Fejlesztői naplón az új Alan Wake

  • Írta: fojesz
  • 2012. február 7.
  • Videó
Link másolása
Alig két hét van hátra az Alan Wake's American Nightmare bemutatkozásáig, ezért a Remedy belevágott fejlesztői naplósorozatába, melyben a játékon dolgozó munkatársak osztják meg gondolataikat a projekt kapcsán. Itt van az első rész, mellékeltünk hozzá néhány új screenshotot is.

A fejlesztői napló első részéből túl sok újdonság és érdekesség nem derül ki, a srácok elmondják, hogy spin-offról van szó, megemlékeznek nagy vonalakban a történetről, és megemlítik azt is, hogy a hangulat egészen más lesz, mert míg az előző rész Stephen Kinget és a Lostot idézte, addig az American Nightmare stílusa Quentin Tarantinóra és az Alkonyattól pirkadatig című mozira emlékeztet. A játék február 22-én jelenik meg az Xbox Live-on, íme a napló és a 7 új screenshot:

13.
13.
Vopesz
Jópofa lesz! A háttér is nagyon nagy, amikor pl talicskában tolják 1:10 környékén a taken-t :D
7.
7.
Freed
Amúgy ez most csak Live-os letölthető játéknak szánják, vagy készül lemezes kiadás is? Ezt tudja esetleg valaki?
3.
3.
Igen, a fejlesztő cégnek kellene, hogy minden joga meglegyen ahhoz, hogy [ ... ] és ide a kipontozott részre azt írsz amit akarsz. ;D

A szomorú valóság viszont az, hogy a kiadó dönt mindenben és a fejlesztő úgy táncol, ahogy a kiadó fütyörészik, szinte beleszólás nélkül :( Ne keverjük össze a két dolgot: a fejlesztő többnyire a kiadó _hiteléből_ csinálja a játékot (tartja fenn a brigádot), a pénzekről, platformokról meg a kiadó dönt. A fejlesztő a legtöbb esetben (jó esetben) javasolhat, de sok esetben még azt sem :)

Ez egy szar és mocskos világ, és a Sony, Microsoft, EA és társai miatt az, nem pedig a Remedy, Bioware vagy épp az Infinity miatt ! Nagyon nem mindegy!!!
2.
2.
Yagami Light
Szerintem egy fejlesztőcégnek minden joga megvan ahhoz, hogy eldöntse milyen platformra fejlessze a játékát, még akkor is, ha az utolsó pillanatban változtat a tervein. Ez csak természetes. Egy játék fejlesztésénél nagy pénzek jönnek és mennek, ezért ez nem róható fel nekik, ha mondjuk úgy látták jónak, hogy valamilyen szempontból előnyösebb lenne számukra, hogy csak Box-ra dobják ki.
Persze utólag rájöhettek, hogy talán PC-re is ki kellett volna dobni, de ez akkor is lényegében az üzletről szól, nem pedig arról, hogy bárkinek a lelki világába bele akartak volna taposni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...