzeletbeli kör megnő, és akkor is, ha fáradtabb a labdameneten belül. Ugyanennek a "célkörnek" a levegőben is jelen kéne lennie láthatatlanul, előidézve a reális mennyiségű hálóba ütést, főleg ha az ember bevállalós, lapos tenyeresekkel próbálja kiszorítani az ellenfelét (vagy épp direkt nyerőt ütni.)

A fáradást pedig a Fifa12 mintájára kéne modellezzék, tehát az energiacsík utolsó szakasza már egyfajta "túleröltetés" kéne legyen a játékos számára, amit egyes labdamenetekben ha bevállal, az erőteljesebb fáradással járna hosszú távon, ahogy előrehalad a meccs. Ja, és a labdameneten belül is ha eléri a játékos azt az igénybevételt a rohangálással, akkor nagyobb legyen az ütéseinek a szóródása. Szóval a valós életet modellezzék le, és akkor nem lesz ez ennyire ping-pong szerű. Szerintem ezek fontosabb fejlesztenivalók, mint hogy éppen hány játékos van feltöltve, vagy milyen a körítés.

Ha valaki a legreálisabb teniszélményt akarja, jelenleg a Top Spin 4 behozhatatlannak tűnő előnyben van a többihez képest. De sok még vele a munka. :)
7.
7.
shatterhand
#6: utánna vagy elötte próbáld kia top spin4 demóját is
látni fogod a különbséget vagy a hátrányt
6.
6.
lukaka
Nekem tetszett a Demo alapján
5.
5.
gorgo
A demo alapján szerintem gyenge játék olyan apróságokra mint a hálónál térdelő labdaszedő meg sem moccan mikor a hálóba ütik a labdát.Azért ilyenekre oda kéne figyelni.
4.
4.
Onegesius
#3: meg sprint végén hülyén állnak meg
3.
3.
shatterhand
mozgásban elbújhat a top spin4 mögött
túl gyorsan ütnek vissza, rossz a mozgásanimációk folytonossága

TS4ben én saját karakterrel játszottam karriert. nem mondom volt néha monotón rész, de attól még tényéeg tudtál újat tanulni folyamatosan.
2.
2.
Gilberto
Egy kicsit javitom magam, 4-böl 3 benne van.
1.
1.
Gilberto
Ha több teniszezöt modelleznek le, mint a Top Spinben, akkor meg nyerö is lehet. A Top Spin 4-gyel az az igazi baj, hogy szinte alig van valos idejü teniszezö. Szepen meg lett csinalva az nem kerdes, de egy idö utan botranyos, hogy folyamatosan csak es kizarolag ugyanazokkal a teniszezökkel jatszhatsz. Itt meg az is elönyt fog jelenteni, hogy a Grand Slam összes allomasa benne lesz, amott meg egy sincs, ha jol emlekszem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...