Colonial Marines - Wii U-n lesz a legjobb

  • Írta: InGen
  • 2012. március 29.
  • Hír
Link másolása
A Nintendo állítólag az idei E3-on újra bemutatja a Wii U-t annak érdekében, hogy egy kicsit jobban meggyőzze a befektetőket és a közönséget a konzol képességei felől. A fejlesztőket azonban láthatóan nem kell meggyőzni: a Gearbox szerint például az új Alien-játék is a Wii U-n lesz a legjobb.

Kicsit furcsa, amikor egy fejlesztő arról beszél, hogy a többi, mindenki által kedvelt platformhoz képest egy másik, még meg sem jelent gépen mennyivel lesz jobb az új játéka, de jelen esetben ez a helyzet. Legalábbis Randy Pitchford, a Gearbox vezetője azt nyilatkozta, semelyik platform nem érhet a Wii U-s játékélmény közelébe.

 
"A Wii U-verzió sokkal többet kínál. Egyik platform sem tudja azt, amit a Wii U. Ha szereted az Xbox 360-at, akkor még nem ismered azt a világot, ahol megvan ez az újfajta interfész [az érintős kontroller - a szerk.]. De amint megszokod, elkezded felfedezni a lehetőségeit, és rájössz, hogy olyan lehetőségeket ad, ami egyik konzolon sem lehetséges, ahol nincs ilyen eszköz" - mondta Pitchford, majd elmondta, a Gearbox minden erejével azon van, hogy a Colonial Marines teljesen kihasználja a Wii U lehetőségeit, és egyedi játékélményt nyújtson.

A cégvezető ezen kívül elmondta, szerinte már nem kell sokáig várnunk arra, hogy a Nintendo elkezdjen pontos részleteket közölni az új konzolról.

52.
52.
DON GONDOCS
Bisztos vagyok benne hogy ez a wii-u még nagy siker lesz, ugyanis legalább a kontrollert akarják érdekesebbé tenni, nem elvenni aszt, ala kinekt
51.
51.
Hubert Cumberdale
#45: Már bocs, de nem uszítottam senkit, főleg nem egymás ellen, ha azért a kommentért támadhatott valakit, az max én vagyok. És akárhogy is nézem nem is lobbantottam fel semmilyen vitát, azon kívül, hogy hozzám is szolt egykét kommentben, de ez minden, csak nem uszítás. Csak tettem egy észrevételt, mert az szúrta a szemem.
50.
50.
Kumite
#49: :)
Azt egy ideig fogod is nyomni, szerintem a hardcore játék definícióját bőségesen megtestesíti :)
49.
49.
daenath
#44: Majd elfelejtetem, beszervaltam kolcsonbe egy Wii-t, nyomom a Donkey Kong Return-t mint hulye gyerek a csiga szemet :))))
48.
48.
daenath
#47: Ehhhh, fene tudja, had ne bamuljak mar 2 kijelzot mikor jatszok, ezel az eroval 2 monitoron is jatszhatnek egyszere ugyanazal a jatekal, kapkodhatnam is a buksim mig fel nem porognek mint egy bugocsiga :D Most nem azt akkarom mondani hogy hulyeseg ez a kijelzos kontroler, csak en old school gamer vagyok, szemeket a kepernyon ujjakat a gamepadon azt mehet a menet ;)
47.
47.
volkornka
Én azt nem értem, hogy mért nem lehet elfogadni, hogy egyszerűen +1 kijelző több lehetőséget nyújt....ezt már tényleg csak trollkodással lehet cáfolni. Az egy érthető dolog, hogy van akit nem érdekelnek az újítások, de attól még lehet érteni a hasznát. Plusz egy érintőképernyő, +1 kamera, stb. Az oké ha valaki azt mondja hogy "engem nem érdekel", de hogy értelme nincs, az hülyeség.
Például ott a térkép funkció. A valóságban sem a szemed sarkában látod, ahol amúgy elég érdekes lenne látni, lévén hogy középre fókuszálsz. Bizony lenézel a térképedre, hogy lásd az utat, ami jelen esetben a kontroller lenne. Mondjuk szerintem még vicces is lenne így megdögleni egy fps közben, hogy hopp nem figyeltem eléggé, mert a térképpel voltam elfoglalva. Szóval a lényeg, hogy sokkal valósághűbb.
46.
46.
Dragonborn
Én nagy alien rajongó vagyok ezért is vártam ezt a játékot, de azért annyira nem hogy vegyek érte egy wiiut max letöltöm ha elmegy a pc-men de pénzt ezek után csak adjanak a wii-sek, különben is a gearbox eddig semmi klasszikust nem rakott le az asztalra.
Sebaj a Prometheusszal böven megelékszek majd, mivel ismét Scott rendezi.
45.
45.
hedzsooo
#39: Megis beleszoltal. ^^ Nem kell hergelni egymas ellen senkit, jo lenne mar errol a mentalitsrol is leszokni, persze van aki ezt elvezi, szorakoztatja az ilyen "musor" is a kommentekben...
44.
44.
Kumite
#43: Én minden érvet meghallgatok és el is fogadok.
Azt elfogadom, ha valakinek nem jön be valamelyik játék, valamelyik univerzum, valamelyik konzol. Azt nem, ha ezek közül valamelyik haterkedésbe torkollik / trollkollik.
Azzal viszont nem tudok érdemben mit kezdeni, hogy hasraütés szerűen dobálóznak olyan adatokkal, hogy csak 10 év alattiak vesznek ezt vagy azt, meg egyébként is egy átlag európait a CoD érdekel csak.

