Kotick habozás nélkül rúgta ki a Call of Duty atyjait

Az Activision egyik, ha nem a legfontosabb frencsájza a Call of Duty, Bobby Kotick, a kiadó vezérigazgatója viszont a sorozat sikere ellenére is probléma nélkül kirúgta az Infinity Ward alapítóit.

2010 márciusában rúgták ki az Infinity Ward alapítóit, Jason Westet és Vince Zampellát, a kiadó fegyelemsértés, vállalati kémkedés és csalás vádjával küldte el a srácokat. A New York Times magával Bobby Kotickkal beszélgetett az ügyről, és mint kiderült, a vezérigazgató habozás nélkül döntött West és Zampella kirúgásáról.

"Megtudod, hogy a két vezetőd felrúgja a szerződéseket, megtartja a pénzt, amit adtál nekik, és 40 alkalmazottat ellop. Te mit tennél? Kirúgod őket" - fogalmazott a vezérigazgató. Az Activision, illetve az Infinity Ward és az EA között zajló pereskedés - a vállalatok oda és vissza is feljelentették egymást - költsége több tízmillió dollárra rúghatott volna, az ügyet végül peren kívül rendezték május folyamán.

A duó azonnali kirúgása kívülállók számára kockázatosnak tűnhetett, hiszen az utolsó Call of Duty, ami az ő felügyeletük alatt készült (Modern Warfare 2) 22 millió példányban kelt el, és akkortájt rekorder cím volt. Azonban az aggodalom alaptalannak bizonyult: a páros távozása után is remekül muzsikálnak a sorozat eladásai, ráadásul a Treyarch szaktudását tekintve felért az Infinity Ward mellé - sokak szerint még az eredeti fejlesztőknél is profibbak.

West és Zampella jelenleg az Electronic Arts számára készíti új játékát a Respawn Entertainment színeiben, számos egykori Infinty Ward-fejlesztővel karöltve.

Ugyanebben a Times-cikkben olvashatjuk, hogy bár rengeteg hollywoodi stúdió szeretné megfilmesíteni a Call of Duty-t, Kotickék eddig az összes kérést megtagadták. Az Activisionnél egész egyszerűen nem foglalkoznak a filmadaptációkkal.

32 komment - szólj hozzá!