FIFA Street-fícsörök kerülhetnek a FIFA 13-ba

Az EA Sports illetékesei jelenleg is azon morfondíroznak, hogy átvegyenek bizonyos elemeket a FIFA Streetből a FIFA 13-ba. Bár a döntés még nem született meg, a fejlesztők szerint ez azt jelenthetné, hogy akár a profi cselezési rendszer is átkerülhet a nagypályás epizódokba.

Aki ismeri a FIFA-sorozatot, tudja, hogy a FIFA Street minden tekintetben élesen elüt az évi rendszerességgel megjelenő, számozott epizódoktól, éppen ezért nehéz csakúgy "dobálni" a technológiát a két cím között még akkor is, ha a fejlesztés házon belül történik.

A márciusban megjelenő FIFA Street viszont előrelépés ilyen tekintetben, hiszen először a sorozat történetében az EA Canada által hegesztett FIFA 12 motort fogja használni, így a játék úgy hozza majd a Street-epizódok sajátosságait - például az új cselezési és az álló labda kezelési rendszert -, hogy közben ugyanarra az engine-re épül, mint a FIFA-részek.

Gary Paterson kreatív igazgató szerint jelenleg a FIFA Street- és FIFA-csapatok szorosan együttműködnek, megosztják egymással az ötleteiket, így történhet meg az is, hogy bizonyos funkciókat átemelhetnek majd a FIFA 13-ba az új FIFA Streetből. Paterson úgy tudja, ezzel kapcsolatban még nem született konkrét döntés, de a srácok jelenleg is agyalnak az ügyön.

A FIFA Street cselezési rendszere nagyon jó, de rendkívül sok animációt követel meg, az álló labda kezelésére pedig nincs nagy szükség a nagypályás fociban. Ezek ugyan kiragadott példák, függetlenül attól, hogy valóban átemelik őket, az már mindenképpen előrelépés, hogy van lehetőség a játékok funkcióinak átvételére, hiszen a közös motor adott.

Mit gondoltok, kellenek a FIFA-ba a FIFA Street-szintű cselek?

30 komment - szólj hozzá!