Real Racing 3 - fejlesztői napló érkezett

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 22.
  • Videó
Link másolása
Az iPhone 5 bejelentésével egy időben az EA levetítette a Real Racing 3 demonstrációját, megmutatva az egybegyűlteknek, hogy mit tud ma grafikai szinten egy okostelefon. A melbourne-i székhelyű stúdió több érdekességet oszt meg velünk a munkálatokkal kapcsolatban.

Hosszú utat tettünk meg az elmúlt években, mire úgy hivatkozhatunk az okostelefonokra, hogy képesek konzolos szintű látványt produkálni a tenyerünkben. A Firemonkeys csapata a következő fejlesztői naplóban ecseteli nekünk a lehetőségeinket, és bevezet minket a grafikai kulisszatitkokba. Egyébként az autók belsejét is részletesen lemodellezték, ami mindenképpen forradalmi újdonság mobilon.

41.
41.
PCgamer
Az RR2 még ment a rootolt, overlockolt Galaxy y-om on (akadozás nélkül), ez már biztos nem fog :(
40.
40.
dzsiádzsó
#39: Nem csak az összes játék 720P-be fut, a képek minősége meg konzoloss, ez valóban nem bizonyít semmi!
Amúgy gyerek kb hülye, egyszer azt mondja nincs bejelentve egy platformra se, aztán, hogy R* megerősítette pc-sek a képek, sztd skrizó ?
39.
39.
randall13
#38: Te se tudod bizonyítani hogy konzolos... xDDDDD
32.
32.
dzsiádzsó
#29: Azt senki nem vitatta, hogy köszönőviszonyban sincs, (bár ez sem igaz ARM 11 procija volt csomó gépnek, és 1 Ghz is volt húzva, ez volt még az első Iphoneba is illetve annak egy variánsa és ezután jött a Cortex architektúra ami ARM11 váltotta.)
Csupán megjegyeztem amikor még nem volt felkapott dolog dual core már akkor voltak jövőbe látó gyártók, most már ez a marketing része. Sőt jó telók már régen is voltak, max nem voltak így felkapva, azt meg mindenki tudja ami ma a telókba van az kb 5-10 éve létezik, csak senki nem egyből rak mindent a telefonjába, hiszen akkor megszűnne fogyasztói társadalom érdeklődése, és összeomlana a piac..
31.
31.
dzsiádzsó
#26: A kérdéseidre nem tudom a választ, akkoriban is volt 2 mag azt tudom, ha nem hiszed Nokia.com-on megtalálod a specifikációkat, gondolom ők azért nálad jobban tudják egy picit mi volt a készülékükbe...
29.
29.
greenmelon
#28: Ez esetben én kérek elnézést. Annyit azért hozzátennék hogy a mostani két magos rendszerekkel viszont köszönőviszonyban sincsen.
28.
28.
jungleist
#27: Kétmagos volt a processzor az N95ösben. http://discussions.nokia.com/t5/Nseries-and-Symbian-Smartphones/N95-N96-dual-CPU-N97-single-Dual-CPU-s60-5th-edition-on-the/td-p/548786. Az egyik csak a telefonfunkcióknak volt dedikálva, a másik pedig a programoknak. A többi telefonban mindkettőt egy mag látta el.
27.
27.
greenmelon
#25: Pontosan, a Google a barátom, és nem is talált semmi olyat, hogy kétmagos CPU lenne az N95-ben. Persze szíved joga azt bemesélni magadnak amit akarsz. ;)
26.
26.
HipCross
#25: Nem volt kétmagos, főleg akkoriban, 323mhz-es 1 magos processzor volt benne. Ugyan mire használt volna 2 magot? Akkoriban még el sem képzeltük, hogy valaha is 2 magos legyen egy telefon. Nem volt android, egy sima egyszerű op. rendszer volt a telefonokon, a mobilinternet sem volt elterjedt, a játékokkal nem nagyon torődtek telefonon... nem volt szükség 2 magra.
25.
25.
dzsiádzsó
#23: Google a barátod, a xar infós oldalak amik 2006-ban amikor a teló kijött még nem is létezetek, már kevésbé ;)
24.
24.
dcba
#5: melyik reszet gondolod hulyesegnek??Azert erdemes lenne elgondolkozni azon h pl akinek iphone4s-e van az miert is rohan mint az orult lecserelni az iphonejat 5-re amikor az alig tud majd tobbet kb annyival h kihuztak a kijelzojet 2cmrrel.Azert rakj mar egymas melle egy iphonet meg egy note-t vagy inkabb egy galaxy s3mat es kokemeny kulonbsegek vannak a s3 javara csak eppen az iphone sokkal divatosabb.AA mind1 egy csomo iphone fanatikust nem lehet errol meggyozni en is sokaig hajthatatlan voltam aztan rajottem mennyivel jobb dolgokat tudok muvelni androidos telon.Csak egy eklatans pelda mekkora poen dos-t emulalni es jatszani regi dosos jatekokkal.Es meg sorolhatnam de nincs ertelme mert ez is csak egy olyan veszett fejsze nyle mint az xbox vs ps3 vagy a konzol vs pc.
