Halo 4 - a legnagyobb költségvetéssel

  • Írta: InGen
  • 2012. október 26.
  • Biznisz
Link másolása
Ha valaha voltak kétségeitek azzal kapcsolatban, hogy a Microsoft eléggé komolyan veszi-e a Halo sorsát a Bungie távozása után, nos, azok a kétségek most megszűnhetnek. Phil Spencer elárulta, a Halo 4 volt messze a legdrágább szórakoztató termék, amit ők finanszíroztak.

Phil Spencer, a Microsoft Studios fejese elmondta, a Halo jelenleg egy 3 milliárd dollárt érő franchise, és abszolút a legfontosabb szórakoztatóipari termék a redmondi cég felhozatalában. Spencer megerősítette, hogy a Halo 4 költségvetése volt a legmagasabb a sorozat történetében, azt azonban már nem volt hajlandó elárulni, pontosan mennyibe fájt a projekt.

A Halo 3 körülbelül 60 millió dollárból jött ki 2007-ben, beleértve a marketingre szánt büdzsét is, s ennek hallatán már akkor is szörnyülködött a sajtó és a szakértők, hiszen iszonyatos pénzről beszélünk. Az elköltött lóvénak azonban meglett az eredménye: a leggyorsabban fogyó játék lett belőle, és az első héten 300 millió dollárt hozott a konyhára.

A Halo 4, ami tehát még ennél is drágább, november 6-án jelenik meg.

26.
26.
Alienji
25.
25.
kopic
#23: Nem a Halo-ról beszélek, mert tudom, hogy azért ott profi sniperesek játszanak. Az MW2 multijában van ez, hogy így idegesítenek.
23.
23.
Alienji
#21: Nem minden sniperes kemper a Halo-ban. :D Nekem a kedvenc fegyverem a sniper, meg a BR persze, de nem szoktam kempelni. Inkább közelről, vagy közepes távolságból szoktam használni, aztán no scoop, vagy quick scoop. És ahhoz már kell valami tudás :DD
17.
17.
drakecsaj
#13: Az AC meg a Halo ket kulon vilag, szerintem aki akarja igyis-ugyis megveszi az AC-t.
A nagy marketing inkabb arra jo hogy szelesebb korben megismerjek az emberek, es akik eddig nem jatszottak vele kedvet kaphassanak hozza :)
16.
16.
kopic
#13: Emlékeszem rá, hogy a Viasat 3-on nagyon sokszor nyomták a Halo 3-as reklámot. Meg még úgy tudom, hogy magyar zenecsatornákon is.
15.
15.
kopic
A Microsoftnak amúgy is dögivel van pénze!:) Szóval ez simán belefér.
14.
14.
Scoo
#13: Ma se maradtunk AC hír nélkül :)
5.
5.
rics92
A sorozat 4. része ma vagy holnap lesz elérhető?
4.
4.
Scoo
Csak a mostani reklámkampányról beszélek. Egyelőre szerintem még nem toltak olyan sok reklámot.
Azt mondanám egyelőre kevesebb a reklám, viszont azok bazira költségesek. Egy gameplay reklám majdnem ingyen van egy cgi vagy előszereplőshöz képest.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...