Három hónapot késik a PC-s Prototype 2

  • Írta: zoenn
  • 2012. február 1.
  • Csúszás
Link másolása
Ez van srácok - mondaná Tapsi Hapsi a Bolondos Dallamok vasárnapi matinéjának végén, s mi is csak hasonló közhellyel vigasztalhatjuk a PC-s játékosokat. Csúszik a Prototype 2 számítógépes változata, ráadásul nem is keveset, kereken három hónapot a konzolos változatokhoz képest.

A csúszás tényét a játék Facebook-oldalán erősítette meg a kiadó, így a Prototype 2 PC-s változata csak július 24-én látja meg a napvilágot - három hónappal a konzolos verziók után. A késedelem okát nem indokolták meg az Activisionnél, de a Radical Entertainment megígérte, hogy további híreket kapunk majd hamarosan.

Természetesen kárpótlásban részesülnek a windowsos kollégák, vélhetőleg a tegnap bejelentett Radnet Edition számos extráját is megkapják majd ingyen. Mivel PC-n nem jelentettek be hasonló gyűjtői kiadást, így alapnak számít az, hogy plusz tartalmakkal kárpótolják a várakozókat.

A PlayStation 3-as és az Xbox 360-as változatot nem érinti a csúszás, ezek a verziók változatlanul április 24-én landolnak a boltok polcain.

26.
26.
p3ti
#23: Olyan szinten el kanyarodott a mondani valód a témától , hogy a végén csak saját magad akarod meg védeni , de nem is tudom mitől ? De ha el olvastad volna a kedves #14 kommentelő hozzászólását , le sem írtad volna ezt a sok feles baromságot . Amúgy meg ha rácsavarsz egy vastag rongyot a téglára , na azzal simán lehet ablakot pucolni .
25.
25.
#24: Szerintem nagyon jól mondod, egyetértek veled!
24.
24.
thernielle
#23: Nincs mit hozzá tennem. Inkább csak kommentálnám. Röviden annyit fűznék hozzá, hogy ugyanezt az utat tettem meg én is, a kazettás C16-tól tenyérnyi mono-monitorral a PC + PS3-ig. Hidd el, hogy 40"-os tévén is kiüt a felbontás-különbség, egyáltalán nem azt próbáltam sugallni, hogy konzolon minden tutibb. Láttam én Playstationon a Killzone-ban is szaggatást, a Bayonettáról ne is beszéljünk, csak hogy a legutóbbi két játékról beszéljünk. Egyszerűen csak azt szerettem volna - ezek szerint sikertelenül - előadni, hogy egy konzol-port játék PC-n ritkán tudja ugyanazt az élményt nyújtani. Nem is biztos, hogy ezt most minden aspektusában meg tudnám magyarázni, talán valami elveszik átírás közben, nyögve-nyelősebbnek hat, ilyesmi.
Hozzá tenném, hogy egy-két hónapja még nekem is a PC volt a fő játékplatformom, és azt is elmondanám, hogy még mindig két magos processzorral tolom, teljesen minimális kompromisszumokkal a grafikában (a Witcher 2 és a Skyrm is csak a leg-ultrább beállításokat nem bírta el). Playstationt a konzol-exkluzív játékok miatt vettem, és kezdek rájönni, hogy minél kevesebb időm van játszani, annál inkább a konzol elé teszem le magam, és pár perc után (meg mondjuk két méterről a fotelből) már egyáltalán nem zavarnak a felbontásbeli különbségek. Pont a rohadt Pc - konzol flamewar miatt szoktam postolgatni, nem azért biztatok PS vagy box vásárlásra, mert fanboy vagyok, hanem mert tényleg megváltoztatja az ember nézőpontját ebben a témában és mert egy teljesen új, szélesebb világképet fog kapni. Ennyi.
23.
23.
Trapyd
#22: Kicsit megkeverted a témát :), de az csak véletlen ahogy látom. Szal "hardcore" játékos szerintem aki jól nyomja a témát. Nyilván megvan, hogy milyen típusú játékot milyen vezérlővel jó játszani. Téglával is lehet ablakot pucolni csak kurva nehéz. Van PC m és PS3 am. Nem felvágásképp csak, hogy képben legyünk. A PC a munkám és egyéb elfoglaltságok miatt és azért kell, mert vannak - voltak - lesznek rá olyan címek amik nincsenek konzolon és mocskosul érdekel és tény, hogy technikailag ez a legdurvább tehát a legszebb látványt produkálja. Persze lehet nyomatni, hogy grafbuzi vagyok, de én még quartzjátékon és Commodore 16 on kezdtem a témát, szal végigtapostam a pixelháborút és rakat maradandó élmény van bevésve. A gfafika önmagában semmi, ha nincs kraft a gamában, de ne legyünk álszentek, mert minél durvábban néz ki egy játék annál jobban keni neki a feelinget és ez is tény. Bárki aki ezt tagadja xy indokkal hazudik. A PSt most vettem leginkább a bunyós cuccok miatt, meg konzol exkluzív címekért és a 118cm es tévémen igenis feltünő, hogy 720 ban tolja. Egy Castlevania Lords of Shadow, ami igazán gyönyörű és részletgazdag sajnos ez miatt némi csorbát szenved, látvány szempontjából, de a feelingje az üt. Azoknak meg akik sírnak, hogy egy gamer PC 200 tól kezdődik azok sírjanak tovább ha úgy jól esik, mert 120 ból simán összerak az ember egy olyan konfigot ami mindent visz fullhd fullgarf beállításokkal min 40 fps el bármit, persze ha jól megírták. Egyébként konzolon is láttam szaggatást nem egyszer szal csitu. Aki játszani akar mindegy milyen platformon teszi csak jól szórakozzon ha meg nincs rá pénze tipli dolgozni. Diákként én is güriztem, mint a gép. Aki csak a sültgalambot várja a pofikájába az ne sírjon, mint a kisribancok. Túl sok a rinyagép meg az anyázó elégedetlenkedő háborúzó ember. Kapjatok már észbe ezért tart a világ ott ahol most vagyunk. Respekt minden normális arcnak.
22.
22.
thernielle
#14: Elnézésedet kérem, hogy nem sikerült a te szinteden megfogalmaznom a mondandómat, te kis troll. Veled ellentétben azért a legtöbben felfogták, mit is akartam "ide hányni". De a gratulációdat köszönöm, nagy becsben tartom, nem minden nap tisztel meg egy ilyen segghülye barom a kötekedésével :)

