Microsoft: az exkluzívoknál a minőség számít

  • Írta: InGen
  • 2012. január 22.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft, úgy tűnik, nem tud békét találni: a "rajongók" szerint sosem lesz elég exkluzív játékuk, s főleg nem elég ahhoz, hogy a Sony nyomába érjenek. Mindez a 2012-es felhozatalt nézve akár igaz is lehet, de Phil Spencer szerint a minőség számít, nem a mennyiség.

Két folyamatos kritikát kap az utóbbi időben a Microsoft: nincs elég exkluzív, túl sok a kinectes casual marhaság, és ha készült is exkluzív, akkor az kinectes casual marhaság. Habár 2012-re várjuk a Halo 4 mellett a Crytek-féle Ryse-t és a Fable: The Journey-t, utóbbi kettő Kinectre készül, noha a fejlesztők szerint a hardcore réteget célozzák velük.

Phil Spencer Xbox 360-nagyfőnök szerint az exkluzívok esetében a minőség számít, s az, hogy ütős legyen a termék: "Benne voltam az Epic Gamesszel a Gears of War létrehozásában, és tudom, mennyi izzadtság, energia és idő kellett hozzá, hogy ilyen legyen. Ezen kívül hasonlóan együtt dolgoztam az Alan Wake, a Too Human és a Crackdown fejlesztőivel is többek között, amik ugyan nem lettek annyira sikeresek, mint a Gears, de ugyanannyi izzadtság, idő és szív ment beléjük."

Spencer megnyugtatott mindenkit: ők is azt akarják, hogy a core gamer számára az Xbox 360 legyen az elsődleges platform, és ezen fognak tevékenykedni olyan új partnerekkel is, mint a Crytek.

42.
42.
kopic
#41: De am az Xbox nagyfőnök az nem Don Mattrick ? Mert én úgy tudom ! Vagy több nagy főnök is van ?
41.
41.
shatterhand
Rögtön itt a mai hír sony részről: god of war4 és új syphon filter.
Nem fog 10millás eladást produkálni, de kit érdekel. vannak régi/új frencsájzok amiket nem hagynak elmúlni.

Ahogy írtam lejjebb is, nem fikázom a boxt, de ez a szöveg amit a micrós fejes eleresztett csak takarózás. Nem csinálunk eleget? Persze mert minőségre koncentrálunk. Ja az oké, így már nem is hiányzik a HC rétegnek,hogy évenként kapjon új/régi exkluzívot. Megelégszik,hogy a tavalyi játék minőségi volt, így 1-2 évig egyél azt.
40.
40.
LtGlove
Már évek óta XBOX-ot nyúzom és eddig mindig a normálisabb "multi" játékokat toltam, mert azok ütötték meg a mércét.
Annak idején a Fable2 miatt vettem XBOX-ot és mert meguntam a PC fejlesztgetésést (a VGA kártyám árából vettem az XBOX-ot). Azóta jóformán hidegen hagytak a MS exkluzív címek, az PS exkluzívak közül még egynél sem éreztem azt, hogy mekkora veszteség ért, mert azok még annyira sem érdekeltek.
Ameddig az UBISOFT, az ACTIVISION, a BETHESDA és a ROCKSTAR fejleszt XBOX-ra, nem nagyon panaszkodom.
39.
39.
ZsupiDav
30, 31, 34, 38:
Bocs ha a lelketekbe gázoltam! Igazatok van. Nem néztem eléggé utána, csak korábban olvasottak alapján gondoltam, hogy ez a második rész. Ettől függetlenül lehet kulturáltan is válaszolni (mint például alex512). Még egyszer bocs a pontatlanságomért, vagy mert fröcsögtem, troll voltam. Remélem szerintetek is ezzel megadtam azt a tiszteletet, amit ti most elfelejtettetek. Tanultam belőle, de remélem ti is!
Viszont a véleményem nem változott! Gondolom azért abban egyet értünk, hogy a konzolotok megjelenése utáni meghibásodások nem éppen a minőségről tettek tanúbizonyságot. Persze lehet szidni a Sony-t is, hiszen ott is voltak gondok. Szóval inkább itt fejezem be. Remélem azért nincs harag! :)
38.
38.
Ra1D3n
#32: ZsupiDav kommentjéhez mérten korrekt választ kapott tőlem véleményem szerint. Ettől függetlenül tartom magam, hogy amit a 29-es komment utolsó bekezdésében olvasni véltem nem több mint értelmetlen fröcsögés...
37.
37.
shatterhand
Egyfelöl igaz: ami kevés kijön az minőségi.
De ezzel takarózni?
E3on én sajnáltam a boxosokat milyen casual felhozatal volt exkluzív téren.

