Hallanak és éreznek a The Walking Dead zombijai

  • Írta: zoenn
  • 2012. július 10.
  • Érdekesség
Link másolása
A Terminal Reality teljesen hű szeretne lenni a The Walking Dead sorozathoz, s nem agyatlan járkálókat tervez készülő FPS-ükbe, hanem olyan rémségeket, akik meghallják és megérzik a játékos illatát. Ha figyelemfelkeltő dolgot teszünk, a zombik fel fognak minket kutatni.

A Terminal Reality kreatív vezetője, Angel Gonzalez a hivatalos PlayStation Blogon leírta, hogy ha a játékosok nagy murit csapnak, nem biztos, hogy sokáig életben maradnak. Példaként az AMC sorozatát hozták fel, melyben ha a járkálók lövéseket hallottak, minduntalan keresni kezdték a zaj forrását abban a reményben, hogy friss emberhusi üti a markukat.

Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen zajt csapunk a játék folyamán: ha túlontúl hangosak lennénk, a zombik reagálni fognak rá. A legtöbb veszélyes helyzetet tehát lopakodással abszolválhatunk, s ha félelmet nem ismerve elkezdünk lövöldözni, számoljunk azzal, hogy járkálók tömegét vonzunk magunkhoz. A túlerő viszont hamar legyűrhet bennünket.

És ha ez nem lenne elég, beszéljünk egy kicsit a járkálók szaglásáról. Ha túl közel kerülünk az utcákon kóborló élőholtakhoz, meg fogják érezni az illatunkat. Ha túl sokáig dekkolunk egy helyen, az is árulkodó jel lehet az ellenség számára. Főleg ha véres a ruházatunk - addig nem állnak le, míg meg nem találnak.

A The Walking Dead FPS jövőre jelenik meg PC-n, Xbox 360-on és PS3-on.

25.
25.
sasncore
#15: Régen kitaláltak egy lényt és zombinak hívják. Képzeld az új gagyi filmek teljesen más tulajdonságokat adnak a kitalát zombinak mint amit az valaha jelentett. Te se örülnél ha vennél egy pc-t játékra és mondjuk egy kínai androidos gép lenne benne 600Mhz-el mert az is számítógép csak pc néven eladhatóbb. Tudom kicsit hülye hasonlat.
24.
24.
goblinfing
#19: Pont ezért fejeztem be a dayZ-t nincs célje és unalmassá vált. Hátha majd a betában.
23.
23.
Az mar csak tenyleg kotoszkodes hogy eloszor a lagy reszek rohadnak el illetve ahol sok a bakterium.
Pl a szemek, a ful resz,a garat,az orr belseje, az emeszto rendszer es az agy.
Szal tul sok latas hallas nem kene nekik.
Szerintem meg csak egyszeruen, nem tudnak ait irni es igy nem lesz benne.
Es ezzel le van tudva. Tok mindegy hol vagy. Eszrevesznek.
:D
22.
22.
Nagy szavak.
Hallottunk mar hasonlot tobb szazat.
Latni meg nem lattunk belole semmit, sot csak a duma volt mert meg az atlagnal is szarabb jatekok jottek ki az ilyen suketelesek utan.
21.
21.
wolfwarrior
#19: Na a Day-z az tényleg jól sikerült csak bugokat kell kiirtani belőle és kész.Bár a cik-cakban rohangáló zombik zavarnak.
20.
20.
krisztian66666
#14: Köszönöm :) Tényleg nagyon jó a játék!:D
19.
19.
ppnhzk
A nemrégiben igencsak felkapottá vált ArmA 2 mod-ban, a DayZ-ben is hasonló rendszert alakítottak ki. A csapott zaj szintje függ a talajtól, és attól hogy milyen sebességgel haladunk, a láthatóság pedig többnyire a testhelyzet és a környezet függvénye (például fűben nehezebben látnak meg, mint az út közepén). Számomra a mod legnagyobb hátránya, hogy egyenlőre nincs benne konkrét cél, illetve hogy a zombik lefutnak 100-on. :) Lehet gyűjtögetni, főként élelmet, lőszert, stb. De akár egy lerongyolt járművet is meg lehet javítani, ami azért hasznos.
Na most, a kérdés az, hogy ez a "WD játék" mennyire lesz lineáris, egyszer-játszós FPS, és mennyire nyitott, RPG szerű. Lehet-e majd benne barangolni, gyűjtögetni, ilyesmi.
18.
18.
Hubert Cumberdale
#16: Nah meg kell kérdezni ezeket, hogy szoktak-e futni :D
17.
17.
BrendOoN
Amúgy eddig nagyon jónak hangzik a játék, már csak egy valamitől félek: mivel ez egy Activision játék lesz, nem számíthatunk túl jó grafikára. Szvsz nekem nem kell Crysis 2 grafika, lehet olyan mint a Prototype 2-é vagy az MW2-é... Csak ne legyen olyan szar mint amilyen az új MiB játéknak van...

