Jöhetnek a Kinecttel szerelt laptopok?

  • Írta: zoenn
  • 2012. január 28.
  • Pletyka
Link másolása
Nem olyan nagy csoda ez, elvégre hamarosan érkeznek a PC-re szánt mozgásérzékelős szenzorok, s innen már csak egy lépés az, hogy a hordozható eszközökbe is integrálják a technológiát. A The Daily értesülései szerint a Microsoft már kapcsolatba lépett a laptopgyártókkal az ügy érdekében.

A The Daily magazin technológiai blogjának állítása szerint a Microsoft arra törekszik, hogy a Windows-alapú laptopokat Kinecttel szereljék fel a nagyobb gyártók. Sőt, az Asus közreműködésével már két netbook-prototípust is kifejlesztettek, melyet a Windows 8 operációs rendszer hajt - a lap szerint a gépek nem kísérleti jelleggel születtek.

Lehetséges, hogy a jövőben a nagyközönség számára is elérhetővé teszik a Kinecttel szerelt hordozható eszközöket? Kérdéses még, hogy vajon miként sikerült a testes szenzort a notebookok keskeny házába pakolni - jobb esetben a képernyő fölé. A felvetés még csak pletykaszinten létezik, semmiféle megerősítés nem született. Annyi bizonyos, hogy a Kinect február 1-jén érkezik a Windows-alapú PC-kre.

26.
26.
Quent1n
#25: Aki kancsal nem venne iylesmit. :) Nekik neurosisak kéne ami agyhullámokkal megy :D
25.
25.
NECROMORPH
#22 És mi van akkor, ha szegény kinect-notebook tulajdonos olyan kancsal, mint az állat? Arra egy különféle szoftvert kell majd nekik használniuk? :)
Vagy egyszerűen csak belezavarodik a szegény kinect, majd error-t jelez...:)
24.
24.
Quent1n
#23: "Ha csak az Xbox 360 Dashboard-ját nézed, egész jól el lehet navigálni benne a Kinect segítségével. " Az oké csak érted laptopnál ott ülsz 20centire minden a kezed ügyébe ergo a "hadonászás" felesleges időkidobás, plusz elég széles látószögű kamera kell hozzá a rövid táv miatt. :D

Ötleteljünk már kicsit! :) Ki mire tudná elképzelni notiban a Kinectet? :)
23.
23.
Gubi
Duplaklikk: két pislantás. Jobb egérgomb: jobb szemmel kacsintás. Hehe :D

#20: Majd biztos erre is kitalálnak valamit. A marketing mindenre képes, nem hiába mondják hogy a szart még jó marketinggel is el lehet adni... :P Amúgy szerintem ezzel az egész Kinect terjesztéssel már inkább Windows 8-ra készülnek, nem Windows 7-re. Ott már bent lesz a Metro Interface és azzal jobban össze lehetne kapcsolni.

#6: Ha csak az Xbox 360 Dashboard-ját nézed, egész jól el lehet navigálni benne a Kinect segítségével. Windows 8-ban is hasonló kezelőfelület lesz, szerintem ott is ezzel rukkolnak majd elő.
20.
20.
Quent1n
#19: +1. Egyelőre a marketing viszi a hátán a cuccot de nem gyengén.

Én sem igen értem notebook-ba minek kéne Kinect. Egy jó arckövető mosolyfelismerő webkamera tisztességes felbontással és sebességgel az nem rossz dolog valóban. De hogy pont a Kinect az amire szükség van? Hát nemtom. Most már arról szeretnék olvasni, hogy jönnek boxra az új profi Kinect címek és hogy PCn milyen progik fogják majd használni.
19.
19.
Lordnekroseth
Nincs is semmi program ami használná! Mi a halálnak? Istenem mit erőltetik? Látok benne lehetőséget, de szerintem sehova nem haladnak vele.
18.
18.
ZsupiDav
#17: Az első mondat kérdés lett volna :)
17.
17.
ZsupiDav
A prototípusokról van kép. Kíváncsi lennék, hogy kinectel szerelt notebookról, vagy notebookal szerelt kinectről van-e szó :D
Egyébként szerintem felesleges addig, amíg nem tökéletesen pontos az érzékelés (például az egér helyettesítéséhez), de így maximum prezentáció lapozgatásához, vagy kevésbé aprólékos munkákhoz. De lehet én vagyok szűk látókörű. Igaz arcfelismerésre lehet jó lenne, de annak meg annyi értelme van mint az ujjlenyomat olvasónak.
16.
16.
Yami
Konzolhoz jópofa dolog a Kinect, de egy notebookba tök felesleges.
15.
15.
Mortis
Korai ez még. Az irány folytatandó lehet, de ildomosabb lenne megvárni a pontosított szenzort.
14.
14.
GabeE3e
Még jó,hogy MAC-ekre nem teszik rá ...
13.
13.
Trapyd
Az igen. Beszerelik a TV dbe az új XBOX odba a LAPTOP odba. Akinek mind3 kell annak 3* adják el még akkor is ha nem is akarja használni. Akarod vagy sem mindenképp kifizettetik veled. Ráadásul elismert tény, hogy "hardcore" játékokhoz lehet ugyan használni, de nem hatékony. Köszönjük mikerofost
12.
12.
shooter1234
#11: Ja az a faxa, de mi van akkor, ha a laposhoz szigszalagozok egy kettes létrát. Az még nagyobb és még értelmetlenebb is. Habár így utólag meggondólva............................ tériszonyom van :(
11.
11.
daenath
#6: Jol gondolod, divat meg sznobizmus, na meg kell vaganykodni a havereknek, szomszedoknak hogy neki van :D
10.
10.
strike19
Nem értem laptopba ,mi haszna van.Szerintem játékra a laptop kényelmetlen kinect játékokra meg főleg.Szerintem a laptopnak túl kicsi a képernyőjük ,hogy lehessen élvezni.Szerintem ez a kinect laptop csak arra jó ,hogy ha parti van elviszed.Rádugod a HDMI csatit 100 cm átmérőjű tévére.
9.
9.
KeXxX
már előre látom hogy az emberi faj miért fog kipusztulni...
8.
8.
shooter1234
Na b*szki, pont ezt hiányoltam eddig a laposokból. Sőt, szerintem jó lenne, ha már hűtőkbe is beépítenék, ott is nagyon hasznos lenne.
7.
7.
Onegesius
Szerintem biztos, hogy megcsinálják, mert az emberek többsége már laptopot,
notebookot használ, és ez az arány csak növekedni fog
6.
6.
Rabit Wars
Valaki mondja már el hogy ez miért jó ez a kinekt :D ?
Mert szerintem semmire sem jó, amik vannak rá játékok elég gagyi szaroknak tűnnek nekem ,de lehet én látom rosszul a dolgokat, vagy ez most ilyen trendi dolog hogy ha van valakinek akkor az vagány dolog a fiatalok körében vagy csak szimplán sznobizmus , de az is lehet hogy én vagyok már maradi :Đ
4.
4.
shatterhand
nekem inkább tűnik eröltett nyomulásnak
3.
3.
daenath
Hat ez csucs, majd vonaton lesz min rohogni mikkor az oltonyos foszer salapal a laptopja elott :)))))
2.
2.
jookrisztian
Ha így folytatja a Microsoft akkor pár éven belül tényleg beköltöznek minden nappaliba!!!
A TV-k be már biztosan lesz KINECT!!!
1.
1.
berály
apró lesz ha összehozzák:):P
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...