A Bethesda veszi át a S.T.A.L.K.E.R.-t?

Ütős pletyka látott napvilágot a minap, noha az érintettek nagyban tagadnak egyelőre. Az a blogger, aki annak idején a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének leállítását is megszellőztette, most arról számolt be, hogy a Bethesda vette át a játéksorozat jogait. Mi lesz ebből?

A The Elder Scrolls és a Fallout istállójánál, a Bethesda-nál kötöttek ki a S.T.A.L.K.E.R. jogai, ezt egy ukrán blogger, Sergey Galyonkin írta meg a napokban - az úriember ugyan nem nevezte meg a forrást, ahonnan értesült a hírről, de egyszer már "betalált": annak idején ő szellőztette meg a S.T.A.L.K.E.R. 2 fejlesztésének leállítását is.


Galyonkin értesülései szerint a Bethesda csak a játéksorozatra vonatkozó jogokat vásárolta meg, ezzel ő fejlesztheti és adhatja ki a jövőben a S.T.A.L.K.E.R. programokat, míg a további, filmekre, merchandisingre, könyvekre vonatkozó jogok az eredeti tulajdonosnál, Sergei Grigorovichnál maradtak - ő a GSC Game World vezérigazgatója egyébként. Az ügylet nem zárja ki, hogy a Bethesda később teljesen kivásárolja Grigorovichot.

A Bethesda hivatalosan nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat, míg Peter Hines, kommunikációs igazgató már jóval cinikusabban, úgy reagált a VG247-nek, hogy "ilyet mintha április elsejei poénként sütöttek volna el".

Kamu vagy nem?

30 komment - szólj hozzá!