Ahogy azzal sem, hogy tizeniksz darab érv mellett egyedül abba kötnek bele, hogy kinek mit adtam el és tapasztalatból mit tudok a témával kapcsolatban mondani, majd reagálásként ismét személyeskedés jön.
43.
43.
Hubert Cumberdale
#42: Te már nem is azért írsz ide, hogy kiderüljön, hogy kinek van igaza, hanem azért, hogy neked legyen igazad, aztán a mellkasodat csapkodva tudj üvölteni az empire state building tetejéről.
42.
42.
Kumite
#39: Azt hoztam el, hogy legalább 100 eladott Marióból mennyi landol felnőttnél és mennyi gyereknél.
Sajnos nagyobb merítésem és statisztikám nincsen cáfolni azt, amit mond, de a 70% épp 70 érvvel több, mint az övé...

Melyik részével nem értesz egyet egyébként annak, amit írtam, szívesen meghallgatom.
41.
41.
Kumite
#40: * hülyeség ellen
40.
40.
Kumite
#38: Ez nem vita volt, hanem trollkodás a részedről.
Írtam érveket, tényeket, nem egyet, nem kettőt. Szubjektív véleményt NEM írtam sehol sem!!! Te pedig semmire sem tudtál érdemben reagálni, csak magadból való kiinduláson alapuló dolgokkal jöttél, majd a végét lezártad egy gyenge személyeskedéssel. És még a N gamerek a gyerekesek, aha, értem.

A Nintendo-t pedig félre is teheted, mert nem a Nintendo mellett vagyok állandóan, hanem a hülyeség mellett.
Ha azt írtad volna, hogy a Diablo 3 egy sz*r és ugyan kit érdekel a darkgótikmetálos norvégokon, finneken és a sátánistákon kívül, akkor is megírtam volna, hogy óriási tévedésben élsz.
39.
39.
Hubert Cumberdale
#36: Nem akarok belepofázni mélyenszántó vitátokba, de most komolyan azt hozod fel érvnek, hogy te már adtál el Máriót?? xD
38.
38.
greenmelon
#37: Ezek szerint túl sok gyermeteg lelkű ember van a gamer társadalomban akik még soktízévesen is Marioznak. :)

Én itt kiszállok a "vitából", már a nicknevedből tudhattam volna, hogy kár bele is kezdenem, mert rögtön harapsz minden egyes megjegyzésre ami nem a Nintendót helyezi a jéghegy csúcsára.
37.
37.
Kumite
#36: Egy másik példa:

http://www.gamespot.com/super-mario-galaxy-2/forum/how-olds-the-mario-players-54471974/?page=0

Nálad a labda érvekkel, tényekkel, felmérésekkel...
36.
36.
Kumite
#35: Kutatásokkal vagy eladási adatokkal tudod igazolni ezt az állításodat, vagy csak alaptalanul és pontatlanul magadból indulsz ki?
Netán európai kultúra ismeretekből doktoráltál?