A felbontásos témában ellenben igazat adok Trapydnak, nincs ezzel baj, fotelből, két méterről egyébként nem olyan feltűnő. A logikám arra épült, hogy az ilyen játékok elsősorban kontrollerrel játszhatóak, magamból kiindulva meg olyasmit nem vettem PC-hez, mer' "hardcore" vagyok, tutira sokan vannak vele még így. De értem amit mondasz.
21.
21.
Eledhryon
Én személy szerint bizakodom...az eddig kiadott videó-anyag alapján sokat javult a cucc...inkább kiadok 10 000 ft-t a tisztességes iparos munkért minthogy vegyek 70 000 -ért 1 konzolt ami kb. 3 év alatt "elévül" és felét veszíti az árának...persze a konzol jó hiszen megvannak a maga előnyei de a fő platform attól még a PC marad...1szerre vagyok boldog PC és PS3 Slim tulaj...de ha válaszatni kéne akkor csakis az asztali gép jöhet szóba...szal lényegében jöjjenek csak azok az ingyenes DLC -k :)
20.
20.
Vopesz
Nem vagyok egy programozó zseni, de a pc-s csúszások oka nem abban van, hogy tovább kell optimalizálni? Tehát amíg a konzol verzióknál nem kell szarakodni ezzel annyit, mert mindenkinek ugyanaz a konfigja, addig pc-n a sokféle hardware miatt ez tovább tart. Ülni meg ugye nincs értelme a programon, ha már kész van, ezért jön ki általában a konzol verza hamarabb. Persze ezt kérdezem, nem kijelentem.
19.
19.
Ghost16
OMFG!!! -.- Miééééért??? Nem hiszem el, midíg ez történik... Persze hogy a PC késik. Konzolra valahogy soha semmi nem késik.
18.
18.
felegyi
Semmi illegalitáson nincsen szó... nem MO játékvételi eladása miatt csúszik! Külföldön lazán megveszi az akit érdekel, viszont ha mind3 platformon egyszerre adják aki akkor ügye már miért ne szedné le a high-end gépjére?! Viszont ha konzolra hamarabb jön ki és tényleg érdekli, akkor egyfeszt megveszi az MP miatt nem buherált gépjére!
16.
16.
randall13
Kezdem azt hinni, hogy ezek a késések is előre meg vannak tervezve. Ráadásul logikus is lenne. Egyértelmű, hogy a bevétel nagy hányada konzolokból jön. Na de ha a PC-sek legtöbbje letölti és elterjed a hír hogy ez bizony alulmúlja a várakozásokat, ki venné meg? Majd biztos jönni fog a hivatalos közlemény, hogy a pc-s változat még csiszolásra szorul és még mennyi mindenen javítanak a konzolos verziókhoz képest. Blablabla.
15.
15.
alexcargooo
kár, pedig már nagyon várom:/ de mondjuk ezt lehet büntetésnek is venni, mivel a pc gamerek több mint 3 negyede illegálisan szerzi meg a játékokat.
14.
14.
drat576
#3: Ja. majd pont azért fogok egy szar konzolt venni, mert nem tudok pár hónapot várni egy olyan címre ami amúgy is alig érdekel...az első rész jó volt, végig is vittem, de azért ez mégse egy világmegváltó cím.
#1 Ehhez az egész kommenthez csak gratulálni tudok, szép nagy baromságot sikerült idehányni.
13.
13.
Trapyd
#1: Már meg ne haragudj, de semmi logika nincs abban, hogy konzolon jobban élvezhető ez a játék. A játék feelingjét a játék adja meg, ha dettó ugyanaz mindenhol és nem a platform. Mondok egy példát: 250 Km/h ás sebességet akarsz elérni, mert az mekkora érzés (ez a játék). Mindegy, hogy Ferrarival Porscheval vagy mittomén mivel éred el (ez a platform), mert te a a sebességet akarod.
12.
12.
Igazából mindegy, mennyivel hamarabb jelenik meg a konzolos verzió, ha belátható időn belül van (ami legyen mondjuk 6 hónap). Nyilván azoknak kedveznek egy kicsit, ahonnan több bevételt remélnek. Nem hiszem, hogy a 3 hónap arra fog elmenni, hogy gőzerővel portolnak és fejlesztenek. Jó esetben is maximum nagyobb látótávolságot és texturákat kapunk, szóval szinte mindegy ! :D

