Reklámok is lehetnek a Blizzard új MMO-jában

  • Írta: fojesz
  • 2012. január 24.
  • Pletyka
Link másolása
Mindez csak feltételezés persze, de az tény, hogy a patinás fejlesztőcég olyan frencsájzfejlesztő producert keres, akinek a Titan MMO világán belül történő termékelhelyezések és a játékbeli reklámok témáját is körbe kell majd járnia. A hír alapján merészebb következtetések is születtek.

A Blizzard következő, Titan kódnevű MMO-járól egyelőre nem sokat tudni - már azon kívül, hogy valóban készül ilyen projekt. A játékra csak a kiszivárgó pletykák és értesülések alapján következtethetünk, ahogy a fejlesztőcég legújabb álláshirdetése is újabb találgatásokat szült történetesen azzal kapcsolatban, hogy a Blizzard esetleg játékbeli hirdetések elhelyezésére készül a Titanban.

A csapat frencsájzfejlesztő producert keres, akinek a szokásos márkaépítési és merchandising feladatokon kívül a játék világán belül történő termékelhelyezéssel és a játékbeli reklámokkal is foglalkoznia kell majd. Azt nem tudni, hogy a Blizzard mennyire gondolja komolyan ezt a lehetőséget, de azt az álláshirdetésben is megjegyzi, hogy a hirdetéseknek fokoznia kell a játékélményt.

Mindez merészebb következtetéseket is szült: a találgatások szerint ez bizonyíték arra, hogy a Titan nem fantasy világban játszódik majd, hanem sokkal inkább közelebb áll a megszokott hétköznapokhoz, s inkább napjaink vagy a közeljövő történéseit dolgozza fel. Azt már a Blizzard korábban megerősítette, hogy a Titannak egyik ismert sorozatához sem lesz köze, így nem is Warcraftról, nem is Starcraftról, és nem is Diablóról van szó.

16.
16.
Stranger666
#15: Ha itt valaki troll az te vagy. Erre áll fel, ha írhatsz a blizzardos cikkekhez. Jólvan, nincs ezzel gond.
15.
15.
Lordnekroseth
Te pedig egy irtó nagy TROLL vagy! Mert képes vagy csak azért írni valamire, hogy valakinek beszólj, a cikkhez vagy cikkről semmit sem írsz.

És nem fikáztam a céget, csupán megmondtam, hogy mi csinál, ha ez sértő, akkor gáz.

Amúgy meg ezután akármit írhatsz nem fog érdekelni, az ilyen trollokat nem érdemes etetni....úgysem lehet velük semmit kezdeni.
14.
14.
Stranger666
#7: Baszod a fasz kivan már veled. NEM lehetne abbahagyni a kibaszott Blizz pocskondiálását??? MINDEN elbaszott blizzes hírnél ottvagy és ontod a fost. Kurvára senkit nem érdekel,hogy te kit és miért utálsz, unalmas vagy....... megint semmi konkrétet nem tudunk, de ők már zsidók meg tetevek meg minden. komolyan mondom szánalmas...
13.
13.
Bré
#1: Fallout: kóla whisky stb. :D
12.
12.
drat576
#7: ezt gyönyörűen fogalmaztad meg :) ...amúgy meg ja, a GW totál jó game, a 2 meg űberjónak ígérkezik, ha a Blizz-t nem is hiszem hogy megszorongatja, de az SWTOR lehet hogy bajban lesz (bár nem szívesen látnám ha a BioWare bebukná az első MMO-ját)
11.
11.
The Lone Drow
#8: Szívemből szóltál :)

#6:

Engem speciel a DDO tudott legtovább lekötni az MMO RPG-k közül. Szerintem az egy remek játék.
10.
10.
Lordnekroseth
Nemtudom menyire vagy benne a Média szakmában, de én ott kezdtem a pályám, és a reklám lényege, hogy észrevedd. Ha nem veszed észre, nincs értelme.
Az, hogy megbirod úgy is oldani, hogy zavaró ne legyen az már a szakmai tapasztalaton múlik.
A chuck norrisos reklámok, meg a tv reklámok pedig nem IN game reklámok. Az, hogy valami utal valamire az pedig nem olyan reklám amire most ők utralnak.

