Rebootolják a Resident Evil-sorozatot?

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 1.
  • Hír
Link másolása
A hamarosan nagygépekre megjelenő Resident Evil: Revelations producere, Masachika Kawata a minap azt nyilatkozta, hogy elképzelhető, hogy a jövőben újraindítják a sorozatot, elsősorban a horrorjegyekre koncentrálva.

Az Eurogamernek adott interjújában a Capcom producere, Masachika Kawata kilátásba helyezte a Resident Evil-sorozat "enyhe" újraindítását arra a kérdésre válaszolva, hogy merre visz tovább a népszerű zombis széria útja. Miután a Resident Evil 6 szélsőséges fogadtatásra talált, mindenképpen új irányra van szükség. Kawata személyes véleménye szerint még egy nyitott világban játszódó folytatás is elképzelhető, azaz "ez is egy lehetőség". 

Mindenképpen szeretnék megőrizni a frencsájz azon jegyeit, melyek korábban is vonzóak voltak a rajongók szemében. Kétségtelenül nagyobb hangsúlyt fektetnének a horrorjellegre, de az biztos, hogy valami sokkal "ijesztőbbel" rukkolnának elő. Májusban jelenik meg Xbox 360-ra, PS3-ra, PC-re és Wii U-ra a Resident Evil: Revelations, s annak fogadtatása nagyban befolyásolja a sorozat jövőbeli sorsát.

"Úgy hiszem, rengeteg visszajelzésre számíthatunk a rajongótábor és a média részéről arra vonatkozóan, hogy mit is jelent ez a játék a Resident Evil számára, és mit jelenthet a sorozat jövőjére nézve."

A Capcom döntéshozói a visszajelzések alapján mérlegelnek, majd meghozzák a döntést. Egy biztos: aki nyitott világú Resident Evilre vágyik, Kawata szerint még jó sokat kell rá várnia. Köszönjük, DON GONDOCS!

28.
28.
hab az egész. a re6-nál épp az volt a baj, hogy újitottak. akkor azt mondták azért, mert nem akarták a régit megint megcsinálni. most mégis meg szeretnék csinálni. vicces és szánalmas ez a kapálódzás már
27.
27.
spidey
Nyitott világ, aha. Vagy legyen autóverseny. Vagy Kinectes partijáték...pff.
26.
26.
Bevallom őszintén ,hogy engem sosem érdekelt ,hogy horror vagy akció,TPS vagy a régi...engem mindig is a történet és a karakterek érdekeltek ezért van az ,hogy nekem még a 6.rész is tetszik.
Újra kezdeni az egészet én szerintem baromság lenne,egyszerűen csak ha annyira akarják akkor legyen újra olyan mint a 1-2-3 de attól még ne dobjanak már mindent ki a "szemétbe".
Nem kell reboot ahhoz ,hogy visszatérjenek a gyökerekhez.
25.
25.
SLi
Hát szerintem hatalmas baromság lenne egy 10+ éve épített sztorit és világot kidobni az ablakon, én elsősorban ezért szerettem meg a resident evilt a játékmenet csak ezután jön nálam, kis túlzással tőlem akár fps is lehetne csak a sztorit folytassák.
Annyi karakter, helyszín meg minden áll rendelkezésre, olyan gazdag világot építettek fel, hogy simán lehetne egy túléő-horror meg egy akció horror vonal, , bőven elbírná a franchise.
24.
24.
evilzombie
#23: Teljesen egyetértek.Persze PC verzió is kellene.
23.
23.
ground
1 új Outbreake-t a népnek. PS4 RE +BOX -ra.
Tele fejtörőkkel, kevés lőszerrel.Ahol az életben maradás a tét.Persze nyílt világban.Ahol kénytelen lennél összedolgozni a társakkal.Mint régen. Különben vége a dalnak,.,
Nem ezt a Qt nyomkodós akció kellene.
Igazi túlélőhorrora lenne igény.Nem erre a mostani akció filmre,.
Az a baj ezzekel a mostani részekkel csak mész lösz,., ennyi,.
Úgy elbutítottak ezt a sorozatot,,.