Szerény személyem tekintetében inkább az a baj, hogy nagyon nem vagyok kíváncsi a franchise-ra, mert az elsővel elvették tőle a kedvem (tudom, szuverén probléma). Rosszul válogatják meg, mit adnak oda koncként és mit nem... Ezt simán beáldoznám és tudnék helyette számtalan másik címet mondani amit inkább kérnék szépen... ;)
11.
11.
p3ti
Azt nem értem hogy miért nem fejlesztik ki a PCs verziót normálisan arra a dátumra amikor a többi platformra is megjelenik a gamma :\ Kicsit szemétség váratni az embereket , hol ott a másik platformon már játszhatják
10.
10.
szuja
már nem mintha csúnya lenne de attól még a felbontás kisebb
9.
9.
szuja
thernielle bocs de nincs kedvem hányni konzolon a kis felbontástól.....
8.
8.
adriano28
kapják be a **** t ezek a m***** k***a zsi*****g*****.. f*** kell váratni az embert -.-
7.
7.
shooter1234
Nem gáz, gondolom ha egy sz*r portot akarnának kidobni pc -re, akkor nem csúszna egy napot sem. Úgyhogy ez valamilyen szinten biztató is.
4.
4.
giga321
Hát na mind 1 , meg várjuk.
3.
3.
thernielle
Ja, igen: a mellékhatások elkerülése érdekében tessék beruházni egy konzolra, egy (több) gonddal kevesebb :)
2.
2.
thernielle
Ja, igen: a mellékhatások elkerülése érdekében tessék beruházni egy konzolra, egy (több) gonddal kevesebb :)
1.
1.
thernielle
Szerintem no problem, az ilyen szeletelős-témát amúgy is konzolon lehet a legjobban élvezni. Arról meg nem is beszélve, mennyivel nagyobb eladásokat fog produkálni. Szerencsétlen PC-sek meg kapnak majd valami fos portot, amitől a falra fognak mászni, és mehet a rinyálás, hogy ez is mekkora szar. Ezzel mondjuk nem a játékosokat minősítem, csak prognosztizálom, mire lehet számítani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...