Ja és sry a kettő hozzászólás miatt :D
16.
16.
BrendOoN
#15: http://index.hu/kulfold/2012/06/21/ujabb_zombitamadas_floridaban/

:D
15.
15.
Hubert Cumberdale
#13: "hiteles"
Egy kitalált lénynél elég fura evvel a szóval dobálózni :D
14.
14.
névtelenség
#9: The Last Stand Union City az AGEofGAMES-től. Megkockáztatom, hogy az egyik legjobb flash rpg, amivel eddig találkoztam.
13.
13.
adikas
Remélem aránylag lassúak és meg-meg bicsaklóak lesznek, irritálnak a mostani RE-ben is a rohangáló, fegyveres zombik. Egyáltalán nem hitelesek.
11.
11.
wolfwarrior
#10: Van egy olyan érzésem, hogy sportcipőt és redbullt (nem reklámnak szántam) adnak a zombiknak, hogy gyorsak legyenek és kicsesszenek a játékossal poénból.
10.
10.
balint23h
Hát ha hűek akarnak lenni a sorozathoz akkor semmiből fognak megjelenni a zombik, tömegesen minden ok nélkül...vagyis inkább csak megérzik, hogy most jutott el odáig a történet, hogy le kell mészárolnia közülük párat a szereplőknek, úgyhogy gyors odavarázsolódnak majd miközben csak csoszogva csiga lassusággal tudnak mozogni.
9.
9.
krisztian66666
#8: Mi a neve játéknak?:D

Amúgy eddig jónak tűnik a játék:D
8.
8.
névtelenség
#6: Pont tegnap játszottam egy flash játékkal ahol, hasonló rendszer volt, mint a hírben írtak. A játék egyik leggyengébb fegyvere egy 9mm-es hangtompítóval volt a leghasznosabb a nyílt utcás közlekedésre. Élvezetes volt.

Van benne ráció, és nagyon fel tudja dobni a játékmenetet, ha a vánszorgó hullák néha figyelnek is. :)
7.
7.
HerodPK
Azt szerintem hogy megérzik a szagot vedd úgy hogy nem tudsz elmenni mellette 2m az utcán az autóroncsok mögött. mert ezek nem csak lásd valami szar zombijáték csak áll és bőg mint tehén a mezőn.:) ha te igen is el akarsz sunnyogni mögötte 2m tudnod kell hogy kiszúrnak hiaba vagy valami object mögött, alternativ utvonal kell ennyi...ész is kell nem csak tűzerő:) jo lessz varom DI is szerettem
6.
6.
Game Fan
megzavarod rád támad... elmész mellette rád támad... kempelsz rád támad... lelősz egyet rád támad az összes... most akkor hol is van ennek a lényege? Elvégre FPS lesz vagy mi.
5.
5.
wolfwarrior
Szóval ez RPG/FPS lesz mint a Dead island vagy olyan mint e left4dead hogy A-ból B-be.Mert jól hangzik bár ha túlzásba viszik a realitást az elkedvetleníthet embereket.
4.
4.
Hubert Cumberdale
A végén még lehet, hogy jó lesz..
3.
3.
Kocsis92
törekednek az élethűségre vagyis inkább a sorozathoz való hűségre, de a végére úgyis egy agyatlan shooter lesz belőle úgyérzem
2.
2.
menjapipaba
Pont most nézem a sorozatot:)
Remélem nem sok agyatlan hentelés lesz benne mint a l4d-ben vagy a dead risingba, hanem okosan kell bánni a lőszerrel stb..
1.
1.
altF4
Ez jól hangzik, "élethűbbé" teszik a halottakat :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...