De igen teljesen egyértelmú, hogy fél képernyős beugró dolgokra nem kell számítani, az egy baromság lene a részükről. Kukázhatnák a játékukat, de őszintén én a Blizzard pénzéhességét látva semmin sem lepődnék meg.
9.
9.
Gariss
Szevasz, ha elolvastátok volna a cikket meg az első hozzászólást akkor még érdemi véleményt is tudtatok volna fogalmazni, de láthatóan a Blizzard meg a fizetős Mmo címszó pavlovi nyálreflexet vált ki nálatok is.

In-game reklám eddig is volt a WoWban (Mountain dew, TCG) mégis szerintem a játékosok 90%-a nem hallott róla. Itt is valószínűleg ugyanez lesz a helyzet. Ahol feltűnőbben reklámozni szoktak, azok általában F2P játékok, de ott sem kell arra számítani, hogy addig nem enged játszani amíg meg nem néztél két reklámfilmet.
7.
7.
Lordnekroseth
Ez egyáltalán nme azt jelenti, hogy reklámok lesznek a játékban, ez azt jelenti felvettek valakit a reklámszakmából,mert elkezdtek készülni arra, hogy infót adnak róla.
Csak ezt úgy akarják, hogy a lehető legjobban reklámozzák magukat. Jól megszokott Zsíros dagadt Blizzardos módon felistenítessék magukat, hogy a fanok oda meg vissza vért ontsanak egy olyan dologért amiről még szart sem lehet tudni.
Egyébként meg kit érdekelnek? Főleg a reklámaik. A youtube is kibebaszottul szétbasza az agyam a kurva szar popupokkal meg úgy ált az egész net. Az egész megvalósítás kérdése, de reklámozni csak úgy lehet, hogy ÉSZREVEDD...ha meg a reklámot látod akkor már idegesítő. Egyébként ENYIRE kibebaszottul rohadtul kurva nagy zsidók lettek? A GW ingyenes és mégsem kell, hogy reklámozzon dolgokat -_- . Rohadt nagy ratyi gecik lettek komolyan.Az ilyenekkel fordítják el az Európai közönséget maguktól.
5.
5.
Veldspar
#3: "Egy MMO az havi díjas"

DDO, LotRO, GW. Nem kötelező havidíjat fizetni, mégis megvannak, növekednek. A "sima" havidíjas rendszer ideje meg leáldozóban van.
4.
4.
Stranger
#3: Hát szerintem meg az MMO-k 99%-a nem havidíjas... O:
3.
3.
thernielle
#2: "blizz-actit ismerve tuti havidíjas lesz"
Nem. Nem a blizz-actit ismerve. Egy MMO az havi díjas. Majdnem mindig. Ennyi. Ez nem Activisionös úri huncutság. TERMÉSZETESEN havi díjas lesz, és ez így van rendjén. Egy-egy jól elhelyezett transzparens a házak falán, óriás-plakátok és egyebek pedig még közelebb is hozhatják az adott világot a játékosokhoz, szóval én még örülök is a dolognak. Nem kell rögtön a sátán munkáját gyanítani a háttérben. A fejlesztők, a kiadó, még a szolgáltatók is pénzt akarnak keresni a terméken, nincs ezzel semmi baj.
Amúgy meg - hivatkozva egy jó kis konteómra - úgysem fog soha megjelenni :)
2.
2.
erasmus
blizz-actit ismerve tuti havidíjas lesz, ha meg már havonta perkálnak érte akkor ne nyomják a pofájukba a hülye reklámokat, bár épp a blizz-actit ismerve valószinüleg mégis lesz reklám mert tökmind1 csak a pénz jöjjön.
1.
1.
Split
Ezt a dolgot már régebben körültáncoltuk. Egy reklámelhelyezés nem feltétlen azt takarja, hogy egy böhöm nagy kokakóla reklám lesz az interfész egyik oldalán. Szépen, ügyesen belerejtve a világba, szinte alig észrevehetően. Legalábbis egy jó reklám így fest manapság egy játékban (mondjuk kevés példa van jó reklámra, de értitek, ugye...). Az pedig, hogy ebből vonunk le következtetést a világ típusát illetően, nagy butaság lenne, mert fantasy környezetbe is mehet egy-két oda illő reklám. Ott van pölö a Vindictus (szintén nem a legjobb példa), ahol egész ügyesen megoldották a reklámokat. Persze ott nem rejtett dolgok vannak, hanem nyílt reklámok, de tökéletesen illeszkedik a játék dizájnjához.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...