GDC 2012: Bejelentették az új SimCity-t

  • Írta: zoenn
  • 2012. március 7.
  • Bejelentés
Link másolása
Vége a találgatásoknak, San Franciscóban hivatalosan is megerősítették a SimCity 5 készültét. A Maxis egyben gyorsan leszögezte, nem számozott címmel van dolgunk, a játék szimplán a SimCity nevet viseli. Talán azért, mert rebootról van szó, nem következő részről. Az első látnivalók is befutottak már.

A pletykák igazak, a SimCity valóban visszatér - erősítette meg a felvetéseket a Maxis alelnöke, Lucy Bradshaw. A népszerű és műfajteremtő játék újabb darabja 2013-ban jelenik meg PC-n, az Originen már elő is lehet rendelni. "Kanyargós utakon" vannak túl a fejlesztők, ezzel magyarázták a rajongók számára, miért késlekedett eddig a játék.

Minden tekintetben továbblépés lesz a SimCity, a táj sokkal részletesebbnek ígérkezik, porfelhő keletkezik az építések során, a város az eddig legnagyobb élményt nyújtja majd. A szimulációs motor jelentős frissítéseket kapott, beleértve a gazdasági adatokat is. Az erőforrások végesek, a játékosoknak szembesülniük kell azzal, ami a mai valóságra is jellemző: a polgárok könnyedén elveszíthetik munkahelyüket, nehéz az ingatlanvásárlás. A Maxis vadonatúj fizikai motort épített a játékba, mely főleg a természeti katasztrófák hatásainál mutatkozik meg.

A szociális funkciók sem hiányozhatnak majd: összekapcsolhatjuk városainkat a barátainkéval, globális ranglistán követhetjük nyomon az erőforrás-felhasználásokat, a tisztaságot, a környezetszennyezés mértékét, a vagyont és barátainkra jellemző más tényezőket is. Minden út járható és működőképes, nem szükséges a közösségi funkciók használata - nem a legösszetettebb játékot készíti a Maxis, a cél az, hogy minél több játékost maguk mögé állítsanak.

Hatalmas előrelépés történt PC-s berkekben, a tíz évvel ezelőtt megjelent negyedik részt már egy okostelefon is könnyűszerrel futtathatja, így ideje volt már egy újabb SimCity-nek. A fejlesztési munkálatokat nagyban befolyásolták a rajongók ötletei, így joggal bizakodhatunk, hogy jövőre egy teljesen új generáció is élvezheti a városépítős cím újabb eljövetelét. A saját fejlesztésű GlassBox Engine igen kifinomult látványvilággal szolgál majd - bár az itt látható képek csupán artworkök.

7.
7.
giga321
1 részével sem toltam de ez elég tetszetős ez a trailer. Kipróbálom majd.
6.
6.
A SimCity 4 volt eddig a legjobb rész(most is fenn van a gépen), remélem fölül tudják majd múlni. Mert ha igen, akkor egy nagy sikerjáték készül.
5.
5.
MadDragon
Már bocs, de mit lehet a SimCity-n rebootolni? :P
Amúgy várós. :)
4.
4.
vwxyz
Ha megkapja a 4. rész felépítését, szal az egész játékmechanikáját, és azt kicsit tovább fejlesztik, plusz ez a grafika ami a trailer-ben van, akkor isten király játék lesz! :D
SimCity 4 a legjobban sikerült város építős!!!! :D
1.
1.
gucho
én nagyon szerettem, így ezt várom
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...