Sony-nak az a baja,hogy hagyott elúszni only ps3as címeket. Másfelöl meg miért kéne megtartani és fizetni? Minden jó játék jusson el minnél több gémerhez.
Énis örülnék, ha lenne gears of war ps3on. Uncharted, heavy rain meg nem izgatna,ha lenne xboxon.
Ennyi. Minek itt a másik tábort fikázni.
36.
36.
kopic
#35: *és egyedi az olyan játék mint az Alan Wake!
35.
35.
kopic
#32: Ott a pont!
Nagyon ritka, és egyedi az játék mint az Alan Wake! Csak kár hogy olyan keveset adtak el belőle!:(
34.
34.
kopic
#29: Grat az utolsó bekezdésedhez! Észlény!
33.
33.
ptogamer
#4: Egy parat megszerzett de ugyanugy veszitett is el pl Mass Effect szeria es a Portal 2 pl!
32.
32.
alex512
#29: A végéhez én is csak annyit szólnék, h valóban nem az Alan Wake 2-ről van szó, csak egy rövidebb játék sztori alapú kampány nélkül (ahogy tudom). Ezzel kapcsolatban pl pont dícsérni lehet az MS-t, mert nem is akarják teljes, dobozos játékként kiadni, és még több pénzt keresni rajta. Az sem utolsó, dolog, h bár az Alan Wake nem hozta a hozzá fűzött eladásokat az MS mégis foglalkozik vele, mert minőségi játék. Sajnos az ilyesmi ritka, de az MS sem maga a sátán, ahogy a Sony sem angyal. Ra1D3 és Fontos 96, kultúráltan is lehet válaszolni egy kommentre, nem kell egyből trollozni, meg sz@rozni.
30.
30.
Ra1D3n
#29: Fröcsögsz itt baromságokat mint egy hegyi troll... Az Alan Wake's American Nightmare nem az eredeti első rész folytatása, hanem még az első rész előtt játszódik. Az Alan Wake 2 jó eséllyel készülhet már, de az nem az American Nightmare lesz...
29.
29.
ZsupiDav
Nem tudom, hogy sokan honnan szedik az eladási adatokat, de nekem úgy tűnt eddig, hogy Amerikán kívül sz*rrá veri a PS3 a Boxot hétről-hétre. Az igaz, hogy az Amerikai a legnagyobb piac, így az elég ahhoz, hogy néha világszinten többet adjon el, de Európában, Japánban és az egyéb országokban már egy jó ideje nem sikerült megközelíteni sem a PS3 eladásait. Európában például heti szinten legalább 50-75k-el többet adnak el belőle, mint a boxból.
A témához pedig csak annyit, hogy ha minőség akkor Sony. Ha a M$-ot is jobban érdekelné a minőség, mint a mennyiség, akkor az Alan Wake 2-t kiadták volna lemezen, nem pedig lebutított verzióban live-ra! Ennyit erről!
28.
28.
Kumite
#26: Egyébként ha csak MS és Sony lenne a piacon és választanom kellene, akkor Sony mellett döntenék, mert sokkal több és szélesebb körű az exkluzív kínálata, mint az MS-nek. A minőség kb mindegyiknél ugyanolyan jó, de a Sonynál tényleg jóval szerteágazóbbak.
27.
27.
Raam989
Minőséget csak exkluzív játékkal lehet elérni, mert akkor adott a játék alatt dübörgő technológia és nem kell 600 másik erősebb-gyengébb vasra optimalizálni a kódot. Lásd Killzone, Gears of War, God of War, vagy Uncharted, ellenpéldának meg ott van pl a Crysis, a Bayonetta, a Battlefield3 és egy rakás más. Szvsz, egy egy multiplatform játéknál nem tudnak olyan jól koncentrálni a megvalósításra, mint egy adott háttérrel rendelkező exkluzív játéknál.
26.
26.
Kumite
#25: Mindig a Nintendo hardverekre van a legnagyobb exkluzív fejlesztői bázis a NES óta, legyen szó otthoni vagy hordozható konzolról. Ez független attól, hogy aktuális generációjuk milyen erős hardver tekintetében a konkurenciához képest.
Aki Wii-t vesz, annak nem kellenek a multiplatform címek, vagyis kellhetnek, de azért veszik meg, hogy Nintendo tartalmakkal játszanak rajta, így nem is lehet arról beszélni, hogy "édes kevés" lenne. Minden egyes N játék system-seller kategóriába tartozik és a két HD konzol együttvéve, meghatványozva nem tud annyi exkluzívot felmutatni, mint a Wii.
Persze néha jó lenne, ha lenne 1-2 cím a másik két platformról Wii-re is, de ami elérhető rá, az rengeteg embernek lefedi az igényeit ;)