23.
23.
greenmelon
#21: Nem volt kétmagos.
http://www.phonearena.com/phones/Nokia-N95_id1753
21.
21.
dzsiádzsó
#19: Csak halkan súgom az N95 Nokia is kétmagos volt :), persze akkoriban még nem lovagoltak ezen annyira, kár hogy a Nokia így eltűnt :) jó telókat gyártott.
20.
20.
mestermagyar
#17: Najó de azért most már felbontásban is lassan ugyanazt tudja a telefon mint egy konzol.3X3 pixelen én is el tudnám futtatni a bf3-at ilyen procival :D
19.
19.
mestermagyar
#18: 2-magos és 4-magos telókra készül, akkor nem hinném hogy 3gs-en egyáltalán gondolkodtak volna.
18.
18.
jasko
3gs-re lesz, és menni is fog rajta?
17.
17.
dzsiádzsó
#16: én nem mondtam, hogy GTA-t vitt, csak hogy néhány nyitócímet is elérő játék is volt rá :)
http://www.youtube.com/watch?v=JRZA7w_zWmM
GTA3 meg sztm simán fut egy 3gs iphonon aminek szintén 600 mhz-es, ne feledd ezek nem kézi konzolok, nem is arra készültek! Sokszor a ram, vagy a gpu nem megfelelő, néhány gyártó a csúcsgépekbe csúcs hardvert is rak, de nem feltétlen magától érthetődő egy telefonnál, hogy alkalmas játékra
16.
16.
mestermagyar
#15: Mondj egyet.332mhz ahogy nézem a prociját.zte bladem 600 mhz és akad a gta 3(root nélkül el sem indul)
15.
15.
dzsiádzsó
#14: N95 telóm ami kb akkor jött ki mint amikor ps2 végét járta simán tudott ps1-es, és néhány ps2 nyitócím szerű játékot futtatni
14.
14.
mestermagyar
#13: Nah azért ez az elsö alkalom hogy így van :D.Lehet hogy a konzol életidejének felénél utoléri majd a telefon a következö generációban.
13.
13.
dzsiádzsó
#11: Ne haragudj de nézd már a RR3, és egy Forza2-t! Nem egetverő a különbség, ps2 szintet kb 2-3 éve tudják a telók, ráadásul sokkal gyorsabban fejlődnek mint a konzolok, minden évben a legfrissebb hardverek kerülnek bele! Ráadásul mindig ez szokott lenni, mire egy konzolgeneráció a végéhez közelít a telók már tudják a nyitócímek szintjét!
Az aksi más tészta főleg, hogy a kijelző meríti nem a hardver többi része, amúgy sokat fejlődött az is! Egy jó laptop 2-3 órát simán kibír, igaz nem az aksik fejlődtek, hanem a hardverek kérnek egyre kevesebb erőforrást, így nem feltétlen szükséges egy aksi forradalom, meg nem is igazán nagyon van ilyen láthatáron, az elég behatárolt terület!
Az hogy egy Iphone 1 napot bír az a megalkuvás nélküliség jele a gyártónál, ha akarnának kisebb felbontással, amoled kijelzőt is rakhatnának bele, és akkor 3 napig bírná, de akkor senkinek nem kéne Iphone...
12.
12.
mestermagyar
#11: Aksi iphonéban 1440 mah, és mégis jól bírja,és majdnem a legcsúcsabb hardver a piacon egyben.Úgy hogy közben androidon úgy 2000 mah egyes telóknál hamar lemerül.Böven elég lesz szerintem az akksi ha 4 magos 2000 mah-s telót terveznek, és az már tényleg ps3-szinten lesz.Na és fejlödik a kijelzöfogyasztás, a gyártási technológia(32nm-eres, jön a 28nm és azthiszem ez is csökkenti a fogyasztást),és nyugi, aksi terén sem ülnek a babérjukon.
11.
11.
randall13
#10: 1-2 év? A technológia egyelőre gátat szab a fejlődésnek, gondolok itt első sorban az akkumulátorokra. Mai napig nincs olyan találmány, ami le tudná váltani a notebookokban használt lítium cellás aksikat, de ha lesz is valamikor, további plusz évekbe telik, mire azt lezsugorítják mobil méretre. Szóval kéne egy forradalom lassan :\
10.
10.
JackBauer
#8: 10 év múlva???? egy-két év és meglesz az a szint ios-on
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...