Mobileszközökbe költözhet a Kinect

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 5.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft már szabadalmaztatta az ötletet, tehát van arra elképzelése, hogyan lehetne mobileszközökbe átültetni a Kinect képességeit - igaz, ez korántsem jelent garanciát arra, hogy ténylegesen meg is valósítják a redmondiak. Egy kinectes filmstúdión is dolgoznak a cég mérnökei.

A szabadalmak, ha éppen nem azt a célt szolgálják hogy a cégek sportszerűen igyekezzenek leperelni velük a másik a gatyáját, jó alapot adnak a találgatásoknak: egyik-másik fontos ötletet szellőztet meg idő előtt, miközben persze ugyanígy megeshet, hogy egyikük sem valósul meg. A szándék a fontos, most a Microsoft két, a Kinecthez köthető ötletet szabadalmaztatott.

Az egyik egyértelműen a Kinect mobileszközökre költözését vetíti előre: bár maga a Kinect szó nem hangzik el közvetlenül, a leírt technológia már a mozgásérzékelős kamerára utal. A kütyüvel egybeépített eszköz a megjelent dokumentumok szerint képes lenne arra, hogy feltérképezze az őt körülvevő szobát, majd valós időben azt is fel tudná dolgozni, hogy az adott szobában éppen hol helyezkedik el, és merrefelé mozdul.

A másik szabadalom egy olyan alkalmazásra vonatkozik, ami egy kinectes filmstúdiót testesíthet meg. A rendszer lelke a számítógépre csatlakozó Kinect lehet, ami nemcsak rögzíti a nappaliban eljátszott jeleneteket, de bizonyos tárgyakat virtuális kellékként is tudna hasznosítani. Ha a film megvan, a szabadalom szerint meg is vághatjuk az alkotást.

19.
19.
laptopos
#18: egy okostelefonnak sok haszna van ám.Én pl azon netezek,csak azon játszok,gpsnek is használom,ha megyén kívülre kell menjek,mivel nem nézek TV-t azon nézem a híreket is reggelente,az időjárást,fényképezőgépnek is azt használom,sőt ha kocogok,akkor azon hallgatom a zenét.Biztos vagyok benne,hogy ennek a tervnek is lenne hasznosítható vonulata a telefonokban.

amúgy meg szerinted pályán wasd-el mennek....meg nyilakkal?

ez meg kb majdnem mindenkinek:ha ekkore troll butaságokat tudtok csak írni,akkor minek fárasztjátok a rendes olvasókat?
17.
17.
Dreadlox
#1: ne adjál már nekik ötletet:D még a végén a gatyád rámegy:D
16.
16.
Dreadlox
még a konzolok mellé sem valami finomhangolt cucc, mobilon vagy tableten amit az ember a kezébe fog fogni, azt hogy oldják meg?:D
15.
15.
Ventus
#12: :) :) Igen igen, meg Fucking warfare
14.
14.
Birkazoli
#13: Már van automata keverő:D
13.
13.
kebi90
Lassan ott tartunk emberek, hogy édesanyánk a szappanopera nézése közben keverget a levegőben a nappaliban, de közben a konyhában kavarodik a főzelék a rezsón!
12.
12.
DanielMcBas
#11: Budin : Kinect Shitting '13
11.
11.
Ventus
Most már biztos vagyok benne hogy mindig és mindenhol meg akarnak figyelni minket!!!! :(
3.
3.
KeXxX
nálam a mobiltelefon a vezeték nélküli telefonálást jelenti, nem pedig, a kinectet, facebookot, játékot stb...
1.
1.
daenath
Mozgaserzekelo mobil? Ennek mi ertelme, a telo legyen telo, jo hogy mar nem raknanak kinectet a kavefozobe is :))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...