GDC 2012: Több kell a Call of Dutynál - Molyneux

A hazugságok - vagy inkább a túlzott ígéretek - nagymestere ezúttal azzal kapcsolatban nyilatkozott a Game Developers Conference-en, hogy mindenképp szükségünk van egy hardcore kinectes játékra, mert különben hamarosan belefásulunk a Call of Dutyba.

Az Eurogamer kapta mikrofonvégre Peter Molyneuxt, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, vajon tényleg szükség van-e hardcore játékra a Kinecten. Pontosabban: a hardcore játékosoknak szüksége van-e egy kinectes játékra? A brit játékguru egyértelműen állítja, hogy igen: "Persze, pont ők [a hardcore réteg] azok, akiknek szükségük van új élményekre. Ezzel kapcsolatban komolyan lelkes vagyok - ha nem vigyázunk, akkor rommá fogjuk untatni őket. Még mennyivel tudunk nagyobb robbanásokat betenni egy játékba, hogy szórakoztassuk őket?"


Molyneux szerint pont ugyanaz zajlik le most, mint Hollywoodban az akciófilmek esetében: feltaláltak egy formulát, és azt adják el újra és újra. Szerinte azonban, ha kreativitásról van szó, nem szabad megriadni attól, hogy egy kicsit többe kerül, akkor is az innovációra kell törekedni. "Tényleg a Call of Duty az? Tényleg ez az, amiről ez az egész iparág szól? Mert ha igen, akkor küldjetek az elmegyógyintézetbe most azonnal" - jegyezte kicsit viccesen.

Molyenux végül még elmondta: arra számít, hogy nagyon jó éve lesz mind a Microsoftnak, mind pedig a Lionheadnek, és több nagy cím is közel van a befejezéshez.

24 komment - szólj hozzá!