Továbbra is minden attól függ, hogy kinek mik az igényeik ;)

Na de majd a Wii U lesz az ultimate konzol, ami mindenkinek való ;)
23.
23.
D5000
http://www.gamekapocs.hu/hir/19613/az_infamous_2_t_mar_nem_birna_el_az_xbox_360

Ezért is jobb a PS3 és még sorolhatnánk... az xboxnak a marketingesei jók, nagyot taroltak ezzel a te vagy a kontrollerrel is annó. Nekem szerencsém van gyakran játszani boxal, egy barát révén, de nem véletlenül van PS3-konzolom... az infamous meg nem szar, nagyon karaj és sosem fogy ki a pályákból!!!!!! Ha bármilyen xboxos címet versenybe akartok dobni, gondoljatok az Unchartedre...annál szebbet, minőségibbet nem találtok...és akkor nem kell sorolni és egyenként csesztetni (ok nélkül) a sikercímeket.

Amikor konzolt vettem azt a következtetést vontam le a kínálatból, hogy a PS3 tud mindent amit a többi... meg többet :)
22.
22.
Dark_Temptation
ezek tisztában vannak azzal, hogy milyen minőségi játékaik vannak a sony-nak? nőj már fel microsoft! olyan minőségi játékokat, mint a sony, az életben nem fogtok csinálni!
21.
21.
Rabit Wars
Be kaphatja a Microsoft jó hogy Pc-cég volt anno már mint számítógépekhez gyártotta főleg játékokat műszaki cikkeket, most meg már csak a konzol a divat meg a marketing pénz pénz pénz szánalmasak el takarodhatnak a ........ hogy minden egyes játékukat xbox360-adják ki csak, szégyelljék magukat! :Đ
18.
18.
KeXxX
17.
17.
Prézli21
#14: Nyilvan jol jott az MS-nek is, de a labuk szarat em kellett megmozditaniuk, hogy ez igy legyen. Az utolso meg mondatod nyilvan igaz, nem is vontam ketsegbe.
Masik: Halo egy teljesen mas vilag, boven elter a sok folyosolovoldetol, ha csak kritikakat olvasol nem fogod megerteni, hogy miert imadjak annyian. Killzone egy call of duty mas kontosben es meg elcsepeltebb sztorival, egy Halo-t ha otszor jatszol vegig, otszor maskepp fognak kinezni a csatak.
16.
16.
zola2000
X360ra még az Idolmaster kéne, de nemtudom meddig húzzák még az európai kiadását, lassan jön az új generáció ideje lenne...
15.
15.
zola2000
Argh, ti nem is tudjátok mik a jó ps3 exkluzívok: Yakuza 3-4, tales of Graces F-Xillia, Valkyria Chronicles, Ni No Kuni, Disgaea 3-4 stb ^^ (ilyen uncharted/gow nem számít, persze kinek mi ;)
14.
14.
alex512
#10: Valóban, a DMC..stb nem belsős Sony címek, de attól függetlenül eleddig PS exkluzívak voltak és nem csak a fejlesztőknek, de a Microsoftnak is nagyon jól jött, hogy multiplatform címek lettek, mert gyengült a konkurencia exkluzív játékfelhozatala. Személy szerint nincs kozolom, de figyelemmel kísérem a játékokat, és a Halo és Killzone közötti különbséget kritikák alapján tudom csak megítélni. Ezek alapján nem tudom annyira egyértelműen kijelenteni, hogy a Halo mérföldekkel jobb. De az akk is tény, hogy az xboxnak alig van legendás exkluzív címe (egy kéz elég a megszámolásához).
13.
13.
Prézli21
#9: Mindket Infamous a kritikusoknal es a kasszaknal is jol teljesitett, azaz a szemelyes velemenyeden kivul semmivel sem tudod alatamasztani, hogy szar. Az meg hadd ne legyen mar szentiras.
Sonynak merfoldekkel tobb only cime van. Ez teny, nem olyasmi amit ketsegbe lehet vonni. Meg nyugaton es egy rakas ami csak Japanban jelenik meg. Azaz de, meglatszik, hogy joval elobb kezdtek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...