22.
22.
dBLOOD
21.
21.
patya07
Én jó ötletnek tartom, működött a dmc-nél és menni fog a tomb raider-nél is szerintem :)
20.
20.
samatagrav09
#6: Meg az hogy ne rágják a szádba hogy mit tegyél folyton meg hogy merre menj.
18.
18.
p3ti
Amit az 5. rész óta nem tudnak eltalálni a Resident Evilben, az a hangulat... Még azt is merem állítani hogy a Resident Evil 5 jó játék volt, de már nagyon átbillent valami más irányba. A régi részek kellően nyomasztóak voltak, többször kellet visszatérni az adott helyszínre, ahol más és más "meglepetés" várt a rám, nem arra kell tenni a hangsúlyt hogy ne merjünk megmozdulni a játékban, hanem hogy legyen félelmetes hangulata, és annak a zombinak igenis legyen súlya, ne csak egy NPC legyen akit lelövünk majd átfutunk rajta
17.
17.
DON GONDOCS
Szerintem a Resident Evil 5 lett a legjobb rész az új részek közül. Hamár újrakezdenék.
1. Térjünk vissza Racoon Citybe, vagy más kisvárosba.
2. A zombik mutánsok legyenek vírus fertőzöttek.
3. Legyen egy normális hitbox. (ne 3 kézfej lövéstől feküdjönki a fertőzött)
4. Legyenek kidolgozott/emlékezetes (karakterek/ellenfelek/helyszínek)
5. Legyen lineáris jussunk el A-ból B-be, de akkor legyen valami akadály amit több féle képp is megoldhatunk
15.
15.
secret.
"újraindítják a sorozatot, elsősorban a horrorjegyekre koncentrálva." Hát persze :D Ez egész aranyos.
12.
12.
ragdoll
a 3ds portos resi sztem az még ugyahogy jo lessz de ha ez a reboot nem fogja hozni az igazi feelinget akkor már nálam a sorozat eláshatja magát a soron következö uj részeivel + a csilivili grafikáival engem már 1 se fog érdekelni:(
11.
11.
bodortamas1
Nyílt világú RE? Az jöhetne, olyat még nem próbált a Capcom. RE 7 lehetne is olyan akár...
Ha az összes RE-t rebootolni akarják, akkor szerintem a nézet legyen olyan, mint RE 4-be (TPS) nekem felső nézet nem jön be semmilyen játéknál. És ennyivel meg is lenne oldva az egész, többi maradhatna úgy, amilyen. Persze grafikán bőven kéne fejleszteni.
Még 1-2 dolog a nyílt világú RE ötletről...
Semmiképp ne Raccoon City-ben játszódjon, RC már uncsi... Ha ott játszódna biztos valami agyon erőltetett sztori lenne. Más város legyen! Meg ne fejlődés (lvl) alapú rendszer legyen, az nagyon nem illene RE-be. Sőt, ne is legyen semmilyen fejlődő rendszer, egyszerűen csak a túlélés legyen a lényeg, meg legyen egy történetszála. Nézet: TPS. Egy ilyet biztos megvennék, még ha nem is RE lenne.
10.
10.
daenath
#1: Ugyan ez jutott eszembe nekem is szorol szora ;)
Csinaljanak a masodik reszhez hasonlot, szerintem a mai napig az az etalon, mondjuk nyitott vilagal ahogy azt lenteb irtak, az is jo volna.
De mint mar irtak, a mai birkaknak agyatlan lovolde hent kell, ha mar gondolkodni, kutatni kell es tul nehez az sz@r jatek.
9.
9.
Lackooo84
8.
8.
McDuff
hát az jó lesz,mert csak megláttam az ide beillszetett képet és máris elkapott a hányinger...az a demo komoly traumát okozott:(
6.
6.
felegyi
Fejtörők kellenek... legalább annyira fontos lenne mint a horror jegyek!
5.
5.
azureknight0715
Lehet a Camcom észhez fog térni? Na erre kíváncsi vagyok...
4.
4.
tupaccc
Talán ideje, talán nem, a fene tudja. Bár egy ilyen zombi témájú játékot, hirtelen nem is tudom elképzelni, hogy milyen úton lehetne rebootolni, mert hát a zombikon marad úgyis a hangsúly. Amúgy nem reboot néven, de mégis annak mondható váltások voltak a játékban. Anno az első részek jellemzői a beszaratás, fejtörők voltak, majd jött a RE4, kevésbé zombis, akciósabb verzió, teljesen más környezetben, a RC-t meg már nem is mondom mi lett, az valami teljesen más. Szóval nem tudom mit lehetne még ebből rebootolni, szerintem már elég sok mindent kipróbáltak.

Viszont vannak még kellemes meglepetések, mint a DMC. Hánytam az egésztől, addig a pillanatig, amig ki nem próbáltam. Tomb Raider is elég bíztatónak tűnik, bár erződik a videókon, hogy ezt a rebootot megváltozott amerikai piac miatt hozták be – azok már nem akarnak gondolkodni, nem akarnak ugra-bugrálni, 1óránként lelőni egy gepárdot, hanem többet lövöldözni, akciózni, Hard szinten is Easy szintű nehézséget. Hát igen, a régi Lara már rizikós volt a mostani generációnak, kellett váltani.
3.
3.
shooter1234
#1: Na ezt adom, mindenki választhatna a saját izlésének megfelelően, pláne ha évente jönne egy új rész (CoD, NFS, meg nemsokára BF)
2.
2.
shooter1234
Na basszus, hirtelen a "Májusban jelenik meg Xbox....." sort olvasva azt hittem egy pillanatra, hogy lemaradtam valamiről. Azt hittem hogy az új konzolgenerációhoz kapcsolják a megjelenést ami május környékén debütál. :D (bár eléggé elbambultam a hír olvasása közben, talán pont ezért)
1.
1.
_Tappancs_
"Mindenképpen szeretnék megőrizni a frencsájz azon jegyeit, melyek korábban is vonzóak voltak a rajongók szemében"

Elhagyták azokat a jegyeket, melyeket a rajongók szerettek(3.-4. résztől)...mennek a saját fejük és a trend után..csak jó lenne nem belekeverni a rajongókat....

"a visszajelzések alapján mérlegelnek, majd meghozzák a döntést"

Ugyan...Eleve két szálon lehetne nyomatni a resident-et.. Egyik menne a 1-3 stílusában a másik menne az agyatlan lövölde stílusában...Egy próbát megérne még nekik is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...