Én már nem egy, de nem is csak tíz Mario játékot adtam el adok-veszek üzletelgetések során. Kb. 30% viszi a gyerekének, a maradék 70% saját magának... Neked van valamilyen tapasztalatod ilyen téren?
35.
35.
greenmelon
#33: Tisztelet a kivételnek, Final Fantasy például. De egy átlagos európai ember kultúrájától amúgy is messze vannak ezek.
34.
34.
Kumite
#33: Ki tudnád fejteni a szellemi épséget legcsillogóbb mivoltával, hogy miért játszanak csak 10 év alatti emberek Professor Laytonnal, Advanced Wars-sal, Final Fantasyval stbstb?

De írhattam volna DS-re az első Resident Evilt, Aliens: Infestation, 3DS-re a platformexkluzív RE: Revelations-t, Monster Huntert is. Ha ezeket a címeket is meg tudod magyarázni, akkor ígérem megveszem a 3 éves keresztlányomnak valamelyik RE-t...
Továbbá nem tudom mióta korhoz kötött, hogy ki mivel játszhat. Pl. engem még sosem zavartak ki moziból, amikor egy animációs filmet, pl. Toy Story 3-at néztem. Vagy esetleg az is felülről korhatáros, mert akkor szerencsém, hogy megúsztam a kitoloncolást arról a sz*r gyerekes, csak gyerekeknek való filmről...
33.
33.
greenmelon
#32: 5. Nem trollkodásnak szántam, csak szerintem 10 éves kor fölött szellemileg ép emberek nem játszanak az általad felsorolt játékokkal.
32.
32.
Kumite
#30: 1.: És egy rpg-nél az inventory + térkép a képernyő 20%-át? És egyébként sem kötelező, hogy a kontrolleren legyen. Ha úgy csinálják meg a feljesztők, hogy legyen benne átlagos irányítási mód, akkor minden ugyanolyan, mint a másik 2 HD konzolon. Aki pedig szeretné, az megkaphatja a plusz dolgokat. LEGALÁBB ugyanazt megkapja mindenki, aki többet szeretne, az is jó helyen keresgél majd.
2.: nem kell feltétlen gépelni és tapicskolni. Mint írtam már, ugyanazok a lehetőségek (és gombok) adottak, mint a többieknél, csak itt még több dolog is elérhető egyszerre. PSP-nek volt analóg karja, mégis fele annyi ment el belőle és kb tized annyi játékstílus elérhető rá.
3.: kitárgyaltam fentebb és korábban
4.: nem kell mindenkinek újszerű local multiplayerben játszania, de aki akarja, az Wii U-n megteheti
5.: Ha fogalmad sincs, hogy milyen játékok vannak DS-re, akkor minek trollkodsz?: nagy Nintendo frenchise-okat leszámítva (legalább 7-8 féle univerzum és legalább 12-15 féle kategória....!!!!!) Castlevania, Super Scribblenauts, Final Fantasy, Sonic, Advance Wars, Professor Layton, Dragon Quest, Nintendogs (nem az oldal olvasóinak stílusa, tudom, ne gyere ezzel), Chrono Trigger, Okamiden, Ghost Trick, Elite Beat Agents, Sonic, Giana Sisters DS(!), Golden Sun stbstsbtsbtb...

