A vártnál jobb eredményekkel zárt az Activision

Megosztotta a nagyközönséggel a negyedéves pénzügyi eredményeit az Activison-Blizzard. Bobby Kotick csapata a várnál jobb teljesítményt mutatott fel, igaz a nyereség kevesebb, mint a tavalyi év azonos szakaszában. A Call of Duty 40 milliós felhasználói bázissal büszkélkedhet.

2012 első negyedéves pénzügyi eredményei alapján az Activision bevételei elérték az 1,17 milliárd dollárt, ami még mindig kevesebb, mint 2011 azonos időszakában, ami 1,45 milliárdra rúgott. A cég elmondása szerint még mindig a vártnál jobban teljesítettek. Március 31-ig terjedő időszakban a teljes bevétel 27 százalékát a digitális címek hozták. A nettó bevételük pedig 384 millió dollár, ami jóval elmarad a tavalyi év 503 milliójától.

A játékosok leginkább a Call of Duty frencsájzra buktak, mely 40 millió aktív felhasználót tud felmutatni, szemben a Battlefield 3-mal, mely 6,2 milliót. Az Elite szolgáltatásra 10 millióan regisztráltak, s ebből 2 millió emberke prémium hozzáféréssel rendelkezik. A szolgáltatás hamarosan Kínában is elindul, január óta viszont 33 százalékkal nőtt a regisztráltak száma, s nem kevesebb, mint 850 ezer klán alakult. Március 31-ig 1,6 milliárd órát töltöttek a játékosok online a Modern Warfare 3-ban

Tartja magát a Blizzard World of Warcraftja, mely még mindig az első számú fizetős MMORPG a piacon - most is 10,1 millió előfizetővel rendelkezik. A bétateszt is sikeresnek bizonyult, 1,2 millióan vásároltak éves bérletet. A Diablo III pedig előrendelői rekordokat döntöget.

A Diablo III nyílt bétájára 2 millió játékos volt kíváncsi. A negyedév során a legsikeresebb gyerekjátéknak a Skylanders Spyro’s Adventures bizonyult, melyből több, mint 30 millió darabot értékesítettek a mai napig. Ezzel a harmadik legkelendőbb címnek bizonyult a cég életében. A játékhoz vásárolható akciófigurák eladásai pedig még a Star Wars figurákét is lenyomták.

A cég várhatóan a közel-keleti országok felé nyit majd, kíváncsiak vagyunk a második negyedévre, amikor is Diablo III, a Battleship és az Amazing Spider-Man eredményeivel kell számolni.

22 komment - szólj hozzá!