HWSW: Az online játékok sincsenek biztonságban

  • Írta: fojesz
  • 2012. november 13.
  • Hír
Link másolása
Egy Szöulban tartott, multiplayer játékok biztonságával is foglalkozó konferencián hozott nyilvánosságra két sebezhetőséget a ReVuln. Az egyik hibát a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban, a másikat pedig a több népszerű játék alapjául szolgáló CryEngine 3-ban találta a cég - írja a HWSW.

Az online multiplayer játékok biztonságára viszonylag kevés figyelem irányul, pedig a világszerte tízmilliók szórakozását biztosító szoftverek nem védtelenek - a Steam problémáinak feszegetésével már korábban is port kavaró ReVuln a koreai Power of Community (POC2012) konferencián két sebezhetőséget is prezentált, írja az amerikai Computerworld.

Az egyik sebezhetőséget a Call of Duty: Modern Warfare 3-ban találta a ReVuln két szakembere, Luigi Auriemma és Donato Ferrante. A játék tavaly novemberben jelent meg és minden eladási rekordot megdöntött, az első nap 9,3 millió példányt vásároltak belőle, a cím 16 nap után elérte az 1 milliárd dolláros összbevételt, ami szórakoztatóipari rekordnak számít. A másik sérülékenység a CryEngine 3-at érinti, ez a motor több játék alapjául is szolgál, ilyen például a Crysis PS3 és Xbox 360 verziója, a Crysis 2 és a Nexuiz, de számos további cím van fejlesztés alatt jelenleg.

Érdekel, milyen biztonsági rést találtak a szakemberek? Olvasd el a teljes HWSW-cikket!

6.
6.
shatterhand
#3: BF3ban lehet fizetni szerverekért. Onnantól még szarabb lett a játék ps3on. vezettél, jól játszol és ha olyan az admin kibasz a ..csába.
5.
5.
Donpedro
#4: Vagy esetleg olyan szerverre megy fel az ember, ahol normálisok az adminok.
4.
4.
watto
#3: Az kéne még, hogy a "köznép" kezébe adjanak 'kick' jogot... Abból csak az lenne, hogy a profibb játékosokat kirúgatják csalás vádjával..
3.
3.
Tywin Wrex
A COD MW3 már szinte játszhatatlan, mert tele van csalókkal, főleg orosz mocsadékok, és kérdem én, hogy stemen keresztűl csalnak mért nem lehet őket letiltani, sőt ha már nem figyeli a csalókat, akkor mért nem lehet egy funkciót adni az olyan játékosoknak, akik kifizették a kemény bankókat a játékért, miért nem adnak lehetőséget nekünk a csalók ki kickeléséhez. Óh, de szép is volt még tavaly karácsony környékén MW3-ni xD
2.
2.
Lacek896
Az Ubisoftot nem említi a cikk pedig az Uplay-nél is találtak biztonsági rést korábban, kettő plugin-t ajánlatos letiltani de asszem a Mozilla most már automatán blokkolja.
Tehát ennyit a biztonságról.
1.
1.
Donpedro
"A CryEngine 3 sérülékenysége első látásra ennél komolyabb: itt a ReVuln szakemberei bemutatták, hogyan tudnak a szerver sebezhetőségének kihasználásával távoli shellt nyitni a játékosok gépén."

Nah azért ez már durva :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...