Wii-re a technikai limitációk miatt nem jöttek a multiplatformok, itt ilyen nem lesz, tehát meg sem kellett volna említened.
31.
31.
Kumite
#29: Ami nem "olyan" játék:
* FIFA, NFL, NBA, NHL - taktikai tábla, amin meg tudod rajzolni, hogy ki, mikor, hova menjen, mikor, merre fog repülni a labda
* FSP - légvédelmi ágyú: a kontrolleren keresztül látod a világot, bármerről jöhetnek a támadók, neked kell úgy forogni és lőni őket, mintha tényleg ott lennél (tudom, mozgás, forgolódás, nem mindenkinek jön majd be, de azért ez egy elég hatásos feature)
* Resident Evil, Tomb Raider - állandó térkép, inventory a képernyőn: nem kell mindig lenézned, nem szakad meg a játékmenet, de nem is kell gombot nyomkodnod, hogy nézegesd a térképet. Gyarkorlatilag mint a GPS egy kocsiban, ott sem állsz meg, hogy nézelődj, merre kell kanyarodni, menet közben is tudod.
* BF3, KillZone, CoD - légvédelmi szőnyegbombázás klikkelésre: akció nem szakad meg, lenézel, minthatényleg a harcmezőn lennél, böksz egyet a megfelelő helyre és már ontják is a bombákat oda
* Uncharted - Amit vitán lehet, azt itt is meg lehet oldani majd, otthoni konzolon, full HD-ban, 1 méteres TV-n.
* Little Big Planet - saját pályaelemk rajzolása, színezése, mozgási útvonalak szerkesztése
* Mortal Kombat - állandó speckó lista a kontrolleren: nincs többé olyan, hogy a haver pause-ol, mert nem tudja, hogy hátrahátra kisütés kell Scorpionnal. Két kör között lenéz és már tudja is
* Batman Arkham XY: szkennelős nézelődés körbe körbe
* Guitar Hero - húrok tényleges pengetésének szimulálása, 20-30-40 ezres kiegészítő vásárlása nélkül
* God of War - egy példát már írtam, hozzáértők biztos ki tudnának találni másik százat
* L.A. Noire - saját jegyzetek, rajzok készítése


Lefedtem-e minden olyan stílust, ami nem az "olyan játékok" -ba tartozik, hanem azokba, amelyekkel játszol is?
30.
30.
greenmelon
#17: 1. Nem hiszem, hogy létezik ember, akit zavar az, ha egy autós játéknál elfoglalja a képernyő kb. 5%-át a HUD. Inkább lenne zavaró, hogy máshova kéne néznem, csak hogy megtudjam, hogy pl. mennyivel megyek éppen.
2. A kontrollerről: hogy egy tabletet kelljen tapicskolni gombok helyett, ugyanúgy kényelmetlenebb, ahogy nincs az az érintőképernyő amin jobban lehet gépelni mint bármilyen billentyűzeten.
3. Kitárgyaltam fentebb.
4. Erről nem tudok nyilatkozni.
5. Több játék? Az egy GTA, meg a 28 féle Pokémon és Super Mario annak számít?

Szerintem ez a tabletes dolog pont ugyanannyi embert fog elidegeníteni, mint amennyit vonzani.

A többi konzolt meg nem féltem multiplatform terén, mert ha annyi MP cím jön majd erre is mint a Wii-re (tehát kb. 5 db, bár lehet sokat mondtam), akkor nincs mitől tartaniuk. :)
29.
29.
#28: Igen, amit mondasz azzal egyetértek, biztos sokan nem hitték, de amiket azok a játékok nyújtanak, azok bizony nem ugyanolyanok mint amilyeneket én játszok. És én magamból indultam ki csak :)

Wii-n és DS-en Mario-félék, partyjátékok, minijáték-gyűjtemények, japán rpg-k vannak amik körökre osztottak, kinecten szintén partys cuccok, kinect star wars, ami konkrétan lézerkardozós ökörködés, ps-en a move-al a játéktermes dolgok a fénypisztollyal, party, családi...amikor már Killzone 3-at kéne nyomni az már fárasztó meg sokkal de sokkal precízebb kontrollerrel. Én ebből indultam ki.

Az kétségtelen hogy lesz területe és közönsége a cuccnak, de inkább szerintem abban a rétegben amiket felsoroltam. Olyan játékok között megint...
28.
28.
Kumite
#27: Majd meglátjuk mi lesz ;)

Egyébként mit gondolsz, hányan írtak ilyeneket anno, amikor a DS-t bemutatták? Vagy hányan írtak olyat, hogy a tököm se akar hadonászni a tv előtt?

Nem kell, hogy minden egyes embernek a világon jobban tetszen, mint egy kevesebbet nyújtó dolog, de a nagytöbbségnek tetszeni fog, ezt előre lehet borítékolni. (Ahogy pl. azt is lehetett, hogy a Kinectet zabálni fogják, hogy ne csak az N házatájáról beszéljek).
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...