GDC 2012: Több kell a Call of Dutynál - Molyneux

  • Írta: InGen
  • 2012. március 6.
  • Hír
Link másolása
A hazugságok - vagy inkább a túlzott ígéretek - nagymestere ezúttal azzal kapcsolatban nyilatkozott a Game Developers Conference-en, hogy mindenképp szükségünk van egy hardcore kinectes játékra, mert különben hamarosan belefásulunk a Call of Dutyba.

Az Eurogamer kapta mikrofonvégre Peter Molyneuxt, akit azzal kapcsolatban kérdeztek, vajon tényleg szükség van-e hardcore játékra a Kinecten. Pontosabban: a hardcore játékosoknak szüksége van-e egy kinectes játékra? A brit játékguru egyértelműen állítja, hogy igen: "Persze, pont ők [a hardcore réteg] azok, akiknek szükségük van új élményekre. Ezzel kapcsolatban komolyan lelkes vagyok - ha nem vigyázunk, akkor rommá fogjuk untatni őket. Még mennyivel tudunk nagyobb robbanásokat betenni egy játékba, hogy szórakoztassuk őket?"


Molyneux szerint pont ugyanaz zajlik le most, mint Hollywoodban az akciófilmek esetében: feltaláltak egy formulát, és azt adják el újra és újra. Szerinte azonban, ha kreativitásról van szó, nem szabad megriadni attól, hogy egy kicsit többe kerül, akkor is az innovációra kell törekedni. "Tényleg a Call of Duty az? Tényleg ez az, amiről ez az egész iparág szól? Mert ha igen, akkor küldjetek az elmegyógyintézetbe most azonnal" - jegyezte kicsit viccesen.

Molyenux végül még elmondta: arra számít, hogy nagyon jó éve lesz mind a Microsoftnak, mind pedig a Lionheadnek, és több nagy cím is közel van a befejezéshez.

24.
24.
kopic
#23: Én úgy gondolom, hogy a Ryse komoly játék lesz!
23.
23.
LtGlove
Ha a Kinectre kitalálják, hogy lehet irányítottan előre haladni, nem pedig automatán, akkor szinte bármit meg lehet csinálni. Erre inkább a kooperatív játék lenne alkalmas. Ha a hardcore oldalnál maradunk, legyen pl. egy Halo. Az egyik játékos vezeti a kocsit, a másik pedig a géppuskát kezeli. Viszont ha tényleg nem jönnek ki időben valami komolyabb játékkal a piac végképp elkönyveli casual cuccnak és utána már nehéz lesz lerombolni az előítéleteket.
A Fable folyamatosan megpróbál kilépni a sablonos megjelenítés, játékmenet és irányítás alól, de nem lehet ezt egyben megtenni, mert ilyen a piac és a sok kompromisszum miatt a harmadik rész kissé felemás lett.
22.
22.
Gamer
Az igaz, hogy a Cod egy sz@r! A hardcore réteg már rég lehúzta! Csak az újgazdag nyálas paprikajancsiknak jön be vagy a gyerekeknek!
19.
19.
Optimus Prime
Ez a Molyneux mindig megmondja a tutit. Bár egy játékát se ismerem, egy se az én stílusom vagy műfajom. De amit a COD-ról mondott az tetszik.

#6: a COD mér rég halott, csak a PR-tól nem látják sokan.
15.
15.
kopic
Ez az ember nagyon szánalmas!
14.
14.
alex512
Nem az írányítás határoz meg egy játékot. Attól nem lesz jobb egy játék h máshogy kell írányítani, mert kb erről szól a kinect. Vhogy arról megfeletkezik, h a COD uralma alatt is jelennek meg olyan címek mint az Alan Wake, L.A. Noir, Deus ex...stb csupa olyan játék, amik nem a még több robbantással akarnak kitűnni a riválisok közül. Elég nagy gond ha már Molyneux is azt mondja h ez a lényeg egy játékban.
13.
13.
Raziel88
Ne a másikkal törödjön hanem csináljon legalább olyan jó játékokat mint a FABLE 1.
Az már úgy látom nem megy. :(
12.
12.
Raziel88
#11: Nem is volt olyan jó mint az 1.
11.
11.
simon 555
#1: azért nem volt az olyan rossz:D
10.
10.
frenkyboyhun
Haljátok én el nem tom képzelni hogy egy hapek a kinect előtt rászkódjon mint egy hülye epilepsziás rohamot kapó habos szájú egyed, fegyver imitálása közben. Szerintem egy ilyen játék nagyon nagy szégyen lenne a hatalmas sikereket elért cégnek.
9.
9.
giga321
#7: kinect arra jó, hogy félrészegen a srácokkal elökörködjünk a kinect sports-szal*

Pontosan :) vagy valamelyik táncos game-val.
7.
7.
shifteeh
kinect arra jó, hogy félrészegen a srácokkal elökörködjünk a kinect sports-szal. de hogy hc játékokat játsszak rajta... na azt nem tudom elképzelni. az viszont tény, hogy a CoD-nál sokkal több kell: BF3. paff... még kinect sem kell hozzá...
5.
5.
4.
4.
szcsaba1994
Kinectre NEM LEHET hc játékokat csinálni 1 egyszerű okból: Nincs gomb, maivel irányíthatna.
Ha már a kontrollert használni kell akkor ki használná a Kinectet?
Wii-nél azért oldható meg, mert ne maz egész testes mozgást érzékeli, hanem cska a kézét. Így a gombok használata egyszerű
3.
3.
csonti02
2008 óta semmit nem tett le az asztalra. Nem, hogy inkább elismerné mások sikerét.
1.
1.
Ca$h
Hát nemtom ... egy Fable III és a hozzá tartozó kamuígérgetések után én egy ideig inkább meg se szólalnék!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...